Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Dün İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bulunan İTÜ Çekirdek’in her yıl düzenlediği Big Bang etkinliği vardı. Geçen sene çok beğendiğim için bu sene de en çok beklediğim etkinliklerin başında geliyordu. Bu sene de beklentilerimin üstünde bir etkinlik oldu. Fuaye alanındaki girişimcileri dinlerken Türkiye’nin geleceği ile ilgili umutlarım katbekat arttı.

Big Bang 2018 Türkiye’nin Geleceği

“Türkiye’den bir şey çıkmaz, çoğu girişim kopya, teknoloji üretilmiyor…”diyen herkes seneye Big Bang etkinliğine gelsin, ne dediğimi çok iyi anlayacaktır. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde açıklanan ödül ve yatırımların toplam değeri ise 21 milyon TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

100’den fazla girişim dinledim, hepsini yazmam mümkün olmadığı için en aklımda kalanları kısa kısa sizlere anlatmaya çalışayım.

BraceHealth

Parkinson hastalarının gereksiz ilaç kullanımını azaltarak diskinezi krizlerinin önüne geçmeyi sağlayacak hastaların koluna takılan bir takip cihazı.

Bren

Vücut hareket ve sıcaklığından enerji üreterek şarj cihazı veya powerbank taşıma ihtiyacınızı ortadan kaldıran giyilebilir hibrit enerji üreteci.

Akıllı Magnet

Telefonunuzu buzdolabı magnetlerine dokundurarak sipariş verebilmenizi sağlayan nesnelerin interneti çözümü.

Patika Robotik

Tarım ve endüstride insansız araçlar geliştiren bir teknoloji şirketi. Özellikle ülkemizde tarım ve agritech konusunda çok önemli adımlar atmamız gerektiğini düşünürsek bu tip girişimlere ihtiyaç var.

Vagustim

Migren tedavisi üzerine kişisel medikal cihaz üretiyorlar.

Trelens

İşitme engelliler için geliştirilen akıllı bir gözlük olan Trelens ile etrafınızdaki sesleri gözlüğün camına yansıtan bir teknolojileri var.

Intenseye

Yapay zeka destekli bir video analiz platformu. Bir videodaki mutlu/mutsuz insanları bile çıkarabilecek yeteneklere sahip.

Hubbox

Endüstri 4.0’a adım atmak isteyenler için fabrikadaki makineleri birbirleriyle konuşturan, monitör ve yönetme işlemleri için kullanılabilen bir endüstriyel nesnelerin interneti ürünü.

GK Bioteknoloji

Kazalar sonucu sinir sisteminizde oluşan hasarları onarmak, kaybedilen doku fonksiyonunun yeniden kazanılmasını sağlamak için biyomalzemelerle sinir tüpü geliştiriyorlar.

Haberin Devamı

girift

Alzheimer hastaları için akıllı bileklik geliştiren girişim, ailelerinin de hayatlarını kolaylaştıracak uygulama ve çözümler geliştiriyor.

Coolin

Diyabet hastaları için geliştirilmiş, telefonunuzdan sıcaklığını bile görebildiğiniz taşınabilir insülin soğutucusu geliştiriyorlar.

Nörotek

Konuşma yetisini kaybetmiş kişilerinetrafındaki kişilerle iletişimini/etkileşimini sağlayan artırılmış gerçek destekli bir çözüm.

Wport

Wordpress sitenizi mobil uygulamaya çeviren bir çözüm sunuyorlar.

Mutlu Müşteri

Pazaryerlerindeki satıcıların müşterileriyle ilişkilerini, sorularını kolayca yönetmelerini sağlıyor.

MITEE Labs

Yumurta sektöründe kırmızı bit problemi varmış. Bu girişim de tavukları buna karşı dirençli hale getirecek organik bir ürün geliştiriyorlar.

MIPS

Erkeklerin sperm sağlığını evde ölçmeyi sağlayan bir cihaz üretiyorlar.

Meinox

Hedefe yönelik ilaç geliştirerek kemoterapiye göre daha iyi bir çözüm sunma konusunda araştırmalar yapıyorlar.

Haberin Devamı

Smartvist

Akıllı bir kapı görüntüleme sistemi geliştiren girişim uzaktan kapıya gelen herkesi görmenizi sağlıyor, yüz tanıma sistemiyle de tanıdıklarınızı tanımlayabiliyorsunuz.

Robibot
Çocuklara kodlama öğreten oyuncak bir robot ve eğitim seti geliştiriyorlar. Bu robot ile robota 3 kere sağa dön, 3 kere sola dön, sonra müzik çal ve dur gibi komutlar öğretebiliyorsunuz.

Phoenix

Özellikle fabrikalardaki baca gazından elde edilen hidrojenin yakıt olarak kullanılmasını sağlıyor.

Parxlab

Boş araç park yerlerini gösteren bir çözüm sunuyorlar. Park yerine takılan ve pil süresi çok uzun olan cihazlarla işletmeler için personel ve park optimizasyonu yapıyorlar.

Gördüğünüz gibi birbirinden ilginç girişimler için girişimcilerin alınlarından öpmek lazım. Hepsine başarılar.