10 Yıllık Amerika Vizesi Aldım

20 Kasım 2018

Hiçbir sorun yaşamadan ve ret almadan tek seferde ve ilk başvurumda 10 yıllık Amerika vizesi aldım. Peki nasıl aldım?

Amerika vize başvurusu için işini iyi bilen bir aracı kurum kullanmakta fayda var. Bir sürü evrak ve ayrıntının içerisinde küçük bir hata, unutkanlık veya ihmalkarlık ret almanıza neden olabilir. Aracı kurumlara ödeyeceğiniz danışmanlık ücretini çok görmeyin.

Amerika vizesi nasıl alınır konusunda yardım isteyenler için birkaç küçük tavsiyem olacak. Vize başvurusunda konsolosluğun baktığı en önemli ayrıntı sizin Türkiye’ye geri dönmek için somut ve maddi nedenlerinizin olması. Otel ve uçak rezervasyonu, davetiye, banka hesabı, ev veya arsa tapusu bunlar fazla önemli değil. Başvuru sırasında kendinize şu soruyu sormanız gerekiyor: “Benim Amerika’da kaçak işçi olarak kalmamı engelleyecek somut ve ispat edilecek gerçekler nelerdir?”

DS 160 Formu Nedir?

DS 160 formu Amerika vizesi almak isteyen Türk vatandaşlarının Amerika Konsolosluğunun internet sitesi üzerinden doldurmaları gerekli olan bir başvuru formu. DS 160 formunun dikkatle doldurulması gerekir. Form İngilizce ve Türkçe versiyonu bulunmuyor. Amerika’ya hangi amaçla seyahat edilirse edilsin DS 160 formu doldurarak

Yazının Devamı

10 Yıllık Amerika Vizesi Aldım

19 Kasım 2018

Hiçbir sorun yaşamadan ve ret almadan tek seferde ve ilk başvurumda 10 yıllık Amerika vizesi aldım. Peki nasıl aldım?

Amerika vize başvurusu için işini iyi bilen bir aracı kurum kullanmakta fayda var. Bir sürü evrak ve ayrıntının içerisinde küçük bir hata, unutkanlık veya ihmalkarlık ret almanıza neden olabilir. Aracı kurumlara ödeyeceğiniz danışmanlık ücretini çok görmeyin. Ben de işimi şansa bırakmak istemediğim için Amerika vize başvurusu için Vize Merkezi’nden danışmanlık hizmeti aldım.

Amerika vizesi nasıl alınır konusunda yardım isteyenler için birkaç küçük tavsiyem olacak. Vize başvurusunda konsolosluğun baktığı en önemli ayrıntı sizin Türkiye’ye geri dönmek için somut ve maddi nedenlerinizin olması. Otel ve uçak rezervasyonu, davetiye, banka hesabı, ev veya arsa tapusu bunlar fazla önemli değil. Başvuru sırasında kendinize şu soruyu sormanız gerekiyor: “Benim Amerika’da kaçak işçi olarak kalmamı engelleyecek somut ve ispat edilecek gerçekler nelerdir?”

DS 160 Formu Nedir?

DS 160 formu Amerika vizesi almak isteyen Türk vatandaşlarının Amerika Konsolosluğunun internet sitesi üzerinden doldurmaları gerekli olan bir başvuru formu. DS 160 formunun dikkatle doldurulması gerekir.

Yazının Devamı

Strazburg, Avrupa'nın En Görkemli Noel Şehirlerinden Biri

6 Aralık 2017

Strazburg Fransa'nın yedinci büyük kenti. Kent aynı zamanda içinde Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nu barındırıyor. Cenevre ve New York'la birlikte ülke başkentliği yapmadan uluslararası bir organizasyon merkezi barındıran az sayıda kentten biri.

Şehir, 1988'de UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne dahil edilmiş. Strazburg aynı zamanda büyük bir öğrenci kenti. Üniversiteleri uluslararası platformda tanınmış olup öğrencilerinin 20% si yabancı.

Şehir "Avrupa'nin Başkenti" unvanını taşıyor. Kent 1949 yılından bu yana AB görüşmelerine ev sahipliği yapıyor ve Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi burada bulunuyor.

Avrupa Birliği'nin Brüksel'den sonraki 2. önemli kenti. Dünyada Cenevre ve New York'un yanı sıra, başkent olmadan uluslararası kurumlara ev sahipliği yapan üç kentten biri.

Bir sınır kenti olduğundan dolayı, diğer tipik Fransız kentlerine benzemiyor. Özellikle Alman ve Fransız kültürünün yoğun özelliklerini taşıyor. Şehrin şaraplık bağları oldukça ünlü. Strazburg hem kent merkezi, hem de çevresindeki Orta Çağ ve Rönesans mimarisinin etkisiyle bir açık hava müzesini andırıyor. Şehrin çevreleri üzüm bağları ile çevrili.

Yazının Devamı

Sentetik DNA ile Sanat Sahteciliğini Nasıl Durdurabilirim?

11 Ekim 2017

Son birkaç yıldır hem ABD hem de İngiltere'deki kurumlar, sanat dünyasının sahtekarlık problemini çözmek için DNA'nın nasıl kullanılacağını anlamaya çalışıyorlar. Amaç:

Sanatçıların stüdyodan çıkmadan önce eserlerine uygulayabilecekleri benzersiz bir DNA imzalı, kurcalamaya dayanıklı etiketi veya etiketi geliştirmek.

Londra merkezli Startups Tagmar'ın piyasaya çıkardığı ilk ürünü oldu. Mark Darbyshire ve yazılım geliştiricisi Steve Cooke arasındaki ortak girişim, tuval için ilk sentetik DNA etiketini piyasaya sundu. (Şirket daha önce kağıt ve alüminyum için etiketler başlatmıştı ancak boyama hem pahalı hem de sahtesi yapılabildiğinden, yeni ürünü imza haline getirdiler.)

32-38 mm boyutlarında olan etiketler bir dijital veri tabanı ve orijinallik doğrulama üreticisi sertifikası ile yedekleniyor. Etiketin birincil amacı bir resmin adli olarak kimliğini doğrulamak olsa da küçük çıkartma aynı zamanda hırsızlıktan korunmak için dijital olarak erişilebilir bir provenaj kaydı da içeriyor.

https://nazlisenol.wordpress.com/2017/10/11/sentetik-dna-ile-sanat-sahteciligini-nasil-durdurabilirim/

Yazının Devamı

Kronborg: Hamlet'in Şatosundayım

27 Eylül 2017

Kronborg, Danimarka'nın Helsingör şehrinde bulunan bir kale. William Shakespeare'in Hamlet'inde Elsinore olarak ölümsüzleştirilen Kronborg, Kuzey Avrupa'nın en önemli Rönesans kalelerinden biri ve UNESCO'nun Dünya Mirasları listesi'nde (2000) yer alıyor.

Shakespeare'in ünlü oyunu Hamlet'in hikaye edildiği yer burası. Kale, Yeni Zelanda'nın kuzeydoğu ucunda, Danimarka ve İsveç arasındaki boğazda, Øresund'ın en dar noktasında yer alıyor.

William Shakespeare tarafından 1599 ile 1601 yılları arasında yazılan temasında trajedi'yi işleyen Hamlet oyunu burada yazılmış. Danimarka'da geçen oyunda Prens Hamlet'in, kral olan babasını öldürdükten sonra tahta geçen ve annesi Gertrude ile evlenen amcası Claudius 'tan nasıl intikam aldığını anlatıyor. Oyun renkli bir biçimde kahır dolu kederden, hiddet dolu gazaba geçen gerçek ve yapmacık cinnetin izlediği yolu çizer ve ihanet, intikam, ensest, ahlaksızlık konularını işliyor.

Hamlet, Shakespeare'in en çok merak uyandıran ve ilgiyle okunan eserlerinden biri şüphesiz. Shakespeare'in Hamlet'in ağzından söyledikleri tüm dünyada yüzyıllardır yankılanmakta "Olmak ya da olmamak." Hamlet yaşamını, yaşamın amacını, ölümü ve ölümün ötesindekileri

Yazının Devamı

Kopenhag: Her insanın hayatı bir peri masalıdır

22 Eylül 2017

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde Avrupa’nın kuzeyinde sıcak insanların soğuk bir ülkesi varmış, hiç öyle güzel parlak bir güneş doğmazmış bu ülkede.

Kışın soğuk ve karanlık, yazınsa yarı aydınlık ve yağmurluymuş. İki ada ve bir yarım adadan meydana geliyormuş bu ülke. Avrupa’nın en eski monarşisi buradaymış. Dünyanın en düz ülkelerinden biriymiş. Bisikletli insanların ülkesiymiş. Bisiklet ve trenle ülkenin diğer ucuna gidilebilirmiş. Diğer İskandinav ülkelerine göre daha sıcak insanları, küçük dar sokakları, şirin kafe ve restoranlarıyla İskandinavya’nın Akdenizlisi olarak bilinirmiş burası. Aynı zamanda İskandinavya’nın Barselonası şeklinde ün yapmış bu kent.

Dünyada bu ülkenin adı geçtiğinde, ataları Vikingler gelirmiş. Maceraperest ruhları, savaşçı kişilikleri, cesaretleriyle Vikinglerden torunlarına miras olarak usta denizcilikleri kalmış, bir de seyahat etmeyi çok sevmeleri.

Bir gün, Ağustos ayında kuzeyin bu soğuk ve şirin ülkesine gitmek için Türkiye’den Nazlı adında bir kız yola çıkmış. Vikinglerin meraklı ruhlarını bavuluna koyup dünyaca ünlü bir masalcının peşinden kuzeyin bu masalsı ülkesine gitmiş.

Nüfusuyla karşılaştırıldığında pek çok

Yazının Devamı