Siyaset 'Yapılan hesapları paçavraya çevireceğiz'

'Yapılan hesapları paçavraya çevireceğiz'

20.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Partisinin Bayburt ilk kongresinde konuşan Erdoğan, “Masa başında ülkemizle ve bölgemizle ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak, bugün de Allah’ın yardımıyla aynı şekilde paçavraya çevireceğiz” dedi

Yapılan hesapları paçavraya çevireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yaklaştıkça Türkiye’ye çelme takmak isteyenlerin operasyonlarının artacağını belirterek, “Önümüzdeki dönemin çok daha çetin sınamalarla dolu geçeceğini tahmin etmek zor değil. Ama hamdolsun biz her şeye hazırlıklıyız” dedi. Artık belli uluslararası örgütlere ileri garnizonluk yapan bir Türkiye’nin olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Masa başında ülkemizle ve bölgemizle ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak, bugün de Allah’ın yardımıyla aynı şekilde paçavraya çevireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan dün katıldığı AK Parti Bayburt ve Gümüşhane il kongrelerinde şu mesajları verdi:

DÜNYAYI TAPULU MÜLKLERİ GİBİ GÖRÜYORLAR: Türkiye’yi büyütmek, güçlendirmek, kalkındırmak, zenginleştirmek için çalışırken diğer yandan ülke ve milletin bekasına yönelik tehditlerle mücadele içindeyiz. Dünyanın düzeni belki her zaman sorunluydu ama şu anda çok daha çarpık bir işleyişle karşı karşıyayız. Bazı ülkeler tüm dünyayı kendi tapulu mülkleri gibi görüp istedikleri gibi kural koyma, kural çiğneme hakkına sahip olduklarını sanıyorlar.

2019’A DOĞRU OPERASYONLARI ARTACAK: 2019 yaklaşıkça elbette Türkiye’ye çelme takmak isteyenlerin operasyonları da artacaktır. Son birkaç gündür yaşadıklarımız gerçeği görmek isteyenler için yeterlidir. En son NATO tatbikatında hem Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hem de şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler, skandala imza attılar. Bugüne kadar bize yapılan saldırıları gizleyemedikleri bir sevinçle karşılayanların işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Bu çerçevede yapılan açıklamaları da olumlu buluyorum.

Haberin Devamı

HEDEF TÜRKİYE’DİR: Artık hepimiz de çok iyi biliyoruz ki mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir. Hedef Türkiye’dir, Türk milletidir. Önümüzdeki dönemin çok daha çetin sınamalarla dolu geçeceğini tahmin etmek zor değil. Ama hamdolsun biz her şeye hazırlıklıyız. Bugün artık ekonomiden savunma sanayiine, ticaretten diplomasiye kadar her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var. Artık belli uluslararası örgütlere sadece ileri garnizonluk yapan bir Türkiye de yok. Bizi 1980’lerin, 1990’ların Türkiye’si ile karşılaştıranlar çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını elbette anlayacaklar. Türkiye bağımsızlığını birilerinin ihsanına borçlu, sınırları cetvele çizilmiş bir ülke değildir. Türkiye istiklalini kapalı kapılar ardından pazarlıklara borçlu bir ülke değildir. O iş geçti. Onlar tarih oldu, tarih. Biz 1071’den beri vatanımız olan bu topraklarda başı dik ve özgür yaşamanın mücadelesini veriyoruz... Masa başında ülkemiz ve bölgemiz ile ilgili yapılan hesapları, çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak bugün de Allah’ın yardımıyla aynı şekilde paçavraya çevireceğiz.

Haberin Devamı

‘İki yüzlülüğe artık tahammül göstermeyiz’

Yapılan hesapları paçavraya çevireceğiz

Bize laf edenler şöyle ucundan kıyısından demokrat olsa inanın zerre kadar içerlenmeyeceğiz. Hiç kimse kurusa bakmasın artık bunların iki yüzlülüğüne daha fazla tahammül göstermeyeceğiz. Kültür, sanat dünyasını esir almış bir avuç millet düşmanının ülkemizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PRAVDASINA ÇEVİRDİLER: Bunların zihinleri öyle bunalmıştır terör örgütünün Pravda’sına çevirdikleri gazetelerinde şehitlerimize şehit demeye dahi dilleri varmaz. Bayburtlu kardeşlerimin dediği gibi, ‘Kurt gitti yazıya, meydan kaldı cıngıllı tazıya’. Bunların da sesleri sadece meydanı boş zannettiklerinde çıkıyor.

DEĞİŞİM VE YENİLENME: 2019’da yapılacak seçimler Türkiye’nin istikbal ve istiklal mücadelesinin en kritik dönüm noktası. Türkiye, 2019 kavşağını da geçtikten sonra inşallah çok daha güçlü ve hızlı bir şekilde hedeflerine ilerleyecektir. Hazırlıklarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. Bugünkü kongre 2019 seçimlerinin hazırlık kongresidir. Önümüzdeki sürecin parolası bir değişimdir, iki yenilenmedir.

Haberin Devamı

DAVA HAREKETİYİZ: Siyaset bir bayrak yarışıdır, millete hizmet etme yarışıdır. Şunu unutmayın AK Parti bir dava hareketidir. Şahsım dahil herkes bu davada sadece birer nefer konumundadır. Zaten nefer olmayı hazmedebiliyorsak zafer yakındır.

Yapılan hesapları paçavraya çevireceğiz

Gümüşhane ve Bayburt’a havalimanı müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane’ye havalimanı müjdesi vererek, “285 milyon lira bedeli olan havalimanının proje ve ihale hazırlıkları sürüyor. İnşallah 2020’ye kadar Gümüşhane ve Bayburt illerimize hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Salyazı beldesinde yapılacak bu havaalanımızla birlikte de inşallah artık Gümüşhane’nin, Bayburt’un bu uzun yol sıkıntısı da aşılmış olacak. İnşallah 2019 seçim kampanyasına uçağımızla geliriz.” dedi. Erdoğan, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, her iki ile kapalı spor salonu yapılması talimatı da verdi.
Erdoğan ayrıca 15 yıllık Ak Parti iktidarında Türkiye’nin 3 kat büyüdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

‘3 yanlış 1 doğruyu götürmesin istedim’

Cuma gecesi Rize’nin Güneysu ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ısrarla kendisine seslenen kızı otobüse alarak bir süre görüşmüştü.

İlgi odağı olan Güneysu Osman Erkan Kız İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ebrar Zehra Kandemir, “O anlarda çok heyecanlandım. TEOG yerine gelen sistemde, 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Bunun böyle olmamasını istedim. O da ‘Böylece tembellik başlar’ dedi. Ben de ‘Başlamaz’ dedim ve gülüştük” dedi.

Konvoyda kaza: 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, programlarında görev alan koruma ekibini taşıyan minibüs, dönüş yolunda Giresun’un Görele ilçesinde bir otomobille çarpışarak devrildi. Kazada minibüste bulunan 4 polis memuru ile köpekler yaralandı.

Şehit Eren’in ailesine ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos’ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül’ün ailesini ziyaret etti. Merkez Mahallesi’ne bağlı Hacı Osmanoğlu Sokak’a gelen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve kardeşleriyle görüştü. Bir buçuk saat süren ziyarette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yer aldı.

Yapılan hesapları paçavraya çevireceğiz