Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Orta Doğu Teknik Üniver-sitesi (ODTÜ), bu yıl yapılması planlanan 33. Uluslararası Bahar Şenliği’ni şu gerekçeyle iptal etti:

“Üniversite-mizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33. Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız.”

Üniversite öğrencileri sosyal medyada #ŞenliğineSahipÇık kampanyası başlatınca sanat dünyasından pek çok ünlüden destek geldi.

Kimi şenliğin yaşaması için tiyatro oyunlarını ücret almadan sahneleyebileceğini, kimi bedava konser vermeye hazır olduğunu, kimi de filmini bedava gösterebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İşte o sanatçılar ve beyanları:

- Haluk Levent: Eski okulumda konser vermeye hazırım. Bir- iki rock grubu da yanımda getiririm.. Bu festival olsun. Valla para almayacağız ve ses-ışık tesisatını da kendimiz getireceğiz. Haydi Sayın Rektörüm!

- Onur Akın: Gurur kaynağımız ODTÜ’müze ve festivaline ben de sanatçı olarak sahip çıkıyor, bila bedel orkestramla birlikte bu şenliğinize katılabileceğimi tarafınıza iletiyorum.

- Genco Erkal: Şenliğin gerçekleşebilmesi için, her türlü masrafı üstlenerek bütün oyunlarımı ücretsiz olarak gelip oynamaya hazırım. Yeter ki şenlik devam etsin.

- Tolga Karaçelik: ODTÜ Bahar Şenliği’nde herhangi bir filmimi bedelsiz göstere-bilirsiniz...

- Selçuk Balcı: Olanaksızlık sanata engel olamaz. Ben de kemençemi kapıp gelirim ODTÜ’ye.

- Erdal Erzincan: Ben de ODTÜ için bedava türkü söylemeye hazırım.

- Bülent Emrah Parlak: Tiyatro Bal Porsuğu olarak “Bülent Beyin Hikâyesi” adlı oyunumuzu maddi hiç bir karşılık beklemeden gelip oynamaya hazırız.

- Niyazi Koyuncu: Olanak yoksa bizler varız.

- Hüseyin Turan: Ne demek iptal? Ben de varım.

- Aylin Aslım: ‘Üniversite bahar şenliği’ ODTÜ’yle başlamıştım. Devam etmesi için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.

- Ezhel: Ne lazımsa, ne olanak varsa, ne gerekiyorsa…

- Bedük: Bu kadar senedir kimse yokken ‘biz’ sahip çıktık, yine çıkarız icabında.

Twitter’da uzun süre TT olan #ŞenliğineSahipÇık kampanyasının sonucu ne olur, ODTÜ yönetimi ne karar verir bilemem.

Haberin Devamı

Bu kadar sanatçının ODTÜ Bahar Şenliği için fedakârlığa hazır olduğunu beyan ederken kullandıkları dilin, özlediğimiz demokratik olgun tepkiye örnek olduğunu belirtmeliyim.

ÇUKURCA’DA FOTOSAFARİ VE DOĞA SPORLARI FESTİVALİ

Yıllarca PKK’nın terör estirdiği Hakkâri’nin Çukurca ilçesi, bu yıl renkli bir festivale ev sahipliği yapacak. İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde 2 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek “2. Çukurca Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali”nde neler olacak?

Kano, rafting, dağ bisikleti, offroad, paintball, trekking, base jump, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü ve uçurtma şenliği gibi etkinliklerin yapılacağı “2. Çukurca Fotosafari ve Doğa Sporları Festivali”nde çekilen fotoğraflardan dereceye girenlere toplam 110 bin lira para ödülü dağıtılacak. “Çukurova Fotosafari”de çekilip, derece alan fotoğrafların sergisi yapılacak.

GÜNÜN SÖZÜ

“Merhamet, masum olduğu için her kalbe misafir olmaz.” (İbn-i Haldun)