Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Turizm yöreleri, bayramda yüzde 100 doluluk oranlarına çoktan ulaştı. 9 günlük tatilin, son dakikada değil de çok önceden açıklanmasının, bu noktaya gelinmesinde çok önemli payı var.

Peki, aynı doluluk oranları, bayramdan sonra da devam eder mi? Yabancı turist akışında kesintiler olur mu? Rezervasyon iptalleri devam eder mi, fiyatlar azalır mı daha da artar mı?..

Bayram ve seçim sonrası için o kadar çok senaryo var ki, hangisine inanacağımızı şaşırdık.

Tahminlerden çoğu doğru da çıkabilir, her biri şehir efsanesi olmanın ötesine de geçmeyebilir.

Haberin Devamı

Turizme yön verenlerin, her türlü senaryoyu ciddiye alarak tüm olasılıklara göre, yeni planlar üretmeleri, görev olmanın ötesinde, bir zorunluluktur.

Turizmde yaşanacak bir macera, bayram sevincimizi yarım bırakabilir. Özellikle rezervasyon iptalleri ve uçuk kaçık fiyatlar dikkate alınmalıdır!..

Gemi turizmi

2013 yılından sonra Türkiye limanlarından çekilen kruvaziyer gemileri, rotalarını yeniden Türkiye’ye çeviriyormuş.

Ne güzel. Böylesi haberler, herkesin yüzünü güldürecektir.

Önümüzdeki bir yıl içerisinde 230’u Kuşadası’na olmak üzere limanlarımıza 350 geminin gelmesi planlanıyormuş. Umarız tahminlerin de üzerinde ziyaretler gerçekleşir. Hele bir de yapımı devam eden İstanbul limanları açıldığında, en önemli deniz rotalarından birisi olursak sevincimiz daha da artar…

Tatil yöreleri hazır mı?

Son birkaç haftadır, en önemli tatil yörelerimize kısa süreli de olsa turlar yaptım ve hemen hepsi gelecek hafta tıklım tıklım olacak.

Peki, yeni sezona hazırlar mı? Evet demek sanki çok zor. Hâlâ inşaatlar var.

Seçim şokundan hâlâ kurtulamayan belediyeler, alt yapı hizmetlerinde geç kalmışlar. Esnaf ise tüm birikimini kış aylarında tükettiği için yeni sezon hazırlıklarını, bayramda kazanacağı parayla yapmayı düşünüyor. İşte bu yüzden, bayramda, henüz sezona hazır olmayan kent ve tatil ortamlarıyla karşılaşırsanız, moralinizi hiç bozmayın!..

Bayram doluluğu daim olsun…

Alanya Kalesi

Alanya Kalesi, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne neden girmez ki?

Oysa girmeyi, tarihiyle, restorasyonuyla, hâlâ yaşanabilir olması ve korunmasıyla fazlasıyla hak ediyor. Tıpkı il olmayı hak ettiği gibi! Ama nedense bu konuda ne yerel bir heyecan var ne de Ankara’nın umurunda.

Haberin Devamı

6.5 kilometre uzunlukta surlar tarafından çevrilmiş, 10 hektarlık bir yarımada üzerinde bulunan Alanya Kalesi, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve hâlâ dimdik ayakta kalan en önemli dünya miraslarından biri ve hak ettiği bu unvana bir an önce kavuşmalıdır!..

Başkalarını bilmeyiz ama biz bu hakkına kavuşuncaya kadar yazmaya devam edeceğiz…

Bayram doluluğu daim olsun…