Yatırım

Yatırım

Son dakika yatırım haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yatırım gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yatırım haber sayfamızda...

Yatırım

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 78.979 yatırım haberi bulunmuştur.
Bakan Işıkhan: Kayıt dışı istihdam konusunda denetimler sıklaşacak
Bakan Işıkhan: Kayıt dışı istihdam konusunda denetimler sıklaşacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş sağlığı ve güvenliği standartlarının yüksek tutulması ve kayıt dışı istihdamla mücadele konularında daha etkin adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle önümüzdeki süreç, denetimlerin çok daha sıkı yapılacağı bir süreç olacak. Bu konuda sıfır tolerans ve sıfır taviz ile çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün 85 milyon vatandaşa dokunarak, 22 yıllık eser ve hizmet siyasetinde bir lokomotif olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda, 2053 yılına kadar öngördüğümüz Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı hazırladık. Gelecek planımızın gereği olarak 2053 yılına kadar bölünmüş yol ağını 38 bin 60 kilometreye yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
24.04.2024 Ekonomi
Rönesans halka arz ne zaman işlem görecek? Rönesans Gayrimenkul Yatırım işlem tarihi...
Rönesans halka arz ne zaman işlem görecek? Rönesans Gayrimenkul Yatırım işlem tarihi... Halka arz takviminde yer alan Rönesans Gayrimenkul Yatırım şirketinin talep toplama süreci sonlandı ve gözler borsada işlem tarihinde. Şirtketin halka arz büyüklüğü 4.503.255.750 TL ve halka açıklık oranı %10,08 oldu. Peki, Rönesans Gayrimenkul borsa işlem tarihi ne zaman?
24.04.2024 Bilgi Rehberi
Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu
Reel Kesim Güven Endeksi belli oldu 2024 yılı Nisan ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre değişmeyerek 103,5 seviyesinde gerçekleşti.
24.04.2024 Uzmanpara
SoftBank, 960 milyon dolar yatırım yapacak
SoftBank, 960 milyon dolar yatırım yapacak SoftBank yapay zeka için 960 milyon dolar yatırım yapacak.
24.04.2024 Uzmanpara
Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik viraj: ‘Çıkarılan petrol ve gazdan pay alınabilir’
Türkiye’nin enerji dönüşümünde kritik viraj: ‘Çıkarılan petrol ve gazdan pay alınabilir’ Türkiye son dönemde enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için önemli atılımlar yaptı. Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin yanı sıra Türkiye’de gaz merkezinin kurulması için yapılan girişimler bunlardan sadece birkaçı. Özellikle Libya ve Somali ile enerji anlaşmaları konusunda da önemli adımlar atıldı. Peki Türkiye başka ülkelerden çıkardığı petrol ve doğal gazdan pay alabilir mi? Gaz merkezi ne zaman kurulacak? İşte detaylar...
24.04.2024 Ekonomi
Teknoloji Liderleri’nin gündemi ‘Yapay Zeka’
Teknoloji Liderleri’nin gündemi ‘Yapay Zeka’ 21 Mayıs’ta Türkiye’nin teknoloji alanındaki önemli karar alıcılarını bir araya getirecek olan Teknoloji Liderleri Zirvesi’nde yapay zeka ve dijital dönüşümün sürdürülebilirliği öne çıkacak gündem maddeleri...
24.04.2024 Ekonomi
‘Ülkemize güçlü bir güven var’
‘Ülkemize güçlü bir güven var’ ABD’deki temaslarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20 ile Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantılarına katıldığını hatırlatarak diğer ülke bakanları, uluslararası kuruluşların ve şirketlerin yetkilileri, yatırımcılar, iş dünyası temsilcileri ve düşünce kuruluşlarıyla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.
24.04.2024 Ekonomi
İstifa edip bu işe girdi, topraksız yetiştiriyor! 'Yüzde 500 kâr edebiliyoruz'
İstifa edip bu işe girdi, topraksız yetiştiriyor! 'Yüzde 500 kâr edebiliyoruz' Özel sektördeki işinden istifa ederek topraksız tarım yapmaya başlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Mesut Can, bu işin oldukça kazançlı olduğunu söylüyor. İşin ve pazarın iyi bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Can, "20 bin marulu çöpe atanların da olduğunu da biliyorum" diyerek topraksız tarımdan yüzde 500 nasıl kar ettiğini anlattı.
24.04.2024 Yaşam
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi somut kaynak girişine dönmüş durumda" dedi.
23.04.2024 Uzmanpara
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ndan büyük fırsat: 214 arsa satışa çıkıyor
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ndan büyük fırsat: 214 arsa satışa çıkıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Van’da 214 muhtelif arsayı yatırım yapmak isteyenler için avantajlı şartlarla satışa çıkarıyor.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi somut kaynak girişine dönmüş durumda" dedi.
23.04.2024 Ekonomi
Moskova'da kritik görüşme! Aliyev ile Putin bir araya geldi
Moskova'da kritik görüşme! Aliyev ile Putin bir araya geldi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya geldi.
22.04.2024 Dünya
Çin'in mali gelirleri ilk çeyrekte geriledi
Çin'in mali gelirleri ilk çeyrekte geriledi Çin Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, Çin'in ilk çeyrekteki mali gelirinin önceki vergi indirimi politikaları da dahil olmak üzere bazı özel faktörlerin etkisiyle bir önceki yıla göre %2,3 düştüğünü söyledi.
22.04.2024 Uzmanpara
İTO sanayiciye arsa önerecek
İTO sanayiciye arsa önerecek İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Yatırım dolandırıcılarına 8 ilde operasyon! 19 kişi yakalandı
Yatırım dolandırıcılarına 8 ilde operasyon! 19 kişi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-32 operasyonunun detaylarını paylaştı.
22.04.2024 Haberler
Durdurulan minibüsten 9 kaçak göçmen çıktı!
Durdurulan minibüsten 9 kaçak göçmen çıktı! Osmaniye’de polisin durdurduğu minibüste Suriye uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör olarak gözaltına alınan Suriyeli sürücü Fuaz H. (45), tutuklandı.
22.04.2024 Gündem
Yatırım dolandırıcılarına 8 ilde operasyon! 19 kişi yakalandı
Yatırım dolandırıcılarına 8 ilde operasyon! 19 kişi yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen Sibergöz-32 operasyonunun detaylarını paylaştı.
22.04.2024 Gündem
Çinli şirketler, ürünlerini ABD'ye arka kapıdan sokmak için nasıl Meksika'yı kullanıyor?
Çinli şirketler, ürünlerini ABD'ye arka kapıdan sokmak için nasıl Meksika'yı kullanıyor? Meksika'da üretim yapmak, Çin şirketi Man Wah'nın ABD'nin gümrük duvarlarını aşmasını sağlıyor.
22.04.2024 Dünya
Konuttaki peşinat sorununa yeni çözüm!
Konuttaki peşinat sorununa yeni çözüm! Fiyatlardaki yüksek seyir, krediye erişimdeki zorluklar ve faiz oranlarındaki yüksek seyir derken, konutunu elden çıkarmak isteyen mülk sahipleri yeni bir yönteme başvurdu. İkinci el satış platformlarında 'takasa uygun’ şeklinde ilanlar dikkat çekmeye başladı. İşte detaylar...
22.04.2024 Ekonomi
Savunmada uluslararası buluşma tamam
Savunmada uluslararası buluşma tamam Türk savunma, havacılık ve uzay sektörünün, yerlilik oranının artırılması, uluslararası rekabette üst seviyelere taşınması için hareket eden sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul’un Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, “Savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmalarımızın ihracat gayretlerini desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin öncülüğünde İtalyan havacılık kümelenmesi Lombardia Aerospace Cluster ile başarılı bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Toplumsal faydayla ‘dünyaya’ açılıyor
Toplumsal faydayla ‘dünyaya’ açılıyor Tek Dünya Karadeniz Vakfı, toplumların iyileştirilmesi ve kalkınması hedefiyle başladığı yolculuğun lansmanını 22 Nisan Dünya Günü’nde gerçekleştirdi. Coğrafi sınırları aşarak birçok ülkede faaliyet gösteren vakıf; eğitim, ekonomik kalkınma ve yaşam desteği alanlarını odağına alarak toplumsal fayda yaratmayı amaçlıyor.
22.04.2024 Ekonomi
Panathinaikos, Lamia deplasmanında 5 golle galip!
Panathinaikos, Lamia deplasmanında 5 golle galip! Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, Yunanistan Süper Ligi'nde Lamia'yı deplasmanda 5-0 mağlup etti.
21.04.2024 Dünyadan Futbol
Bursaspor İnfo Yatırım, Aliağa Petkimspor deplasmanında galip!
Bursaspor İnfo Yatırım, Aliağa Petkimspor deplasmanında galip! Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28'inci haftasında Bursaspor İnfo Yatırım, Aliağa Petkimspor deplasmanından 94-78 galip ayrıldı.

Benzer Haber Etiketleri

Yatırım ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.