Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

Yaza formda girmenin yolları

Ünlülerin diyetisyeni Melda Erden, havaların ısınması ile birlikte fit bir görünüm kazanmak isteyenler için tüyolar verdi...

|

Melda Erden, havaların ısınması ile birlikte fit bir görünüm kazanmak isteyenler için tüyolar verdi...

YAZA FORMDA GİRMEK VE FORMDA KALMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?
-Metabolizma canlandırılmalı: İyi çalışan bir metabolizma fit bir görünümün en temel sistemidir. Metabolizmamızın çalışmasını olumsuz yönde etkileyen birçok faktör vardır; uykusuzluk,hareketsiz bir yaşam tarzı, su tüketiminin az olması, tiroidlerin az çalışması, daha önce uygulanmış yanlış diyetler gibi.
-Vücudumuzdaki kas kitlesini arttırarak metabolizmamızı canlandırmamız mümkün bunun yolu da düzenli egzersizden geçer. Haftanın 2 günü kendinize uygun egzersizler(ağırlık ya da pilates gibi) ve haftanın 4 günü yapacağınız yürüyüşler metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır.
-Sık aralıklar ile bol su tüketimi yapın. Elinizde, çantanızda ya da masanızın üzerinde sürekli su bulundurmanız su içme alışkanlığınızın artması için size yardımcı olacaktır. Suyu sevmiyorsanız içine tarçın, naneyaprağı, limon, elma gibi aroma veren gıdalar ekleyebilir ya da mevsim meyveleri ile hazırladığınız buz küplerini suya eklemeniz suyun size daha cazip hale gelmesine yardımcı olacaktır.
-Kahvaltıyı ihmal etmeyin, uzun gece açlığı sonrasında siz uyanmış olsanız dahi kahvaltı yapana kadar metabolizmanız uyumaya devam edecektir.
-İhtiyacınız kadar kalori alın, eksik alınan kalori de metabolizmanızı yavaşlatacaktır.
-Gün içerisinde proteinli besinler tüketmeye özen gösterin, protein içeren besinlerin termojenik etkisi yüksektir dolayısıyla sindirilirken vücut daha fazla kalori harcar, bu da metabolizmamızın daha hızlı çalışmasını sağlar.
-Herhangi bir öğünde karbonhidrat ağırlıklı beslendiyseniz bir sonraki öğünde dengeyi sağlamak için karbonhidrat tüketmemeye çalışın.
-Ara öğünlerinizi atlamayın, sağlıklı ara öğün tercihleri yapın.
-Hayatınızdan yağı tamamen çıkarmayın, yemeklerinize ve salatalarınıza 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilir,ara öğünlerde yağlı tohumlar dediğimiz ceviz, fındık, badem gibi yemişleri tüketebilirsiniz.
-Gün içinde acıktığınızda bunun fiziksel açlık olup olmadığından emin olun, bunu soğuk birkaç yudum su ile yapabilirsiniz. Bir yudum su için 10 saniye bekleyin,tekrar bir yudum su için, eğer açlık hissetmiyorsanız bu sadece duygusal açlık demektir.
-Alkol tüketimini minumumda tutun, alkol hem fazla kalori alımına sebep olur hem de vücudun su tutmasına neden olur. Sıvı kalorilerin daha hızlı emilip yağa dönüşeceğini unutmayın.
-Öğünlerde ne tükettiğinizi not edin.
-Gün içerisinde yeşil çay tüketin.
-Gün içerisinde açlık-tokluk-ödem gibi durumlar değişebildiğinden aynı kıyafetlerle haftada bir tartılın,motivasyonunuzu kaybetmemek için bu yöntem oldukça etkilidir.

SU TÜKETİMİ
Özellikle yaz mevsiminde,hava sıcaklarının artması nedeniyle vücudumuzda terlemeye bağlı sıvı kaybı daha çok oluşur. Vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koymak sağlık açısından gereklidir. Kişilerin şayet sıvı kısıtlamasını gerektirecek herhangi bir sağlık problemi yok ise günlük 2-2,5 litre su tüketimini muhakkak öneriyoruz. Su tüketimi için iyice susamamayı beklememek gerekir, bunun bir alışkanlık haline gelmesi için suyun her an yanı başınızda bulunması yeterli miktarı tüketmeniz açısından oldukça faydalı olacaktır. Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketip tüketmediğinizi anlamak için en kolay yol idrar rengini kontrol etmektir. İdrar rengi açık ise yeterli miktarda su tüketimi yapmışsınız demektir.

BÖLGESEL İNCELME İÇİN NASIL BİR DİYET YAPILMALI?
Şöyle ki, bölgesel incelme için herhangi bir diyet programı yoktur. Yani şu besini tüketirsem göbeğim gider, bu besini tüketirsem basenlerim erir diye bir durum söz konusu olamaz. Çünkü herhangi bir besinin belirli bir alandaki yağı azaltması mümkün değildir.Yağ hücresi nerede var ise kilo o bölgeden alınır ve verilir. Bu tarz söylemler dikkate alınmamalıdır.

BÖLGESEL İNCELME İÇİN SUNULAN HİZMETLER NELER?
Via Klinik'te birçok farklı uygulamalarımız mevcut. Bir diyetisyen olarak sosyal hayatımda tanıştığım insanların mesleğimi ilk öğrendiklerinde sordukları ilk soru hep aynıydı, ‘bu göbek nasıl gider’ ya da ‘ hocam bu basen nasıl daralacak’. Yukarıda bahsettiğim gibi bu insanlara şunu ye, bunu tüket demek yersiz olacak. Evet kilosu, yağ oranı genel anlamda ideal bile belki ama vücut yapısı olarak kişi bundan memnun değil ise o zaman ne yapılacak?İşte bu noktada bu cihazlı yöntemlere başvuruyoruz. Bu işlemleri de yine kişinin uygunluğuna göre planlıyoruz.Tek seanlık bölgesel incelme işlemi de yapıyoruz, kişi bu işleme uygun değilse seanslı olarak yaptığımız paket uygulamalarımızda mevcut. İnsanların bu tarz işlemlerde dikkat etmesi gereken en önemli nokta ise kullanılan cihazın onaylı olması ve uygulayıcının profosyonel olması. Biz kliniğimizde doktor, diyetisyen ve uzman personel olarak çalışıyoruz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.