Siyaset Yavaş’tan ‘geniş mutabakat’ çağrısı

Yavaş’tan ‘geniş mutabakat’ çağrısı

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin, 2014’te Melih Gökçek’in karşısına çıkardığı Mansur Yavaş’a, 2019’daki yerel seçimlerde de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık teklifinde bulunması partide rahatsızlık yarattı.

Yavaş’tan ‘geniş mutabakat’ çağrısı

Ankara’nın marka değeri olduğunu söyleyen Yavaş, yalnızca CHP ve İYİ Parti’nin değil içinde farklı siyasi görüşlerin de olduğu, “bir ittifakın ortak adayı olarak” yerel seçime girmek istiyor. “Ne kadar geniş mutabakat olursa seçimi kazanan belediye başkanı partizanlık yapamayacaktır” diyen Yavaş, CHP içinden kendisine yöneltilen sert eleştirilere yanıt verdi.

Haberin Devamı

Yavaş, şunları kaydetti: “İlk adaylık tanıtım toplantısında Kılıçdaroğlu şu cümleyi etti: ‘Biz, Mansur Yavaş’ı siyasi görüşleri nedeniyle değil belediyecilik deneyimi nedeniyle tercih ettik.’ Ben de bir ülkücü olduğumu, ancak Ankara’nın gelişmesi için işbirliği yaptığımızı söyledim.”

“Hal böyleyken CHP’den milletvekili olmam onları rahatsız etmeyecek miydi?” diye soran Yavaş şöyle devam etti: “Siyasi görüşlerimiz farklı ancak Ankara için, Türkiye için nasıl bir araya zor günlerde gelinmesi gerekiyorsa biz de Ankara için bir araya geldik. Seçilseydim elbette istifa etmeyecektim. Seçilmediğime göre CHP’ye de siyaset yapmaya gitmediğime göre istifa etmemden daha doğal bir sonuç olmaz.”