Siyaset Yalçın: Cumhur İttifakı, ‘siyasi greyder’ vazifesi görmüştür

Yalçın: Cumhur İttifakı, ‘siyasi greyder’ vazifesi görmüştür

21.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Yalçın: Cumhur İttifakı, ‘siyasi greyder’ vazifesi görmüştür

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de halkın ekseriyetinin temayül ve iradesini aksettiren güçlü bir birliktelik sağlayacağı, bu sayede 31 Mart 2019 günü sandıkta 24 Haziran’dan bile daha parlak bir politik aritmetiğin ortaya çıkacağı gün gibi aşikardır” dedi.

Haberin Devamı

Yalçın, dün yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran’da oluşan siyasi tablonun kalıcılığı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir daha sorgulanamayacak surette oturması açısından Cumhur İttifakı’yla hasıl olan güçlü siyasi yapının yerel seçimlerde de belirleyici olmasının taşıdığı önemin, her iki siyasi parti yöneticileri tarafından da idrak edildiğini bildirdi. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bir araya gelerek Cumhur İttifakı’nın, yerel seçimlerin dinamiklerine uygun bir formülle hayata geçirilmesi konusundaki ortak kararlılığı deklare ettiğini anımsatan Yalçın, şunları kaydetti:

“Bu durum, tekrar bir yenilgi alacağı ayan beyan belli olan şer cephesini, zillet ittifakını telaşa düşürmüştür. Şer cephesinin ‘ittifak yapmadan ayakta duramazlar’ tarzındaki yorumu da bu telaş ve korkunun tezahürü olmuştur. Cumhur İttifakı kabusundan uyanamayanlar ittifakın Türk seçmeni ve Türkiye açısından ne anlama geldiğini idrak edemeyenlerdir. Politikanın etkin güçlerinin birlikteliğinden güçlü bir sinerji doğacağı gerçeğini topluma benimseten Cumhur İttifakı, Türk siyasetine ve millete ayna tutarak Türkiye’nin gerçek denge ve dinamiklerini tayin etmiştir. Bundan böyle de aynı işlevi sürdürecektir. Cumhur İttifakı, Türkiye’yi karıştırmayı, önünü kesmeyi, 2023 hedeflerine ulaşmasını engellemeyi hedefleyen bütün planların yolumuzdan temizlenmesinde ‘siyasi greyder’ vazifesi görmüştür.”

Haberin Devamı

Aday tanıtımı 24 Ocak’ta

Yalçın, partisinin Türkiye genelindeki belediye başkan adayları tanıtım toplantısının 24 Ocak Perşembe günü Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağını açıkladı.