Yaz Tatiline Çıkmadan Önce, Selülitlerle Vedalaşma Zamanı

Haberin Devamı

“AWT” diye adlandırılan “Akustik Dalga Terapisi” vücudun etkilenmiş bölgelerine akustik ses dalgalarının uygulandığı modern, etki derecesi yüksek bir yöntemdir. Bu yeni terapi metodu gittikçe artan sayıdaki kadınlar tarafından selülitin olma olasılığına karşı veya selülitin gözle görülür etkilerinin ortadan kaldırılması için tercih edilmektedir.

Selülitte, bölgesel incelmede, cilt gerginliğinde ve lenfatik aktivasyonda gözle görülür uzun süreli tedavi başarı görülmektedir.

AWT nasıl uygulanır
Uygulamanın içeriği ve terapi prosedürü hasta ile konuşulur. Uygulama yapılacak bölgeye akustik şok dalgaları enerjisini kaybetmeden hedef dokulara ulaşabilsin diye öncelikle jel uygulanır. Uygulama tamamen ağrısızdır.

Vücudun hangi bölgelerine uygulanabilir
Akustik dalga terapisi, her yaştaki hastaya uygulanabilir. Derinin doğal elastikiyetini ve sıklığını geri kazanmasına yardımcı olur. Vücudun şekle girmesine ve uygulama yapılan bölgelerdeki cilt gerginliğini artırır, selülit görüntüsünün azalmasına neden olur, yağ doku volümünü azaltır, lenfatik dolaşımı artırır, kas kondisyonunu ve gerçek tam kat doku aktivasyonunu sağlar.

Uygulama yapılan bölgeler
- Kalçalar,
- Kolların üst kısımları
- Bacaklar,
- Karın ve yüz bölgesi

Terapi süresi ve sıklığı
Ortalama her selülit terapisi yaklaşık 30 dakika sürer. Selülitin derecesine göre 3-4 gün aralıklarla 8- 10 seans aralığında uygulanmaktadır. Uygulamanın hemen sonrasında 2-3 litre sıvı tüketimi, vücuttan yağların hızlı atılmasına yardımcı olur.

AWT ile bölgesel incelmenin etkileri nelerdir?
- Cildi sıkılaştırır,
- Selülit Görünümünü düzeltir,
- Bağ dokuları kuvvetlendirir,
- Doğum ve hamilelikte oluşan derin olmayan çatlakları tedavi eder,
- Yağ dokularının direncini kırıp vücuttan atılması için uygun hale getirir.

AWT hangi durumlarda uygulanmamalıdır?
- Ciddi düzeyde böbrek ve karaciğer rahatsızlığı bulunan,
- Hamilelik ve emzirme döneminde olan,
- Bacaklardan venöz cerrahi müdahale olması,
- Yeri tam olarak tespit edilmeyen sancılı bölgelerin olması,


Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com