Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Genç sanatçıların işlerinin tanınmış koleksiyonerler tarafından satın alınması önemli.

Sadece koleksiyonerlerin gençlere destek olma isteği nedeniyle değil, sanatçıların gelecek vaat ettiğini göstermesi bakımından da değer taşıyor.

Genç sanatçılarımız şanslı, çünkü Akkök Holding sponsorluğunda gerçekleşen Mamut Art Project tam 7 yıldır genç sanatçıların işlerini koleksiyonerlere ulaştırabilmek için çok iyi bir fırsat.

“Günümüzde sanatın çoğunluğa ulaşamadan, galeriler ve büyük koleksiyonerler arasında sıkışıp kaldığını, steril galeri alanları dışında görünürlük kazanamayan çok yetenekli sanatçılar olduğunu üzülerek görüyoruz. Yolun başındaki sanatçılar, yeteneklerini tanıtabilecekleri ortamlara zor ulaşıyor. Sanatsever cephesinde ise, sanata sadece çok üst bir tabakanın ulaşabileceği gibi yanlış bir düşünce yaygın. Galeri ya da atölye gezme alışkanlığı olmayan kişilerin sanatla bir araya gelebildikleri noktalarda fiyatların yüksek kaldığını görüyoruz. Uzman bir jüri

ÇAĞDAŞ SANATI ULAŞILABİLİR YAPTI
tarafından seçilmiş yetenekli sanatçılarla onların erken evrelerinde tanışmak, sanat eseri edinmeyi düşünenler için de bir avantaj. Sanatın, ulaşılabilirlikle daha çok yaygınlaşabileceğine ve bu şekilde genel olarak tüm sanat alanlarında daha büyük bir kitleye hitap edilebileceğine inanıyoruz. Çünkü her bireyin beğeneceği ve onda bir his uyandıracak en azından bir sanatçı/sanat eseri bulabileceğini düşünüyoruz. Bu noktada, sanatseverler ile sanatçıların uygun platformlarda bir araya gelmesi önem kazanıyor. Mamut’u bu anlamdaki bir açığı kapatma umuduyla tasarladık” diye anlatıyor projenin fikir sahibi Seren Kohen.

Haberin Devamı

Bu yılki jüride Memed Erdener, Ari Meşulam, Aslı Seven, Burcu Pelvanoğlu ve Yeşim Turanlı yer alıyor.

Bu yıl 350 başvuru arasından seçilen 50 genç sanatçının 600 eseri Mamut Art’ta sergilenecek.

Sergilenecek işler arasında fotoğraf, kolaj, enstalasyon, heykel, video, resim, illüstrasyon, dijital, doku ve yeryüzü sanatı dahil olmak üzere birçok farklı disiplinde üretim yer alıyor.

Haberin Devamı

Geçmiş yıllara göre bu yıl resim alanındaki üretimlerde artış var.

Ayrıca bu yıl yeni bir sergi tasarımı da yapılmış, tasarım Mamut ile dikkat çeken iki sanatçıya, Ceren Özşahin ve Zeynep Tümertekin’e emanet.

Yan etkinlikler arasında ise ilk defa geçen yıl programa eklenen çocuk atölyeleri, performanslar ve 20 İstanbullu sanatçıdan oluşan KRÜW ekibiyle yapılan iş birliği dikkat çekiyor.

Ayrıca alanında yetkin isimler tarafından gerçekleştirilecek söyleşi programında sanatçı adayları ve sanatseverler için ilham verici konular işlenecek.

Peki ama Mamut Art Project ne zaman, nerede?

3-7 Nisan’da Maçka Küçükçiftlik Park’ta.

Kaçırmamakta fayda var!