Yaz Aylarının Kabusu Olan Koltuk Altı Terlemesine Son

Yaz aylarına girmeye başladık ve haliyle sıcak havaların etkisi kendisini göstermeye başladı. Fakat bu güzel ayların terleme sorunu olanlar için kabus dolu günlerinde başlamasına neden olmaktadır.

Gerek renkli kıyafet giyememeleri, gerekse de koltuk altı bölgesinde meydana gelen aşırı terleme sonucu psikolojik olarak da kişilerin hem sosyal hayatında hem de iş hayatında istenmedik sorunlara neden olmaktadır.

Pek çok durumda terleme sorunu yaşayan bu kişilerin, ıslak görüntüyü saklamak için kollarını kaldırmaktan ve rahat hareket etmekten dolayı kendilerini kısıtlamaktadırlar.

Haberin Devamı

Ayrıca oluşan kötü koku nedeniyle çevresindeki kişilere yaklaşmamaya özen gösterirken bir yandan da kendisini huzursuz hissetmektedir.

Bu durumun önüne terleme botoksu ile önüne geçilerek, kolay ve pratik bir seçenek olmaktadır. Terlemenin önce yoğun olduğu bölge işaretlenir ve deri altına belirlenmiş dozlarda enjekte edilen botoks, ter bezlerine ulaşan sinirleri etkileyerek onların ter salgılamasını ve kasılmasını engeller. Botoksla terleme tedavisinin kalıcılığı ise 4- 6 aydır. Uygulama yapıldıktan sonra 3. Günden sonra etkisi başlar ve 2. Haftadan sonra etkin hale gelir.

Botoks ile terlemeye çözüm arayan hastalarımıza güvenilir merkezleri tercih etmeleri ve uzman doktorlar tarafından tedavinin uygulanması gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Tedavi öncesi doktorunuzu ve hastaneyi iyi araştırmanızı ve sağlığınızı tehlikeye atmamanızı tavsiye ederim.

Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com