Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de genç sanatçıların işlerinin önemli koleksiyonerlere ulaştırılabilmesi konusunda sevindirici gelişmeler oluyor.

Genç sanatçılarımızın ilk şansı Mamut Art Project’ti, işlerini koleksiyonerlere tanıtabilmek için iyi bir fırsattı.

Geçen yıl itibarıyla ise genç sanatçılar için artık yeni bir fırsat daha var: BASE.

BASE, bir sanat buluşması.

Geçen yıl 5 günde 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Tüm Türkiye’nin bu yıl mezun olan yeni nesil sanatçılarını ilk kez İstanbul’da Galata Rum Okulu’nda aynı çatı altında bir sergide buluşturdu.

Haberin Devamı

20 şehirde 31 üniversiteden 108 sanatçıya ait 116 yapıta ev sahipliği yaptı.

4 gün boyunca BASE Talks’ta birbirinden değerli konuşmacıları da ağırladı.

Bu ilham verici konuşmaları dinlemek de, yeni nesil sanatçıların da artık işlerini gösterebileceği bir platform olduğunu görmek de, yeni işleri incelemek de ilham vericiydi.

Umarım BASE uzun soluklu olur ve daha sonraki yıllarda da hayatımızda olur demiştim ve şimdi ikinci yılında da müthiş bir programla karşımızdalar.

BASE, bu yıl Mardin’den Antalya’ya, Batman’dan Kayseri’ye, Muğla’dan Sakarya’ya 20 şehirde 30 üniversiteden sanat kariyerinin başındaki 94 genci ve onların 100’ü aşkın yapıtını bir araya getirecek.

Resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, baskı, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlar sergilenecek.

“Çok büyük bir mezuniyet sergisi gibi” diye özetliyorlar.

Ayrıca BASE süresince, kültür-sanat dünyası da “BASE Talks” adı altındaki panel ve söyleşilerde bir araya gelecek.

Balkan Naci İslimyeli, Ayşe Erkmen, Erdağ Aksel, Marcus Graf, Leyla Gediz, Han Tümertekin gibi 70’e yakın ismin katılımıyla 30 ayrı panel düzenlenecek.

Peki ama genç sanatçılara çok büyük katkı sağlayacak olan BASE ne zaman, nerede gerçekleşecek?

20-23 Aralık’ta Galata Rum İlköğretim Okulu’nda.

Kaçırmamakta fayda var!

Genç sanatçıların önünü açıyor

Bu yılın konuşmacıları kimler?

Alican Leblebici, Alp Sime, Alper Aydın, Antonio Cosentino, Ardan Özmenoğlu, Ayşe Erkmen, Aslı Işıksal, Ayşe Umur, Burcu Yağcıoğlu, Balkan Naci İslimyeli, Barış Seyitvan, Burçak Bingöl, Canan Dağdelen, Cemil Batur Gökçeer, Ceren Erdem, Damla Yalçın, Deniz Erbaş, Derya Yücel, Dilara Göl, Dilek Karaaziz Şener, Eda Kehale Argün, Ekrem Yalçındağ, Elif Aydoğdu Ağatekin, Erdağ Aksel, Erinç Seymen, Erol Tabanca, Esra Aliçavuşoğlu, Evren Sungur, Ezgi Tok, Fatih Temiz, Ferhat Özgür, Ferhat Satıcı, Gamze Yolal, Gözde İlkin, Güneş Terkol, Hakan Irmak, Han Tümertekin, Hamza Kırbaş, Hera Büyüktaşçıyan, Hülya Özdemir, İdil Tabanca, Leyla Gediz, Marcus Graf, Mehmet Dere, Mehmet İmre, Melda Narmanlı Çimen, Melih Görgün, Memed Erdener, Merve Çağlar, Murat Tabanlıoğlu, Mustafa Horasan, Nazlı Pektaş, Nazmi Kılıçer, Necla Rüzgar, Nermin Er, Ömer Özyürek, Özdemir Altan, Saliha Yavuz, Sarp Evliyagil, Selen Tokgöz, Seyhun Topuz, Sibel Horada, Sinan Niyazioğlu, Sarp Evliyagil, Suela Cennet, Şakir Gökçebağ, Şefik Özcan, Tankut Aykut, Tony Ventura, Tuna Ortaylı Kazıcı, TUNCA, Yasemin Bay, Yasemin Elçi, Yaşam Şaşmazer, Yavuz Parlar ve Zeynep Sayın...