SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yanmış tava nasıl temizlenir?

Yemeği yanlışlıkla çok fazla pişirdiğinizde ya da tavanız yüksek ateşe maruz kaldığında oluşan lekeleri çıkarmak oldukça zor. Peki yanmış tava nasıl temizlenir? İşte sadece iki malzeme gerektiren yanmış tava temizleme yöntemi:

|

Yanmış tava lekeleri, tüm kadınların en ortak sorunlarından biri. Zaman zaman yemeği fazla pişirmekten, kimi zaman yüksek ateşten oluşan lekeleri temizlemek zor olsa da imkansız değil. Peki yanmış tava nasıl temizlenir?
Yanmış tava temizlemek aslında göründüğü kadar zor değil. Bunun için aslında gereken iki malzeme var: Sirke ve karbonat

Yanmış tavayı temizlemek için gereken malzemeler:

1 ölçek sirke
2 kaşık karbonat
1 bardak su
Sünger

Yanmış tava nasıl temizlenir?

Yanmış tavayı suyla doldurup içine sirke dökün ve ateşte su kaynayıncaya kadar bekletin.
Kaynadıktan sonra tavayı ocaktan alın ve karbonatı ekleyin.
Biraz bekledikten sonra süngerle lekeleri temizleyin.

Çöpte su birikmesi nasıl önlenir?

İnatçı lekeler olabilir

Yanmış tavanızda oluşan lekeleri çıkartırken, inatçı lekelerle karşılaşabilirsiniz. Ama merak etmeyin onun da çözümü var:

Karbonatın üzerine birkaç damla su ekleyerek bir macun oluşturun. Oluşturduğunuz macunu çıkmayan lekelerin üzerine sürün ve macunu emmesini bekleyin. Macun iyice emildiğinde süngerle üzerinden geçin. Lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.

Yanmış tavaları temizlemek aslında bu kadar basit. Bu yöntemle hem yanan tencerelerinizi atmak zorunda kalmayacaksınız hem de tırnaklarınız hiç kırılmadan tencerelerinizi kolayca temizleyebileceksiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.