Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir gece kulübünde sabaha karşı alkollü iki kişi arasında kavga yaşanabilir.

Özellikle de ortada, “Bana ‘Evli olmasam seni kaçırmazdım. Çok güzel kızsın’ dedi” diyen bir eş varsa...

Gecenin bir yarısı bir gece kulübünde böyle bir lafı pekâlâ iltifat olarak alabilir ya da hiç takılmayıp gülüp geçebilirsiniz.

Ama bunu eşinize söylediğiniz zaman yangına körükle gidileceği belli.

TAKILMAYIN GENÇLER, GERÇEĞE GİDİN
Tabii ki bu durum şiddet ya da silah boyutuna gelmemeli.

Ama eğer bu aşamalara gelindiyse ve olay mahkemeye taşındıysa, işte o zaman mahkemedeki beyanınızı ciddiye almak gerekiyor.

Haberin Devamı

Yargıya yalan yanlış beyanda bulunmak ve sonrasında özrü kabahatinden büyük bir şekilde “Kinaye yaptım. Bunlara takılmayın. Beyninin yüzde 1 kısmını kullanan bunu anlar” demek, diğer söylediğiniz sözlerin de doğruluğu konusunda şüpheler oluşturuyor ister istemez.

Berkay’ın “Arkadaşlar bin TL gelire takılmışsınız ama onu benim neden söylediğim ortada. Bin TL kazanmadığımın herkes farkındandır. Öpüyorum, bunlara takılmayın, geçin gidin!” açıklaması da “Gençler yardım kampanyası başlatmışsınız. İki çocuk bin TL ile geçim zor diyerek. Bunu neden söylediğim ortada. Anlaşılması gereken anlaşılıyor zaten siz de takılmayın. Ne kazandığımı yaşadığım hayat ve sahip olduklarım azıcık da olsa belli eder” açıklaması da birbirinden kötü.

İşte, haklıyken haksız duruma düşmek böyle bir şey.

Bu durumda Berkay’ın lafını kendisine hatırlatmak ve bu davaya da “Takılmayın gençler, geçin gidin” demek geliyor içimizden.

TAKILMAYIN GENÇLER, GERÇEĞE GİDİN
Kitabı da tanıtımı da ses getiriyor

Çok sevdiğimiz gazeteci yazar arkadaşımız Ali Tufan Koç bir kitap yazdı, günlerdir kitabı ve tanıtımlarını konuşuyoruz.

New York metrosunda geçen 24 saati aktardığı ‘Kimse Ölmez Bu Şehirde’yi anlatmak için önce 25 kişiyi bir ses meditasyonunda bir araya getirdi, aynı akşam Chicki Boom’da Muhsin Akgün’ün çaldığı ‘New York’ temalı partiyle devam etti.

Amaç, hayatın farklı enerjilerini bir gecede deneyimlemekti, öyle de oldu.

Daha sonra, bir seri ‘Kitap sohbeti, dost muhabbeti’ adını verdiği buluşmalar yaptı. Kitabın temalarından yola çıkarak Gaye Su Akyol ile ‘Dürüstlük Manifestosu’; Tuba Ünsal ile ‘İçimizdeki Sesler’i konuştu.

Haberin Devamı

Sanayi 313’te ise Taner Ceylan’la ‘Yaratma Cesareti’ başlıklı bir buluşma gerçekleştirdi.

Herkesin rahat rahat sorular sorduğu, birbirini iyi tanıyan iki kişinin kendi yaratma süreçlerini anlattıkları, kitaptan bölümler okunan bir geceydi.

Kitaptaki karakterin önerisi gibi, bazen daha iyi üretebilmek, yaratabilmek için ritüellerin dışına çıkmak, arada yıkma ve bırakma cesaretini göstermek lazım.

Bir alıntıyla bitirelim: “Her zaman yapabileceğimiz bir şey var şu hayatta. En çaresiz anımızda bile. Bırakmak ve bakmak. Önce bırakabilmeyi, sonra da hiçbir şey yapmadan sadece bakabilmeyi öğretmek. Bildiklerimizi, zaferlerimizi. Tutmak kaybetmektir aslında. Bırakmaksa nihayetinde bulmak. Ve bazen tek yapmamız gereken yaşamaktır.”