Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bahar tüm görkemiyle yaza merhaba diyor.

Erken bir tatil ya da hafta sonu kaçamakları için eşşiz güzellikler sunan organizasyonlar var.

Adana’da Portakal, Bodrum’da Mandalina, Malatya’da Kayısı Çiçeği, Alaçatı’da ot ve daha birçok yerde de benzeri festivaller var.

Dahası Akdeniz’de, deniz sezonu çoktan açıldı. Doğa uyandı. Tüm tesisler yeni sezon için sil baştan elden geçirildi. Yani, sezonun ilk müşterileri olma şansını ve güzelliğini yaşayacaksınız.

Fiyatlar uçuk mu?

Henüz değil ama mayıstan itibaren katlanmaya başlarsa hiç şaşırtıcı olmaz!..

Haberin Devamı

Ha bu aralar, tekne turları için rezervasyon zamanı. Yaz aylarında mavi tur düşünenler, fiyat ve tekne seçimi avantajlarını kaçırmasınlar!..

Bahar turları

Almanların gözdeleri

Almanya’nın en önemli tur operatörü TUI’nin geleneksel Holly Ödülü’nü alan tesisler belli oldu.

İspanya 39 tesisle zirveye otururken, Türkiye 21 tesisle ikinci sırada yer aldı.

Listede Yunanistan 9, Portekiz 6, İtalya 5, Almanya 3, Maldivler 3, Mauritius 3, Mısır 2, Tunus 2, Kazan 2, Tayland 2, Hırvatistan 1, Avusturya 1, Bulgaristan 1, G. Kıbrıs da 1 tesisle kendine yer bulabildi.

TUI Holly listesine Türkiye’den giren otel ya da tatil köyleri şunlar:

Robinson Club Çamyuva, Club Ali Bey Resort, Barut Acanthus - Cennet, Barut Hemera, Barut Arum, Barut Kemer, Barut Lara, Blue Waters, Club Grand Aqua, Concorde, Commodore Elite, Melas, Melas Resort, Jiva Beach, Robinson Club Sarıgerme Park, Sentido Lykia, TUI Blue Palmiye Garden, TUI Blue Sarıgerme Park, TUI Magic Life Sarıgerme, TUI Sensatori Fethiye, TUI Sensimar Andiz.

İndirim furyası

Dünya turizm piyasaları, ekonomik krizlerden en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor.

Avrupa ve Akdeniz odaklı turizmde, bizim en ciddi rakiplerimiz İspanya ve Yunanistan.

Her iki ülke de turizmde yıldızı yeniden parlayan Türkiye’nin önünü kesmek için yüzde 50’ye varan fiyat indirimlerine gidiyor.

Peki bu durum bizi etkiler mi?

Kesinlikle etkiler. Çünkü bize gelen turistler orta gelir düzeyinde oldukları için fiyatlar her şeyden önce geliyor.

Ne yapıp edip bu kaçışın önünü kesmek gerekir.

Haberin Devamı

Şu saatten sonra eğer fiyatlarda indirime gidemiyorsak, gelen turistlere, ücretsiz ek paketler sunmalıyız. En kötüsü, hiçbir şey yapmadan, gelişmeleri uzaktan izlemek olacaktır!..

Sabit kur!

Yurt dışı turlarda sabit kur avantajları devam ediyor. Eğer yurt dışı tatil seçenekleriniz hâlâ gündeminizde ise geç kalmayın deriz. Çünkü, ilan edilen sabit kurlar, şu anki döviz kurlarının da çok altında seyahat paketleri sunuyor ve bir hayli avantajlı gözüküyor.

Peki, böylesi bir uygulama bize avantaj mı sağlar yoksa maceraya mı sürükler?

Enine boyuna araştırmakta yarar var. Kur sabitlenmiyor olabilir ama fiyatların aşağı çekildiği gerçeğini de göz ardı etmemek gerekir. Yani bir yandan sabit kur avantajından yararlanırken öte yandan yüzde 50’ye varan indirimleri kaçırmayın...