Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gülseren Hoca’nın dersi devam ediyor
İki yıl önce eşini kaybeden Nihat Özdemir ve çocukları Ebru ile Batuhan Özdemir müzik, mühendis kızlar projesinin ardından Gülseren Özdemir’in adını şimdi de eğitim alanında yaşatıyor... Aile, kaybettikleri annenin ardından hepimize sevdiklerimizi nasıl yaşatacağımızın dersini veriyor adeta... Gülseren Özdemir, akademisyen ve makine mühendisiydi. Gençler, müzik ve sinemayla çok ilgiliydi.

Ebru Özdemir, kız çocuklarını mühendisliğe yönlendiren ‘Türkiye’nin Mühendis Kızlar’ projesi, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okullarla, annesi Gülseren Hanım’ın yokluğunda da dokunduğu hayatlarla sonsuza kadar yaşamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Kapısına giden kimseyi geri çevirmeyen Gülseren Özdemir’in, genç yaşlarından itibaren öğrencilere verdiği burslar Ankara’da bilinirdi. Ailesi onun bu hasletlerini o varmış gibi sürdürüyor.

‘Örnekleri çoğalsın’

Dün annesinin adını verdiği Küçükçekmece’deki Gülseren Özdemir Özel Uygulama Eğitim Okulu hizmete açıldı. Okulun girişinde, Gülseren Özdemir’in sağlığında, kızı Ebru’nun ısrarıyla, sanatçı Yiğit Yazıcı’nın çizdiği portresi asılı.

Törende ayaküstü sohbet etme imkânı bulduğum Emine Erdoğan, dezavantajlı çocukların kaliteli eğitim görme imkânını artıran her girişimin kutsal olduğunu, hayırla andıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte açılışını yaptığı okulun örnek olması ve sayılarının çoğalması yönündeki samimi duygularını paylaştı.

İdealist ve özverili

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in açılıştaki konuşması da oldukça etkileyiciydi. Kolay değil, Gülseren Hanım, Nihat Bey’in sadece eşi değil, üniversite yıllarından beri en yakın arkadaşıydı da... Nihat Özdemir, kendisi özel sektöre atılırken Gülseren Hanım’ın idealistçe üniversitede kaldığını anlatıp, “Her zaman imkânlarınızı yardım için kullanın” dediğini söyledi.

Gülseren Hoca’nın dersi devam ediyor
Dün hizmete giren okulun, kendisini, geçen hafta açılan İstanbul Havalimanı kadar heyecanlandırıp mutlu ettiğini dile getiren Nihat Özdemir haksız değil. Zira ilk, orta, lise seviyelerini bir arada barındıran okul, 5 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’de bir ilk. 27 derslikli ve 300 öğrenci kapasiteli olan ve daha proje aşamasında bile yurt dışından ödüller alan okulda, gözlem odaları, uygulama evi, öğrencilerin hem içeride hem dışarıda ders yapabileceği alanlar bulunuyor.

Haberin Devamı

Dün açılan okulun sınıflarında bugün öğrenciler, öğretmenlerinin anlattığı dersi dinliyorlar. Her sınıfta birden ders anlatan bir öğretmen daha var: Gülseren Özdemir.