Yaşlanma ve Yorgun Bakışların Önüne Geçelim

Yaşlanma ve yerçekimi faktörlerinin de oluşturmuş olduğu etkileri ile oluşan üst göz kapağı cildinde sarkma, kırışma; alt göz kapağında torbalanma ve gevşemelere yönelik olan cerrahi girişimdir.

Bu operasyon ile üst göz kapağındaki deri fazlalığı alınır ve göz kapağındaki gevşeklik giderilir, torbalanma dediğimiz yağ dokusu fıtıklaşmaları yeniden şekillendirilir. Böylece kişiler yorgun ve uykusuz görünümlerinden kurtularak daha canlı bir görünüme kavuşur.

Göz kapağı genellikle 30 yaş sonrasında, üst göz kapağında deri fazlalığı olan ve alt göz kapağında torbalanmaları olan hastalara yapılmaktadır.

Göz kapağı estetiği de, tüm estetik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi ameliyatı öncesinde de hasta eğer kullanıyorsa sigarayı ameliyattan 2 hafta önce ve ameliyattan 2 hafta sonra olmak üzere bırakmalıdır. Kan sulandırıcı Aspirin veya benzeri ilaç kullanımı varsa en az 10 gün öncesinden bırakmalıdır. Sürekli aldığı başka ilaçlar ya da vitamin hapları varsa mutlaka 1 hafta öncesinden kesilmelidir. Bunların dışında farklı bir durum mevcutsa yine hasta doktoruna bilgi vermelidir.

Üst göz kapağındaki kesi göz kapağı kıvrımı hizasında, alt göz kapağında da kirpiklerin hemen altında veya bazen de kapak içlerinde yer alır. Fazla cilt dokuları çıkarılır fıtıklaşan yağlar yeniden şekillendirilerek göz kapağı ile yanak geçişi daha pürüzsüz hale getirilir. Operasyon genelde 45 dakika -1 saat arası sürmektedir.

Operasyondan sonra aynı gün taburcu olunabilir veya 1 gece yatış gerekebilir. Göz etrafında hafif morluk ve şişme olabilir. Dikişler genelde 5-7. gün alınır. 1 hafta sonra şişlikler ve morluklar tamamen geçmiş olur. Hastalar 1 hafta sonunda işlerine dönebilirler.

Haberin Devamı

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı