SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yaşadığımız mekanlar kişiliğimizi ne kadar yansıtıyor?

Yaşadığımız ortam ve mekanlar kişiliğimizi ne kadar yansıtıyor hiç düşünmüş müydünüz? Mekanlarında tıpkı insanlar gibi kişilikleri ve ayırt edici özellikleri olduğunu söyleyen Tasarımcı Nihat Yıldız, kişilikleri yansıtan mekanlarda ön plana çıkacak özellikleri paylaşıyor.

|

Her insanın farklı bir kişiliği, karakteri olduğu gibi mekânların da farklı kişilikleri oluyor. Mekanlar kişilikleri ile farklılaşıyor ve özelleşiyor. Tasarımcı Nihat Yıldız, kişilikleri yansıtan mekanlarda ön plana çıkacak özellikleri paylaşıyor.

Mekana kişilik katmak için ihtiyaçları belirleyin

Bir mekanı dekore ederken öncelikle o mekana ruh katacak ihtiyaçları belirlemek en önemli konuların başında geliyor. Daha sonra da ihtiyaçları karşılayacak mobilya, aksesuar ve renklerin zevklerinize ve kişiliğinize hitap etmesi. Mekanın bütününün bir konsept olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Tasarımcı Nihat Yıldız, "Hayatınızda önemli yer tutanları, merak ve hobilerinizi mekanınızda birleştirirseniz orası bir mobilya dükkânı olmaktan çıkar ve ruhunuzu yansıtır." dedi.

Tasarım seçimine dikkat

Sahip olduğunuz mekanda içinizdeki enerjinizi dışarı mı çıkarmak istiyorsunuz yoksa kendinizi daha rahat ve huzurlu hissedebileceğiniz bir mekan mı yaratmak istiyorsunuz. İşte burada önemli olan nokta kişilik. Tercih ettiğimiz tasarım ürünler, dekore ettiğiniz ortamda kişiliğinizi yansıtmak için önemli görevler üstleniyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.