Ege Yara sarılıyor

Yara sarılıyor

19.09.2018 - 23:32 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma ve Erdek’te meydana gelen sel felaketinde oluşan hasarları gidermek için gece gündüz çalışıyor. Başkan Zekai Zekai Kafaoğlu, en kısa sürede hayatın normale döneceğini ifade etti

Yara sarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta Bandırma ve Erdek’te meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için yoğun çaba harcıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Erdek ve Bandırma ilçelerinde hayatı felç eden yoğun yağış sonrasında ilçe merkezlerinde yaşam normale dönmeye başladı. Kırsal mahallelerde ise Büyükşehir ile DSİ ekipleri çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Mahalle sakinlerini dinledi

17 Eylül Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı için ilçeye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Balıkesir milletvekilleri, Vali Ersin Yazıcı ile birlikte Bandırma Cumhuriyet Meydanı civarındaki esnafı ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti. AK Parti Balıkesir milletvekilleri Yavuz Subaşı, Belgin Uygur ve Pakize Mutlu Aydemir ile birlikte Erdek ilçesi Tatlısu ve Ballıpınar mahallelerine giden, çalışmaları inceleyen Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu, çalışmaların kısa sürede içinde tamamlanmasıyla hayatın da normale döneceğini söyledi.

Ekipler seferber oldu

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediklerini dile getiren Başkan Kafaoğlu; “Yaşanan sel felaketi oldukça büyük ve yıllardır görülmeyen bir afet. Ciddi derecede düşen yağış miktarından dolayı dağlardan gelen alüvyonlar bu yerleşim birimine ve dereye dolmuş. Ekiplerimiz tamamen dolu olan dere ve sokakları temizliyor” dedi. Ekiplerin gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Kafaoğlu şunları söyledi:
“En büyük sevincimiz can kaybı olmaması. Bununla ilgili valilik talimatıyla AFAD il müdürlüğünün önderliğinde bir Zarar Tespit Komisyonu oluşturuldu. Komisyonda gerekli çalışmalar yapılacak ve devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına iletilecek. Belediyemizin imkânlarıyla bu yaralar sarılacak. Bu insanlar bizim insanlarımız, bu topraklar bizim topraklarımız.”