Yahudi

Yahudi

Son dakika Yahudi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yahudi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yahudi haber sayfamızda...

Yahudi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.869 yahudi haberi bulunmuştur.
İsrailli kaynaklar konuştu: Göze göz, dişe diş!
İsrailli kaynaklar konuştu: Göze göz, dişe diş! İran'ın hafta sonu ilk kez topraklarından İsrail'i hedef almasına gece saatlerinde karşılık geldi, nükleer tesislerin konumlandığı İsfahan'da duyulan patlamalar dünyada ses getirdi. Şok etkisi yaratan saldırı hakkında açıklama yapan İsrailli kaynaklar, "Göze göz, dişe diş" dedi. 
19.04.2024 Dünya
İran’dan İsrail’e misilleme
İran’dan İsrail’e misilleme İran günlerdir beklenen ve 3. Dünya Savaşı’nın kapılarını açmasından korkulan saldırısını dün gece başlattı. İsrail’i ‘Gerçek Vaat’ ismini verdiği operasyonda onlarca insansız hava aracı ve füze ile hedef aldı.
14.04.2024 Dünya
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü
Tarihi Yarımada’nın yeni yüzü Sultanahmet Camii’nden Kapalıçarşı’ya Fener Evleri’nden Bulgur Palas’a Tarihi Yarımada İstanbul’un cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Gastronomiden kültür sanat alanlarına son dönemlerde herkesin radarına giren yeni mekânlarıyla karşınızda eskimeyen Tarihi Yarımada
14.04.2024 Pazar
'Kızıl İnek' hortladı! Mescid'i Aksa'yı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar
'Kızıl İnek' hortladı! Mescid'i Aksa'yı yıkıp Üçüncü Tapınak kurmak istiyorlar Bir uçakla ABD'den geçtiğimiz yıl Ağustos ayında getirilen beş kızıl düve, Kudüs'teki Zeytin Dağı'nda kurban edilmek isteniyor. Perde arkasında ise, Mescid-i Aksa'nın Yahudilere açılması var. Newsweek 'Kutsal savaş: Kızıl inekler, Gazze ve dünyanın sonu' başlığını atarken, Binyamin Netanyahu'nun dolaşıma giren fotoğrafı radikal Yahudileri daha da kışkırttı.
10.04.2024 Dünya
Nikaragua'nın Almanya'ya 'Filistin’de soykırıma ortak olduğu' gerekçesiyle açtığı dava başladı
Nikaragua'nın Almanya'ya 'Filistin’de soykırıma ortak olduğu' gerekçesiyle açtığı dava başladı Nikaragua'nın Almanya aleyhine 'Filistin’de soykırıma ortak olduğu' sebebiyle açtığı dava  Uluslararası Adalet Divanı’nda başladı.
8.04.2024 Dünya
Yahudi sanatçılar Gazze’ye destek mesajı verdi
Yahudi sanatçılar Gazze’ye destek mesajı verdi Aralarında Joaquin Phoenix, Debra Winger ve Joel Coen’in de bulunduğu 150’den fazla Yahudi sanatçı bu sene En İyi Uluslararası Film Oscarı’nı kazanan “The Zone of Interest”in yönetmeni Jonathan Glazer’ın Oscar törenindeki Gazze’ye destek konuşmasını destekleyen açık bir mektuba imza attı.
8.04.2024 Kültür Sanat
‘Oynadığım rollerle kendimi keşfettim’
‘Oynadığım rollerle kendimi keşfettim’ 20 yıldır hayat verdiği karakterlerle oyunculukta yeni bir hikâye yazan Gökçe Bahadır ile oyunculuk üstüne konuştuk. Bahadır, “Oynadığım rollerle kendimi tanıdım, bu rollerle kendimi keşfettim. Yargısız bir yerde kalmanın önemi çok büyük” diyor.
7.04.2024 Kültür Sanat
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Sad Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Sad suresi, Kur’an-ı Kerim’in 38. suresidir. Sure toplam 88 ayetten oluşur. Sad suresi Mekke’de inmiştir. Mushaftaki sıralamada otuz sekizinci, iniş sırasına göre de otuz sekizinci olmaktadır. Sure adını 1. ayetteki “Sad” harfinden almıştır. Surede Hz. Davud’un kıssalarına yer verildiğinden dolayı Davud suresi olarak da bilinmektedir. Sad Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu
Filistin, Birleşmiş Milletler'e tam üyelik için tekrar başvuruda bulundu Filistin, 1947'de planlanan iki devletli çözümün hala gerçekleşmemesinden kaynaklı uluslararası tanınmayı bekliyor ve 1967 sınırlarına dayalı bir tanınma istiyor. Filistin'in BM'ye tam üyeliği için BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurul onayı gerekiyor ancak ABD'nin veto yetkisi nedeniyle zor görünüyor.
3.04.2024 Dünya
İsrail’de halk sokağa indi: Erken seçim çağrısı yapıldı
İsrail’de halk sokağa indi: Erken seçim çağrısı yapıldı İsrail işgali altındaki Kudüs’te on binlerce kişi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini protesto etti, eylemciler erken seçim çağrısı yaptı.
31.03.2024 Dünya
İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü!
İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü! Arap basını İsrail ordusunun plajda yürüyen sivilleri vurduktan sonraki skandalını yayınladı. Olayın korkunç görüntüleri tüm dünyada sansasyona yol açtı.
28.03.2024 Haberler
Son dakika... İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü! Skandal yayınlandı, korkunç görüntüler
Son dakika... İsrail askeri vurdu, iş makinesi gömdü! Skandal yayınlandı, korkunç görüntüler Arap basını İsrail ordusunun plajda yürüyen sivilleri vurduktan sonraki skandalını yayınladı. Olayın korkunç görüntüleri tüm dünyada sansasyona yol açtı.
28.03.2024 Dünya
‘Ester Parşömeni’ ders oldu
‘Ester Parşömeni’ ders oldu 6 Şubat depremlerinde Antakya Sinagogu’ndaki yıkımdan kurtarılan Ester Kitabı (Parşömeni), bölgeye gelen İsrailli arama kurtarma ekibinin bir üyesi tarafından İsrail’e götürülmüştü.
24.03.2024 Gündem
“İstanbul’da deniz festivali yapılabilir”
“İstanbul’da deniz festivali yapılabilir” “Aşk Olsun O Kayıklara! - İstanbul’da ‘Kürek Devrine’ Dair” adlı çalışmaya imza atan Prof. Dr. Artun Ünsal, “İstanbul Caz Festivali, İstanbul Film Festivali yapılıyor ama İstanbul’da hiçbir deniz festivali yapılmıyor. Kayıkların replikaları yapıldığı takdirde bu mehtap alayları senenin bir iki gününde İstanbul Mehtap Alemleri şeklinde düzenlenebilir” diyor.
23.03.2024 Pazar
Trump parayı bulamadı!
Trump parayı bulamadı! Eski ABD başkanı ve iş adamı Donald Trump’ın sivil dolandırıcılık davasında çarptırıldığı 464 milyon dolarlık cezayı ödemek için gerekli maddi teminatı bulamadığı bildirildi.
20.03.2024 Dünya
Ateşkes için yeni manevralar
Ateşkes için yeni manevralar İsrail ile Hamas arasındaki müzakereler dolaylı olarak sürerken, Netanyahu, Hamas’ın son ateşkes teklifinin “akıl dışı” talepler içerdiğini öne sürdü, ayrıca Refah’a operasyonun onayını verdi.
16.03.2024 Dünya
Yahudi ABD Senatörü Schumer, Netanyahu’yu değiştirmek için İsrail’e seçim çağrısı yaptı
Yahudi ABD Senatörü Schumer, Netanyahu’yu değiştirmek için İsrail’e seçim çağrısı yaptı ABD Senatosu Demokrat Parti Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Gazze Şeridi’nde devam eden savaş sebebiyle Başbakan Netanyahu’yu sert bir dille eleştirerek, İsrail’de seçim yapılması çağrısında bulundu.
15.03.2024 Dünya
Gazze’de insanlık dramı: En az 31 bin 341 ölü
Gazze’de insanlık dramı: En az 31 bin 341 ölü İsrail’in 160 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde tablo her geçen gün kötüye gidiyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı en az 31 bin 341’e yükseldi.
14.03.2024 Dünya
Oscar’ın adı ‘Oppenheimer’
Oscar’ın adı ‘Oppenheimer’ 96. Oscar Ödülleri beklendiği şekilde sonuçlandı. Yedi ödülle geceye “Oppenheimer” damgasını vururken Gazze’deki ölümlerin durdurulmasına yönelik protestolar da öne çıktı.
12.03.2024 Kültür Sanat
İsrail'in Sefarad Hahambaşı Yosef: Bizi askere gitmeye zorlarlarsa ülkeyi terk ederiz
İsrail'in Sefarad Hahambaşı Yosef: Bizi askere gitmeye zorlarlarsa ülkeyi terk ederiz Sefarad Hahambaşı Yosef, dindar erkeklerin çalışmak ya da askere gitmek yerine Yahudi metinlerini incelediği kurumlara atıfta bulunarak, "Askerler sadece Tevrat öğrenenler sayesinde başarılı oluyor." dedi.
11.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! Bu yaz çember tamamlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! Bu yaz çember tamamlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sınır ötesi operasyon mesajı vererek, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi. Erdoğan ayrıca savunma sanayi, emekli ve çalışanların maaşlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
4.03.2024 Gündem
Soyer’e hizmet teşekkürü!
Soyer’e hizmet teşekkürü! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu’nun toplantısına katıldı. Başkan Mehmet Ali Kasalı, Soyer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
2.03.2024 Ege
'Baron' Jacob Rothschild öldü! Komplo teorileri fırtınasına hazır olun
'Baron' Jacob Rothschild öldü! Komplo teorileri fırtınasına hazır olun Rothschild ailesinin dördüncü kuşak lideri 87 yaşında öldü, aile bankacılığıyla bilinen babalarının Yahudi geleneklerine uygun biçimde defnedileceğini duyurdu.
26.02.2024 Dünya
Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Haberler
Son dakika... Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Son dakika... Lahey'de sıra Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yahudi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.