Engin Uğur Ağır

Engin Uğur Ağır

enginuguragir@gmail.com

Tüm Yazıları

Büyüklerimizin bir sözü var, “Mart bacadan baktırır, kazma kürek yaktırır.”

Ama o eski soğuk günlere inat dün İzmir, tam bir bahar havası yaşadı. Sıcaklığın 25 dereceye ulaştığı kentte düzenlenen Cumhur İttifakı’nın ilk mitingi görülmeye değerdi. Akın akın sabahın ilk saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla Gündoğdu Meydanı’nı dolduran on binler, alanı gelincik tarlasına dönüştürdü.

Kalabalıktan en büyük nasibi; yiyecek, içecek, bayrak ve flama satanlar aldı. Etrafta bulunan mekanlar da hınca hınç doldu, esnafın yüzü güldü.

Haberin Devamı

***

Kürsüye ilk çıkan Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci, hizmetkar belediyeciliği yapacaklarını, efelenmeye değil, efeler gibi dik durmaya geldiklerini, kaybedilen 20 yılı 5 yılda düzelteceklerini belirtti. 31 Mart akşamı Konak ve Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek oynayacaklarını ifade eden Zeybekci, ilk işlerinin trafik sorununu çözmek olacağını, 2020 yılında da kentin çöp dağlarından kurtulacağını müjdeledi.

***

90 dakikalık aktarmanın 120 dakikaya çıkarılacağını, su fiyatında yüzde 50 indirim yapacaklarını, 3 ayda hizmet belediyeciliğinin İzmir’e geldiğini fark ettireceklerini, 6 ayda en uzak köyün yolu dahil, bir tek çukurun kalmayacağını, 9 ay sonra şehre gelen birinin, “Yanlış bir yere mi geldim” diyeceğini söyleyen Zeybekci, “Oyunu İzmir’e, gelecek nesile, kendine ver” dedi.

Zeybekci, Necip Fazıl Kısakürek’in “Zindandan Mehmet’e Mektup” şiirini İzmir’e uyarlayarak, vatandaşlarla birlikte okudu, alanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

***

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve MHP lideri Bahçeli’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalabalık karşısında mutluydu. Konuşmasına İzmir’e övgüler yağdırarak başlayan Erdoğan, bir yıl içinde dördüncü kez Ege’nin incisi kente geldiğini, yine de doyamadığını kaydetti.

***

Zeybekci’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile kentin sorunlarının biteceğini söyleyen Erdoğan, 31 Mart’tan sonra zaferi kutlamak için İzmir’e yeniden geleceğini belirtti, “MHP ile ilk ortak mitingimizi İzmir’de yapmamız, bu kente ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, gördükleri kalabalıktan mutlu oldu.