İşte teknik adam işte üç puan

20 Nisan 2024

Hep aynı gelişmeleri yazıyoruz, ama mecbur kalıyoruz! Beşiktaş acaba tarihinde böylesi bir sezon yaşamış mı, varsa da ben anımsamıyorum! Kadrosu derin, gelin görün ki, Ümraniye tesis olmaktan çıkmış adeta revire dönmüş! Artı baş döndüren bir teknik adam enflasyonu yaşanmış, biri gidiyor, biri geliyor! Tek kalıcı olan nöbetçi hoca Serdar Topraktepe, yani zor günlerin adamı! Unutmayalım ki Topraktepe, Kartal Yuvası’ndan bugünlere geldi, oranın ekmeğini yedi, havasını suyunu çok iyi bilir.
Topraktepe’nin elindeki malzeme bol gibi gözüküyor, ancak sakatlıklar nedeniyle sınırlı, sıkıntılı! Sakatı var, performans düşüklüğü yaşayanı var, onlar kendini bilirler! Hadi siz siz olun iyi futbol oynayan Ankaragücü karşısına ideal 11’i sürün?
Topraktepe’nin sahaya sürdüğü kadro geçmişe oranla baskı yapan, üreten, kaçıran, istekli bir takımdı. Açıkçası futbol adına biraz keyif aldık, gözümüzün pası silindi. Kuşkusuz futbolun bir tık yukarı çıkmasında konuk takımın da

Yazının Devamı

Aslan’ı işaret ediyor

18 Nisan 2024

Futbolumuzun dibe vurduğu bir sezon yaşıyoruz maalesef! Ne var ki, Galatasaray ile Fenerbahçe’nin korakor mücadelesi biraz olsun bizi teselli ediyor, keyif veriyor. Bu ikili arasında ipi kim göğüsler sorusuna yanıt vermek çok zor. Çünkü futbolda kırılma anları vardır. Artı, hiç beklenmeyen sürprizlere açıktır. Görünen tek gerçek, şampiyonluk yarışının yılın ‘derbisine’ kadar süreceğidir. Dananın kuyruğu derbide kopacaktır. Hakem triosu ve de VAR’da yabancı hakem şart... Yerli mi? Bence o yükü kaldıracak hakemimiz maalesef yok!
Kantarda kim mi ağır basıyor? Bakın Galatasaray kendi sahasında müthiş oynuyor, istediği sonuçları alıyor. Fenerbahçe ise tam tersi, gerek iç, gerekse dış hatlarda müthiş bir futbol ortaya koyuyor. Yani sahasında tribün baskısının takıma negatif yansımalar yaptığını gözlemliyoruz. Aradaki iki puan farkı Aslan’ı işaret ediyor. İki takımın da derbiye kadar kritik maçlar oynayacağını da unutmayalım!

Yazının Devamı

Topraktepe bu enkazı kaldırabilir

18 Nisan 2024

Beşiktaş’ın bugünkü negatif tablosu asla sürpriz değildir! Neden mi? Bir sezonda 6 teknik adam değişir mi,Kartal bu anlamda rekor kırdı, rekor! Fernando Santos, Portekiz’de tatil yaparken, yönetim günü kurtarma adına ona sarıldı, sarıldı da ne oldu? Tasını, tarağını topladı, cebine euroları koydu, ülkesine dönerken, arkasında enkaz bıraktı! Okan Buruk ve İsmail Kartal’a bakalım. İkisi de yerli ve zirve için mücadele ediyorlar.
Serdar Topraktepe nam-ı diğer ‘nöbetçi’ teknik adam! Keşke uzun süreli kalsaydı Topraktepe, iddia ediyorum Kartal bu konumda olmazdı. Topraktepe zor bir göreve soyundu, güven duygusunun yerle bir olduğu bu tabloda takımı ayağa kaldırmak öyle sanıldığı kadar kolay değil. Kuşkusuz bu konuda Beşiktaş sevdalılarına büyük görev düşüyor. Taraftarı tanıyorum, o yuvadan yetişen hocalara gıkları çıkmaz, sarıp sarmalarlar. Demem o ki, Topraktepe’nin şu aşamada en büyük gereksinimi tribünlerin sinerjisidir. Yani tam destek, hep destek, yaparsınız biliyorum, hadi bakalım iş başa düştü, yanılmam

Yazının Devamı

Topraktepe gereğini yapacaktır

14 Nisan 2024

Beşiktaş’ın kadrosundan çok, takımın saha içindeki dizilişine baktım, şaşırdım. Semih Kılıçsoy forvet, Muçi forvet arkası, Muleka sağ, Ghezzal sol kanat, şaşırdım, taşlar yerine oturmuş. Ancak, atı alan çoktan Üsküdar’ı geçmişti, ağır abi yeni farkına vardı! Yahuuu, o anlı şanlı Santos’un oyuncu hamlelerini gördünüz mü Allah aşkına? Kartal tabelada önde, rakip müthiş baskı kuruyor, bu baskıyı kırmanın tek yolu topu ayağında tutmaktan geçiyor. Yani çabuk ve teknik oyunculara gereksinim var. Santos efendi Rashica’yı oyundan çıkarıyor, yerine sakatlıktan yeni çıkan Chamberlain’i alıyor, bir dakika sonra Emre Kılınç, faturayı kesiyor, sevsinler senin gibi hocayı? Koysana savunmanın önüne Musrati’yi! Bakhtiyor’un alternatifi Umut Meraş mı? Tribünlerin bile desteğini kaybeden Aboubakar mı seni kurtaracak, hadi oradan!
Ve Santos’ta beklenen son! Maç bitiminde tribünlerin sabrı taştı, Portekizli ünlü hocanın (!), bileti kesildi, cebine tazminatı kondu, evine gönderildi! Kartal’ın

Yazının Devamı

Dostluklar fotoğraflarda kaldı

11 Nisan 2024

Neredennnn, nereyeee! Şöyle zaman tüneline girdim, anılarımı karıştırdım... 
Tarihi İnönü Stadı’ndaki derbilerde her iki takım taraftarlarının birlikte tribünleri paylaştıkları günleri anımsadım.  Bir son yıllarda gerilimlerin üst seviyeye çıktığı, Türk futbolunun dibe vurduğu fotoğraflara bakıyorum, bir de geçmişteki müthiş dostluklara... Biz ne hale gelmişiz de haberimiz yok!
Hafızama adeta kazınmış, bırakın tribünlerdeki dostluğu bir kenara, iki, hatta üç fotoğraf var ki, unutamıyorum. Biz yaşlardaki herkes o kareleri  anımsar.
Bir yanda Metin Oktay, diğer yanda Lefter Küçükandonyadis... İkisi Türk futbolunun efsaneleri, Allah rahmet eylesin... O karenin gerçekleşmesinde mesleğimizin duayenlerinde İslam Baba (Çupi) ile öteki dünyada beraberler.

İkinci karede ise yine Taçsız Kral Metin Oktay ile Fenerbahçe’nin sinyoru Can Bartu var, derbi öncesi seremonide çekilmiş... Sinyor Can Bartu’nun,”Fenerbahçe formasını giyer misin?” teklifine “Şeref duyarım” diye karşılık veren

Yazının Devamı

Avrupa hayali kurmayın

5 Nisan 2024

Santos, elinin altındaki sağlamlardan ofansif bir kadro sürdü sahaya... İyi hoş da koca ilk yarıda Beşiktaş’ın kaleyi bulan bir şutu var, o da Colley’in attığı gol! Gedson, ofansif orta saha oyuncusu, topu rakip alana yıkan bir fotoğraf, ondan ön libero olur mu, bence olmaz! Peki Muçi’ye ne demeli? Arkadaş onun forvet arkası bir yetenek olduğunu cümle alem biliyor, ya Santos?
Aboubakar mı, adı var, kendisi yok. Bırakın koşmayı, yürüyor, yürüyor eyy Santos! İyi ki Kartal’ın Colley’i var, duran toplardan şu ana kadar 6 gol çıkardı. Dün attığı gol, kritik bir süreçte geldi, yani Başakşehir’e biraz olsun el freni çektirdi. Ancak Başakşehir oyun başlar başlamaz öyle bir baskı kurdu ki ilk çeyrekte Beşiktaş’ı zorladı.
Başakşehir de gözünü klasmana dikmiş, eee iyi kadrosu var, iyi de futbol oynuyorlar. Ne var ki bu yarıda çok etkili bir oyun ortaya koyamadılar. Bunun da temelinde Kartal’ın savunmasını sağlam tutması yatıyordu. Sadece Piatek’in bir kafa şutu var, o da yan direkten döndü, hepsi o kadar. Futbol yok,

Yazının Devamı

Ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğü

4 Nisan 2024

Süper Lig'in 4 lokomotifi var; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor... Bu lige hem rekabet, hem de müthiş renk katıyorlar.
Fenerbahçe Yönetimi, Trabzonspor maçındaki olaylar nedeniyle belki de dünyada ilk kez kongre üyelerini statta olağanüstü toplantıya çağırdı. Katılım yüksek, sanırsınız ki Fenerbahçe'nin maçı var!
Kongre üyeleri, Başkan Ali Koç ve yönetimine 4 madde üzerinde tam yetki verdi, şimdilik ortada net bir karar yok. Stattaki bu toplantı tam bir gövde gösterisiydi, üyelerden yetki alan yönetim, bakalım hangi maddelerı yaşama geçirecek.
Mesleğimizin duayenlerinden rahmetli İslam abimin (Çupi), Fenerbahçe ile ilgili yıllar önce yazdığı bir paragraf, tam da bugünleri işaret ediyor, artı yönetimlere de mesaj niteliğindedir: "Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz..."

***

Beşiktaş'ın beşlisi var
Beşiktaş'ta şu sıralar

Yazının Devamı

Gözübüyük doğru adrestir

28 Mart 2024

MHK’nın elinde 7 tane ‘elit’ hakem var. Zorluk derecesi yüksek maçlara MHK doğal olarak FIFA kokartlı hakemleri atıyor. İyi hoş da onların yönettikleri maçlarda bile skandal kararlar gırla gidiyor, MHK’nın başı dertten kurtulmuyor! Trabzonspor-Fenerbahçe maçını kocaman kokartlı (!) Halil Umut Meler yönetti. Olaylar malum, hala da sıcaklığını koruyor. 
Efendim şu sıralar kamuoyunda 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa maçını yönetecek hakem tartışılıyor. FIFA kokartlılara bakıyorum, beşini çıkın geriye iki aday kalıyor. Biri Arda Kardeşler; diğeri Atilla Karaoğlan. MHK’nın kantarında kim ağır basıyor bilemem. Bekleyip göreceğiz...
Eee bir de yabancı hakem konusu var, aylardır gündemden düşmüyor! Takım arkadaşım Levent Kalkan, Skorer’deki köşesinde harika bir öneri getirdi. Yorumunda ‘hibrit’ kelimesini kullanmış Kalkan. Açılımı ‘melez’ bu kavramın. Farklılıkları bir araya getirip güçlü bir sinerji yaratıyor olmasıyla da biliniyor.
Levent Kalkan’ın Süper Kupa maçı

Yazının Devamı