Fuat Bol

Fuat Bol

fuat.bol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Siyaset zor iş; hele de bizim gibi çetin bir coğrafyada yaşıyor ve tüm dünyanın gözleri sizin üzerinizde ise, siyaset ateşten gömlek demek.

Merhum
Özal bu durumu çok güzel özetlemişti: Biz siyasetçilerin iki gömleği vardır, biri bayramlık, bir diğeri idamlık!.

Siyasette ağzınızla kuş tutsanız, birileri tarafından takdir edilmek şöyle dursun, sürekli eleştirilip karalanmanız; bu mesleğin nankör olduğu anlamına gelmez.

Demokrasilerde, halktan alınan güçle hizmet yapılabildiğine göre; halkın kahir ekseriyeti bu hizmetlerin kıymetini bilecek ve sizi hayırla yad edecektir.

Haberin Devamı

Bir kısım nobran tipler, şu veya bu haleti ruhiye içinde yapılan onca eserleri küçümser ve ‘yapacak tabi, görevi!’ demekten kendilerini alamazlar. İyi de, yapmayan onca siyasetçilerin görevleri değil miydi; neden yapmamışlar?

Siyaset, bir meslek değildir; hizmet için bir araçtır. Ama siyaseti bir meslek olarak algılayan ve hizmet yerine gününü gün etmek şeklinde yeğleyen sürüyle siyasetçiye tanık olduk.

Milletin yıllarını heba ettiler ve taş üstüne taş koymadan, gelip gittiler.

İnsan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri!

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan sn. Binali Yıldırım kelimenin tam anlamıyla hizmet adamıdır. Bakanlık ve Başbakanlık görevlerindeki sayısız eserler, sözümüzün kanıtıdır.

Sayın Erdoğan’ın İstanbul sevdası malumdur; kendinden sonra gelen Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları maalesef İstanbul’u çığırından çıkardılar. O canım, doğa harikası kenti beton yığını haline getirdiler.

İktidar ve muhalefete mensup tüm belediye başkanları, İstanbul’u kötüleştirmek için adeta yarıştılar. Şişli’de başlayan gökdelen furyasını, istisnasız şekilde tüm belediyeler en acımasız şekilde sürdürdüler.

İstanbul’u ve İstanbulluyu ölüme sürükleyen bu anlamsız gidişe dur demenin zamanı çoktan geçti. Şu halde İstanbul’a aranan belediye başkanından ziyade; tüm bu olumsuzluklara dur diyecek ve dikeyleri yatay hale getirecek bir Molla Kasım’dır!

Sayın Binali Bey’i bu kıratta görüyor ve kendisine başarılar diliyoruz.

Haberin Devamı

Ayrıca; sn. Binali Yıldırım daha önce de İstanbul’a aday olmak istemiş ama bu hakkı gasp edilmişti!

Sabretti; sabrının mükafatını Başbakan olarak gördü.

Binali Bey’in takdire şayan bir diğer önemli özelliği ise, alçakgönüllü olmasıdır.

Malum; paranın ve şöhretin değiştirmediği insan sayısı yok denecek kadar azdır; Binali Bey, işte bu çok az olanların arasındadır.

Özetin özeti: İstanbul için aranan kan bulunmuştur!

Hayırlı olsun!