Şişirilmiş Ancak Yine de Görülmesi Gereken Yerler

19 Haziran 2017

Değerli Okurlar,

Yaşadığımız dünyada her konuda bazı olaylar, mekanlar, eşyalar ve insanlar gereğinden fazla abartılır ya da değer verilir. Bir kişinin fitili ateşlemesi yeterlidir. Bugünkü yazımda siz tatilcileri abartılmış ve şişirilmiş bir turizm merkezi olan Cannes'a götürmek istiyorum.

Cannes denince akla tabii ki önce Cannes Film Festivali gelir ve Monako'ya yakınlığından sanki başka bir ülkeymiş ya da sadece ünlülerin ve zenginlerin gidebileceği bir turizm beldesiymiş gibi görülür.

Cannes ulaşmak için Nice Havalimanı'na inmeniz gerekmektedir. O güzelim Nice'i görmeden herkes koştura koştura Cannes'ın yolunu tutar. Nice ile Cannes arası araba ile paralı yoldan giderseniz, şaşırmayın lütfen! Türkiyemiz'de hani Avrupa'da paralı yol yok diyenlere 10 tane ayrı ülke ve fiyat bilgisi verebilirim. Her neyse, paralı yola 7 Euro ödedikten sonra 30 dakikada, parasız yoldan 1 satte ulaşabilirsiniz.

Cannes bu kadar ünlü ve zengini ağılamasına rağmen otellerin tamamı eski ve odaların tamamı da çok küçüktür. Lux ve 5 yıldız sayabileceğimiz oteller JW Marriott, Hotel Martinez ( Grand Hyatt ), Intercontinental ve Le Majestic vardır. Bu otellerin tamamı aynı bulvar -ismini

Yazının Devamı