Yapı Kayıt Belgesi

Yapı Kayıt Belgesi

Son dakika Yapı Kayıt Belgesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yapı Kayıt Belgesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yapı Kayıt Belgesi haber sayfamızda...

Yapı Kayıt Belgesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 420 yapı kayıt belgesi haberi bulunmuştur.
Asgari ücret artışının ardından gözler en düşük emekli maaşlarına çevrildi! İşte masadaki en güçlü rakam
Asgari ücret artışının ardından gözler en düşük emekli maaşlarına çevrildi! İşte masadaki en güçlü rakam 2024 yılı yeni asgari ücreti 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Zammın belli olmasının ardından ise gözler 3 Ocak tarihine çevrildi. Peki memur, memur emeklisi, SSK ve Bağkur emeklisine zam oranı ne olacak? Asgari ücrete yapılan zam diğer maaşlara emsal teşkil eder mi? İşte beklentiler...
30.12.2023 Ekonomi
Yapı kayıt belgesi olanlar dikkat! Mahkemeden emsal karar
Yapı kayıt belgesi olanlar dikkat! Mahkemeden emsal karar Yapı kayıt belgesi alınmış, gerekli vergileri ödenen ancak tapusu olmayan bir taşınmazın satışına yönelik mülk sahibi ve satın alan arasında bir uyuşmazlık yaşandı. Peki bu durumda mahkeme kimi haklı buldu? İşte detaylar...
30.12.2023 Ekonomi
Yapı kayıt belgeli 3 milyon 100 bin yapı
Yapı kayıt belgeli 3 milyon 100 bin yapı Depreme dayanıklı yapılar için şart olan kentsel dönüşüm süreçlerinde 3 milyon 100 bin yapı kayıt belgesi olan yapı özellikle bina güçlendirmesi için muhatap bulamıyor.
6.12.2023 Ekonomi
Kaçak tavuk kesimi kavgası! Mülk sahibi ve kiracı birbirine girdi
Kaçak tavuk kesimi kavgası! Mülk sahibi ve kiracı birbirine girdi Batman’da, mülk sahibi İlyas Çelebi ile dükkanın 1,5 yıllık kiracısı Sema Aytekin arasında 4 ay önce 'kaçak tavuk kesimi' nedeniyle oluşan husumet sonrası tartışan taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. Emniyetin dışında bekleyen tarafların yakınları da kavgaya dahil olunca, Aytekin'in eşi Mehmet Mahsum Aytekin yaralandı. Taraflar, tekrar birbirlerinden şikayetçi oldu.
20.09.2023 Gündem
Yaylalarda ‘af’ beklentisi! Yüz binlerce kaçak yapı Karadeniz’i tehdit ediyor
Yaylalarda ‘af’ beklentisi! Yüz binlerce kaçak yapı Karadeniz’i tehdit ediyor Doğu Karadeniz'in yaylalarında, yeniden ‘imar affı’ gelir beklentisiyle yapılan yüz binlerce kaçak yapı yükselirken, bu bölgelerde atılan çöplerin Karadeniz kıyısına ulaştığı ve bunun da kirliliğe yol açtığı tespit edildi.
5.09.2023 Gündem
Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından yapılaşma için öneriler: Kentleşme için yeni bir yol haritası...
Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından yapılaşma için öneriler: Kentleşme için yeni bir yol haritası... Depremlerle sarsılan ve yasa boğulan Türkiye’de insanlar yapı güvenliğinden çok kaygılı. İstanbul özelinde ise sıkışık bina düzeni, açık alan azlığı, eski yapı stoku gibi sorunlar endişeyi katbekat artırıyor. Yeni bir sistem tasarımının nasıl kılavuz görevi üstlenebileceğini uzmanlar anlatıyor...
9.03.2023 Milliyet Executive
‘Toplumsal cinayet’
‘Toplumsal cinayet’ Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, imar barışının göz göre göre toplu katliama davetiye çıkaran, hukuk dışı bir düzenleme olduğuna dikkat çekti, “İmar barışı garabettir. Hukuka ve fenni usullere uygun olmayan binaların para verilerek yasallaştırılması anlamına gelen imar barışı düzenlemesinin bir an önce ülke gündeminden çıkarılması gerekiyor” dedi.
27.02.2023 Ege
12 bin lira verip kurtulmuş!
12 bin lira verip kurtulmuş! Depremzede gibi şehri terk ederek Manavgat’ta bir otele yerleştiği ortaya çıkan Kule Apartmanı müteahhiti Ömer Cihan’ın ruhsata aykırı çıkmalar yaptığı, ancak 12 bin lira ödeyerek inşaata devam ettiği ortaya çıktı.
21.02.2023 Gündem
Boş arazilere bina inşa eden yaşlı kadın, senelerce kira tahsilatı yaptı
Boş arazilere bina inşa eden yaşlı kadın, senelerce kira tahsilatı yaptı Denizli'de 2015 yılında aniden ortaya çıkan yaşlı kadın, kendisinin olduğunu iddia ettiği sahipsiz arazilere bina yapıp kiraya verdi.Kendisini maliye emeklisi olarak tanıtan yaşlı kadın, 5 yıl önce ilk kiracısından tahsilat yapmaya başladı, para buldukça arazisini genişleterek vurgunun boyutunu artırdı.
5.01.2023 Haberler
Boş arazilere bina inşa eden yaşlı kadın, senelerce kira tahsilatı yaptı
Boş arazilere bina inşa eden yaşlı kadın, senelerce kira tahsilatı yaptı Denizli'de 2015 yılında aniden ortaya çıkan yaşlı kadın, kendisinin olduğunu iddia ettiği sahipsiz arazilere bina yapıp kiraya verdi. Kendisini maliye emeklisi olarak tanıtan yaşlı kadın, 5 yıl önce ilk kiracısından tahsilat yapmaya başladı, para buldukça arazisini genişleterek vurgunun boyutunu artırdı.
5.01.2023 Gündem
Bakan Kurum'dan 2/B ve tarım arazileri ile ilgili açıklama
Bakan Kurum'dan 2/B ve tarım arazileri ile ilgili açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşların mülkiyet sorunlarını çözeceklerini belirterek, “2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıyoruz.” dedi.
15.04.2022 Ekonomi
Muhtarlara asgari ücret verilecek
Muhtarlara asgari ücret verilecek Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine çeken, yabancılara konut ve iş yeri satışında uygulanan KDV istisnası için elde tutma şartını 3 yıla uzatan yeni "vergi ve ekonomi paketi", önceki gece TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
9.04.2022 Ekonomi
KDV Kanununda değişiklik getiren teklif Komisyon'da kabul edildi
KDV Kanununda değişiklik getiren teklif Komisyon'da kabul edildi Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda değişiklik getiren teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
31.03.2022 Ekonomi
Falezlerde denize sıfır bina için yıkım kararı
Falezlerde denize sıfır bina için yıkım kararı Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, denize sıfır falezler üzerine yapılan hem inşaat ruhsatı hem de yapı kayıt belgesi mahkemelerce iptal edilen 7 katlı binanın yıkımının gerçekleştirilmesi için Muratpaşa Belediyesi'ne yazı gönderdi. Belediye, yıkım için teknik çalışma başlattı.
21.01.2022 Emlak
Falezlerde yükselen 6 katlı binanın yıkım hikayesi yılan hikayesine döndü
Falezlerde yükselen 6 katlı binanın yıkım hikayesi yılan hikayesine döndü Antalya’da, binaların kayma riski taşıdığı, dünyaca ünlü falezlere sıfır, bir binanın inşaatı yıkım kararına rağmen tamamlandı. 10 yıldır falezlerin üzerine yapılan bina ile mücadele eden Cihat Günsel, "Yapı kayıt belgeleri de iptal oldu, belediyeye başvurumuzu yapacağız. Bu binanın yıkılması için çalışacağız" dedi.
16.01.2022 Emlak
İYİ Partili Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor
İYİ Partili Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor Kocaeli’de İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait 15 kaçak yapıyla ilgili yıkım kararının kesinleşmesinin ardından çiftlikte tahliye işlemi başlatıldı.
21.06.2021 Haberler
İYİ Partili Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor
İYİ Partili Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor Kocaeli’de İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’a ait 15 kaçak yapıyla ilgili yıkım kararının kesinleşmesinin ardından çiftlikte tahliye işlemi başlatıldı.
21.06.2021 Gündem
‘Vatandaşlar, bu parayı ödeyemez’
‘Vatandaşlar, bu parayı ödeyemez’ Gaziemir Sarnıç’taki tapu sorunu 40 yıldır devam ediyor.
11.06.2021 Ege
Her şey bu arabayla başladı! Binanın önüne çekip yıkımı engellemek istedi
Her şey bu arabayla başladı! Binanın önüne çekip yıkımı engellemek istedi Son dakika gelen habere göre; Silivri'de bir kişi, yıkımına karar verilen 2 katlı binanın kendisine ait olduğunu iddia ederek yıkıma engel olmaya çalıştı. İşte haberin ayrıntıların...
28.04.2021 Gündem
‘Vicdansızca karalıyorlar’
‘Vicdansızca karalıyorlar’ Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hazine arazisine kaçak havuz yapıldığı iddialarına sert şekilde tepki gösterdi, “Açıkça yapılan vicdansızca karalama” dedi
19.04.2021 Ege
İstanbul'da sayıları arttı! Kamyon kamyon ev taşıdılar
İstanbul'da sayıları arttı! Kamyon kamyon ev taşıdılar Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evlerin sayıları arttı. Ancak çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor. Belediye ekipleri kamyonlarla getirilen, kaçak konteyner evleri yakalayarak ceza kesiyor. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Özellikle son zamanlarda, pandemiden sonra bölgemiz malum doğal dokusu itibariyle cazibe merkezi haline geldi. Ama bu tür kaçak yapılara asla müsaade etmiyoruz. Fırsatçılara da izin vermiyoruz" dedi.
11.04.2021 Haberler
Son dakika... İstanbul'da sayıları arttı! Kamyon kamyon ev taşıdılar
Son dakika... İstanbul'da sayıları arttı! Kamyon kamyon ev taşıdılar Şile'de pandemi ile birlikte son bir yılda ormanlık arazilere, tarım arazilerine kaçak kurulan konteyner evlerin sayıları arttı. Ancak çok sayıda kişi de kamyonlarla konteyner ev getirerek kaçak olarak kurmak istiyor. Belediye ekipleri kamyonlarla getirilen, kaçak konteyner evleri yakalayarak ceza kesiyor. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Özellikle son zamanlarda, pandemiden sonra bölgemiz malum doğal dokusu itibariyle cazibe merkezi haline geldi. Ama bu tür kaçak yapılara asla müsaade etmiyoruz. Fırsatçılara da izin vermiyoruz" dedi.
11.04.2021 Gündem
Tüm illere genelge! Yeni kurallar getirildi...
Tüm illere genelge! Yeni kurallar getirildi... Sahillerde güneşlenme ve denize girme amaçlı iskeleler için yeni kurallar getirildi. Buna göre her isteyen istediği yere iskele yapamayacak. Kıyıda denize girmeye imkan vermeyen kayalık karakterli alanlara iskele yapılabilecek.
9.04.2021 Ekonomi
İngilizin kaçak villasına yıkım süreci başladı
İngilizin kaçak villasına yıkım süreci başladı Antalya Demre'deki Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımı için şirkete tanınan 30 günlük süre sona erdi. Şirket, yıkım kararına karşı Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, itirazın yıkım için engel taşımadığını belirterek, çalışmalara başlanıldığını söyledi.
6.04.2021 Gündem
İngilizin kaçak villasına yıkım süreci başladı
İngilizin kaçak villasına yıkım süreci başladı Antalya Demre'deki Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımı için şirkete tanınan 30 günlük süre sona erdi. Şirket, yıkım kararına karşı Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, itirazın yıkım için engel taşımadığını belirterek, çalışmalara başlanıldığını söyledi.
6.04.2021 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Yapı Kayıt Belgesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.