Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bayburt, birkaç gündür gazetelerin başköşesinde. Önce Dede Korkut ile manşete çıktılar sonra da depoya kaldırılan Atatürk heykeli ile gündeme geldiler.

Belediye Başkanı Mete Memiş, çok daha görkemli bir Atatürk anıtı yapıldığı için anıtın yerinden kaldırıldığını, önceki heykelin de farklı bir yerde değerlendirileceğini söyledi.

Dede Korkut’un gündeme gelmesinin nedeni ise UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesi’ne oy birliğiyle kabul edilmesi. Bu haber Dede Korkut’un türbesinin bulunduğu Bayburt’un Masat köyünde sevinçle karşılandı. Çünkü bölgeye ciddi bir turizm akınının olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Dede Korkut, Bayburt Atatürk heykeli

Türk dünyasının yüzlerce yıllık kültürel kimliğinin taşıyıcısı ve ortak mirası olan ‘Dede Korkut’, destan, masal ve müzik geleneği ülke genelinde yaşatılıyor. Dede Korkut’un türbesi, Bayburt’un yanı sıra biri Azerbaycan ve biri de Kazakistan’da bulunuyor.
Bayburtlular, ünlü destanda Bayburt isminin sıkça geçmesi nedeniyle, Dede Korkut’u Bayburtlu olarak görüyorlar… Bayburt, son yıllarda öylesine değişmiş ki, adeta çağ atlamış. Diğer ayrıntıları da başka bir yazıda sizlerle paylaşacağız…

Dede Korkut, Bayburt Atatürk heykeli

70 milyon turist hayali

Bir turizm ülkesi olup, 100 milyon turist hayali kurmayı bir türlü beceremedik. Çıtayı 40, 50 derken en fazla 70 milyona çıkartabildik.

8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi, hafta içinde Antalya’da başladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, açılış konuşmasında, hedefin Türkiye için 70 milyon, Antalya için 20 milyon turist olduğunu belirtti. Yağcı, turizmin eksikliklerinin giderilmesinin yanında Türk turizminin üstün yanlarının da anlatılması ve öne çıkarılması gerektiğini söyledi. “Kültürel varlıkları koruyup ekonomiye kazandırmak turizmin işidir” dedi.

Hedefin turizmi hem niteliksel hem niceliksel geliştirmek olduğunu ifade eden Yağcı, “BM yeni bir kavram ortaya koydu; ‘kapsayıcı turizm’. Sosyal sorumluluk, istikrarlı gelişme gibi unsurlar öne çıkıyor. Turizm daha fazla kapsayıcı ve içerikli olmalıdır. Tüm bunları gözeterek geleceğe hazırlanmalıyız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tüm bunlar sevindirici gelişmeler...