SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - GENEL SAĞLIK HABERLERİ

50 yaş altına düştü! Kanserden korunmak için 7 önlem

Günümüzde görülme sıklığı giderek artan kanserin 2030 yılında dünyada 26 milyon insanın daha kapısını çalacağı öngörülüyor. Bu yükselişin büyük ölçüde nüfus artışı ve yaşam süresinin uzaması nedeniyle yaşanacağı belirtiliyor. Üstelik eskiden ileri yaş hastalığı olarak bilinen kanser günümüzde genç yaş grubunu da tehdit ediyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, son yıllarda kanserin 50 yaş altındaki kişilerde görülme oranının 1990 yılına göre yüzde 80 oranında artış gösterdiği uyarısında bulunarak, kanserden korunmak için almanız gereken önlemleri açıkladı.

Hamilelerde görülüyor! Hurafelerle bebeğinizin ve kendinizin sağlığını riske atmayın

Minik yavrusunu kucağına almak için gün sayan anne adayları hamilelikte ortaya çıkabilen gebelik diyabeti karşısında paniğe kapılabiliyor. Halk arasında ‘gebelik diyabeti’ olarak adlandırılan Gestasyonel Diyabet’in hamilelikte en sık karşılaşılan endokrinolojik bir hastalık olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik) Uzmanı Prof. Dr. Murat Yayla, gebelik diyabeti hakkında bilinmesi gereken 7 önemli noktayı anlatarak önerilerde bulundu.

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

Vücudumuzun ısısını kontrol etmek için gerekenden fazla ter salgılaması ‘aşırı terleme’ tıp dilinde de hiperhidroz olarak tanımlanıyor. Aşırı terleme sadece gün içinde değil, gece ataklar halinde de gelişebiliyor. Aşırı sıcak havalar, yine aşırı ısıtılmış bir oda veya kalın bir yorganla örtünme gece terlemelerinin basit bir nedeni olabiliyor. Uyku sırasında oluşan gece terlemelerinin şiddeti orta derecede yaygın terlemeden, yatak çarşaflarının değiştirilmesini gerektirecek boyutlara ulaşabilen terlemelere kadar değişebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yıldız Okuturlar, gece terlemelerine sebep olabilen bazı hastalıkları anlattı, önemli uyarılarda bulundu.

Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’

Ramazan ayında öğün aralarının oldukça uzun olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Bu durum mide rahatsızlıkları olanlarda hastalıkları tetikliyor. İftarda ve sahurda fazla yemek yenmesi, sahurda yemekten hemen sonra yatılması, reflü ataklarını tetikleyebiliyor. Ayrıca uzun süren açlık sonrasında zamanla sindirim sisteminin hareketleri de azalıyor. Bu nedenle iftarda hızlı ve fazla yemek tüketmek karında şişkinliğe, hazımsızlığa yol açabiliyor” dedi.

Cilt ve saç ürünlerine para dökmeyin! 1 avokado çekirdeği hepsine bedel, rendelemek yetiyor

Birçok farklı alternatifle tüketilen avokado, vücuda karşı oldukça sağlıklıdır. İçerisindeki bileşenler sayesinde zararlı mikroorganizmaları etkisiz hale getirir. Avokadonun kendisi kadar çekirdeklerinde de etkili faydalar bulunuyor. Bazı sağlık sorunlarını gidermek için gıda takviyesi olarak alınıyor, bazıları için ise kozmetik ürüne dönüştürülüyor. İşte avokado çekirdeklerinin kullanım alanları.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.