Asırlık çınarların kutlu yürüyüşü!

16 Nisan 2024

İzmir, sadece coğrafi konumuyla değil, aynı zamanda futbolun tutku ve heyecanını yüreğinde taşıyan bir şehirdir.
Bu şehirde dolaşırken, sokakların her köşesinde futbolun tınısını duymak mümkündür.
Göztepe’nin muhteşem taraftarlarından, Karşıyaka’nın tutkulu taraftarlarına kadar, İzmir’in futbol sevdası her geçen gün daha da derinleşiyor.
Ancak, İzmir'in futbol manzarası sadece bu iki kulüple sınırlı değil.
Altay, Altınordu, İzmirspor, Menemenspor ve Bucaspor gibi kulüpler de bu kentin futbol mozaiğinde önemli birer figür olarak yer alıyor.
Her biri, kendi taraftar kitlesiyle ve tarihçesiyle İzmir’in futbol kültürüne katkı sağlıyor.
Şimdi, futbolun heyecan dolu dünyasında İzmir kulüplerinin yolculuğuna bir göz atalım:

Yazının Devamı

Göz Göz penaltılarla teslim oldu!

4 Nisan 2024

Trendyol 1. Lig’de Göztepe deplasmanda Kocaelispor’la karşı karşıya geldi. Zorlu 90 dakikanın son 10 dakikasına 2-0 geride giren ev sahibi ekip, Candeias’ın arka arkaya attığı penaltı golleriyle 3-2’lik skorla tarihi bir geri dönüşe imza attı.
Trendyol 1. Lig’de 59 puanla ikinci sırada yer alan Göztepe, iddialı rakibi Kocaelispor ile deplasmanda kozlarını paylaştı.
Rakip Kocaelispor, son haftalarda çok kötü oynuyor, 6 maçtır da kazanamıyordu. Lig ikinciliğinden 5. sıraya kadar gerilediler. Maalesef umut veren bir oyunları da yoktu.
Yaşanılan bu kaos ortamında Göztepe karşısında galip gelerek yeniden ayağa kalkıp, Süper Lig için yol alabilir miyiz hesaplarını yapıyorlardı. Lakin karşılarında takımının başında çıktığı 15 maçın 11’ini kazanan 3’ünde beraberlik alıp sadece 1 mağlubiyet elde eden teknik direktör Stanimir Stoilov’la muhteşem bir seri yakalayan ve baskılı, kazanma arzusu yüksek, keyif veren futboluyla rakiplerine korku salan bir Göztepe vardı. En önemlisi bitime 7 maç kala en yakın takipçisi Sakaryaspor’un 9

Yazının Devamı

Anadolu futbolunun gücü azalıyor!

26 Mart 2024

Anadolu futbolu, tarih boyunca Türk futbolunun önemli bir parçası olmuştur. Ancak son yıllarda yaşanan değişimler, Anadolu kulüplerinin sesini giderek kısıyor. Bu durum, kulüplerin gelir dağılımındaki adaletsizliklerden, TFF'nin yapılanma ve yönetimindeki sorunlara kadar geniş bir yelpazede değerlendirilmelidir.

Bir dönem, maç hasılatlarının yüzde 60'ının kazanan takıma, yüzde 40'ının ise kaybedene verilmesi Anadolu kulüpleri için önemli bir gelir kaynağıydı. Ancak bu sistem, daha büyük statlara ve tribün kapasitelerine sahip İstanbul kulüplerinin lehine değiştirildi. Böylece, Anadolu kulüpleri sahada kazansa da masada kaybetmeye başladı.

TFF'nin, kulüpler arasındaki bu adaletsizliği giderecek bir rol üstlenmesi gerekiyordu. Ancak, delegasyon sistemi ile yapılan seçimlerin, Anadolu kulüplerinin yok sayılmasına zemin hazırladığı görüldü. Bunun yanı sıra, Süper Lig kulüplerinin lehine gelir dağıtımı da Anadolu'nun sesini giderek kısmasıyla sonuçlandı.

Futbolun özerkliği adına atılan adımların, aslında Süper Lig

Yazının Devamı

Ne gol ne puan!

11 Mart 2024

Trendyol 1. Lig'de Altay evinde Gençlerbirliği’ne 4-0 mağlup oldu. Konuk ekibin gollerini 19. dakikada Melih, 45+2. dakikada penaltıdan Ensar, 53 ve 59. dakikalarda Buğra attı. Bu sonuçla düşme hattındaki Altay, 15 puanda.

Ligin bitimine 8 hafta kala 18. mağlubiyetini alan Altay’ın saha içi ile ilgili yazılabilecek çok şey olmadığını düşünenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu hepimiz biliyoruz.

Son olarak evinde 6 maçtır galibiyet yüzü görmeyen Gençlerbirliğini ağırlayan Altay, rakibine 4-0 gibi farklı skorla boyun eğdi. Cüneyt Biçer’in öğrencileri üst üste 2. mağlubiyetini alırken son iki maçta da gol sevinci yaşayamayarak 15 puanla ligin dibine çakıldı kaldı...

Gençlerbirliği’ne karşı kaybedilen maç beni şaşırttı mı? Tabiiki hayır.

Hepimizin beklediği bir sonucu şaşırmadan yaşamış olduk. Kaçınılmaz bir yenilgiyle bir haftayı daha geride bıraktık.

Kısıtlı ve yetersiz kadro, cezalı ve sakat oyuncularla iyice daralınca, skorun farklı mağlubiyet şeklinde ortaya çıkacağı korkusu da maalesef gerçek oldu. Saha

Yazının Devamı

Sıradaki gelsin!

12 Şubat 2024

Trendyol 1. Lig’de Göztepe, Bandırmaspor’u 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılar zirve takibini sürdürürken, ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Ligin İlk devresini 32 puanla 3. sırada tamamlayan Göztepe, şampiyonluk yolunda ligin ikinci yarısına fırtına gibi girdi. Son 5 maçından 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan sarı kırmızılılar, Bandırma deplasmanına galibiyet serisini sürdürmek hedefiyle çıktı.

Şu bir gerçek ki Göztepe Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov’la tarih yazmaya çok yakın. Stoilov’un her rakibe ve senaryoya göre bir oyun felsefesi ve planı var. Bu sayede Göztepe haftalar geçtikçe daha da güzel işlere imza atıyor. Bandırma maçı bize şunu gösterdi ki, Göztepe hem kaldığı yerden devam etti, hem de bunu yeni transferlerden skor ve pozitif oyun katkısı alarak yaptı.

Geldiği günden itibaren ileride basan, mücadele ve kazanma arzusu yüksek, göze hoş gelen futbol oynatan ve herkesi oyunun içine dahil eden Stoilov, Göztepe adına büyük şans. Maça dönecek

Yazının Devamı

Kim tutar seni!

13 Ocak 2024

Trendyol 1. Lig’de Göztepe, deplasmanda karşılaştığı Sakaryaspor’u 2-1 yendi. Rakibinin 11 maçlık yenilmezlik serisini sonlandıran sarı kırmızılılar, zirve yolunda çok önemli galibiyet elde etti

Trendyol 1. Lig’de sezonun ikinci yarısı için Göztepe perdeyi Sakarya deplasmanında açtı. Sezonun ilk yarısını Bodrum FK yenilgisiyle moralsiz kapatan sarı kırmızılılar, Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov önderliğinde devre arasını iyi değerlendirmiş.

Ligde oynadığı son 4 maçın tamamını 3-1 kazanarak zirveye ortak olan Sakaryaspor ve kendisiyle aynı puanda bulunan Göztepe sahaya mutlak galibiyet için çıktılar. Zorlu virajı sorunsuz geçmek isteyen iki takımın mücadelesinden seyir keyfi yüksek bir 90 dakikanın bizleri beklediğinden şüphemiz yoktu.

Karşılaşma öncesi Sakarya Atatürk Stadı’nda dostluk rüzgarları esti. Cezası nedeniyle taraftarından yoksun olan Sakaryaspor’a, Göztepe tribününden büyük jest geldi. Takımını desteklemek üzere Sakarya’ya giden cefakar Göztepe taraftarı, her iki takımı da tribüne

Yazının Devamı

Göztepe’nin sesine lütfen kulak verin!

11 Ocak 2024

Bu kentte laf çok, icraat yok! Özellikle yerel yönetimlerin, kentin spor kulüplerine olan mesafeleri herkesin canını sıkıyor.

Yaklaşık 50 gün önce Göztepe CEO’su Kerem Ertan açıklamalarda bulunmuş ve kulüp olarak sitemlerini şu sözlerle dile getirmişti; ‘‘Biz merkezi yönetimden aldığımız desteği yerel yönetimlerden alamıyoruz. Bu şehirde taraftarıyla, camiasıyla, mali yapısıyla Süper Lig’e en yakın kulüp Göztepe. Buna rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yanımızda göremiyoruz.’’

Bende 5 Aralık 2023 tarihinde ‘‘Kerem Ertan, kitabın ortasından konuştu!’’ başlıklı köşe yazımda sevgili Ertan’ın haklı sitemini kaleme aldım. Aradan geçen sürede Göztepe’nin isyanına kulak verilmediğini, hala adım atılmadığını önceki gün Kerem Ertan’dan tekrar işittik.

Sevgili Kerem Ertan yine kameraların karşısına geçti ve destek alamadıklarını bir kez daha yüksek sesle aktardı. Ertan; ‘‘Tesisleşme için herhangi bir destek alamıyoruz. Yerel yönetimlerden destek,

Yazının Devamı

Kerem Ertan, kitabın ortasından konuştu!

5 Aralık 2023

Göztepe Spor Kulübü CEO'luğuna getirilen Kerem Ertan geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının karşısına çıktı.

Öyle açıklamalar yaptı ki, lafı hiç eğip bükmeden adrese teslim etti. Tabiri caizse kitabın ortasından konuştu.

Haksız mı? Bence sonuna kadar haklı. İşte Kerem Ertan’ın açıklamalarından satır başları:

-Gürsel Aksel Stadı'nı daha yaşanır bir hale getireceğiz. Bir ev düşünün. Burayı 12 ay kiralıyorsunuz, ancak sadece 20 hafta oturuyorsunuz. Geri kalan 32 hafta boş geçiyor. İşte statta da aynı durumu yaşıyoruz.

-Gürsel Aksel Stadı sadece müsabakaların oynandığı yer değil, toplantıların yapıldığı, kutlamaların gerçekleştiği daha yaşanır bir hale gelecek.

-Birkaç ay içinde stat ticari alanlarının devriyle ilgili sorun ortadan kalkacak.

-Bu stadın yapımında emeği geçen devlet büyüklerimize sonsuz teşekkür ediyorum.

-Biz kulüp olarak merkez yönetimden aldığımız desteği yerel yönetimlerden alamıyoruz. Bu şehirde taraftarıyla, camiasıyla, mali yapısıyla Süper Lig’e en yakın kulüp Göztepe’dir. Buna ra

Yazının Devamı