Yalova Yalovalı Gençler Iğdır'da

Yalovalı Gençler Iğdır'da

06.09.2019 - 18:07 | Son Güncellenme:

Yalovalı gençler Iğdır’da

Yalovalı Gençler Iğdırda

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci, Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında gençleri Iğdır'a gönderdiklerini söyledi.

Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci, Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlı 21 ilden 15 yaş altı 50 bin çocuğun ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmelerinin sağlanarak, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi milli ve manevi değerlerin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını belirtti.

Müdür Kahveci, Yalova Gençlik Merkezi olarak 12-15 yaş arası 40 öğrenci ve 4 öğretmeni 6-9 Eylül tarihleri arasında Iğdır'a gönderdiklerini belirterek, “Ülkemizin Doğu’suyla Batı’sı, Kuzey’iyle Güney’i arasında var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, Batı illerinde yaşayan öğrencililerimizi Doğu ve Güney Doğu illerine, Doğu ve Güneydoğu illerindeki öğrencilerimizi Batı illerinde daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması, sosyal barışa, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, Kültürel değerlerin yanı sıra ortak değerlerin paylaşılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Yalova Gençlik Merkezi olarak 12-15 yaş arası 40 öğrencimizi ve 4 öğretmenimizi 6-9 Eylül tarihleri arasında Iğdır'a gönderdik. Kardeşlik iklimini doya doya yaşamış olan gençlerimiz 4 gün boyunca Iğdır'ın tarihi, kültürel ve sosyal yönden tanıma fırsatı bulacaklar. Gençler bu programla Iğdır’da Kervansaray ziyareti, Tuzluca Mağarası ziyareti, Koç Başı Mezarlığı ziyareti, Şehit Türkler Anıt ve Müzesi, Mehmet Çavuş Anıtı ziyareti, esnaf ziyareti, İshak Paşa Sarayı ziyareti gibi birbirinden değerli mekanları ziyaret etme fırsatı bulacak. Bu kapsamda projeye katılan gençlerimiz duygu dolu anlar yaşayarak mutlu bir programı gerçekleştirip Yalova’ya dönecekler. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlerle ilgi projeleri hız kesmeden devam edecek” dedi.
FOTOĞRAFLI