Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul Komedi Festivali çıtayı “yükseltti”. İstanbul’un farklı mekanlarında yapılan gösterilere bu yıl uçakta stand up da eklendi.

BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) hüzün ayı kasımı İstanbul’da kahkaha dönemi ilan etti. “Söyleyin de Beraber Gülelim” sloganı ile 3 yıldır kasım ayında İstanbul’da düzenlenen “İstanbul Komedi Festivali” stand-up’tan tiyatroya oyunlarına, özel şovlardan çocuk etkinliklerine kadar farklı başlıklarda 80’nin üzerinde performansla şehre neşe ve kahkaha katıyor.

Kahkahalar havada uçuştu

Haberin Devamı

Festival kapsamında 9 Kasım’da gerçekleşen sürpriz etkinlik ise Türkiye için bir ilk oldu!

BKM ve Pegasus’un iş birliğinde İstanbul Komedi Festivali kapsamında gerçekleştirilen sıra dışı etkinlik kelimenin gerçek anlamıyla kahkahaları gökyüzüne taşıdı. Cuma sabahı Pegasus uçağı ile İstanbul’dan Adana’ya uçan yolcular, uçak havalandıktan sonra Eser Yenenler’i elinde mikrofonla ve kabin memuru kostümü ile uçağın içinde görünce önce şaşırdılar. Yenenler’in bu uçuşa özel hazırladığı stand-up gösterisi ile uçuş boyunca kahkahalara boğuldular. Havada stand-up bizim için de sürpriz oldu. Çünkü BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe, davetinde, “Yanımızda olun, sürprizimiz var” dedi, detay paylaşmadı. Pegasus CEO’su Mehmet Nane’nin Tarsuslu olduğunu bildiğimiz için Adana’da bir sürprize hazırlamıştık kendimizi. Kahkaha havada yakaladı hepimizi...

Havada karada komik

Gidiş dönüş

Uçakta sohbet ettiğimiz Yenenler’in “BKM bu yıl İstanbul Komedi Festivali’nde bir gösteri yapar mısın diye sordu, ben de havada, karada yaparım dedim, yanlış anlamışlar uçak korkuma rağmen beni havada bu programa dahil etmişler” diyerek başladığı gösterisi, yol boyunca yolcuların da katılımı ile keyifli bir gösteriye dönüştü. Bu sürpriz proje aynı akşam Adana’dan İstanbul’a uçan yolcular için bir kez daha gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk

İstanbul Komedi Festivali kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu sürpriz etkinlik için Pegasus CEO’su Mehmet Nane, “Pegasus Hava Yolları olarak sektörde pek çok yeniliğin öncülüğünü yapıyoruz. Uçakta stand up da bu kapsamda BKM ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza attığımız ve misafirlerimize farklı bir uçuş deneyimi sunduğumuz çok keyifli ve ayrıcalıklı bir proje oldu” dedi.

Haberin Devamı

Yerel yönetimler önemli

Festivalin ev sahibi BKM’nin CEO’su Zümrüt Arol Bekçe ise duygularını, “Ne mutlu ki bize kahkahaların ülkemizin semalarında yükseldiği bir festivalimiz var” sözleriyle paylaştı. Komedi Festivali’nin hızla büyüdüğünü anlatan Zümrüt Arol Bekçe vizyonlarını şöyle anlattı: “Daha fazla yaygınlaşmasını istiyoruz. Şimdilik Beşiktaş, Kadıköy ve Sarıyer’deyiz. Geçen yıl Fatih Belediyesi çok destek oldu. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm şehrin festivale sahip çıkması önemli. Cannes’da Film Festivali’nde görürsünüz, havaalanından başlayarak tüm şehir afişlerle donatılır. Aynı konsepti İstanbul’da da görmek ne güzel olur. Hayallerimiz çok büyük, tüm şehre mal olsun, sonraki nesillere kalsın istiyoruz. Yapı Kredi Genç Yetenekler Sahnesi çok değerli. Açık Mikrofon etkinliğimiz ile de kendini sahnede denemek isteyenlere fırsat sunuyoruz.”

Haberin Devamı

18 Kasım’da bitiyor

2 Kasım’da başlatan festival, ayın 18’ine kadar devam edecek. Festivalde Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Ata Demirer gibi komedinin duayenlerinin yanı sıra adını duymadığımız genç yetenekler de var. Gülmek için bahane arıyorsanız festivalin son günlerindeki; 14 Kasım Güldür Güldür / BKM, 15 Kasım Ata Demirer / BKM, 17 Kasım Yılmaz Erdoğan ve Çok Güzel Hareketler 2. Kuşak / BKM, 18 Kasım Suzan Kardeş / BKM Mutfak Uniq gösterilerini kaçırmayın...

Havada karada komik

Pegasus CEO’su Mehmet Nane, misafirlerini, Tarsus Şelalesi’nde ağırladı...

Boğaz’da Avusturya şıklığı

Avusturyalı 12 farklı markanın koleksiyonları, Avusturya Başkonsolosluğu’nda sergilendi. Ticaret Ofisi, Avusturya modasını Türkiye’de tanıtmak için konsolosluk binasında özel bir defile düzenledi. Avusturya’nın önde gelen markaları Ella, In or Near, KTM, Lenzing, Libra, Manuel Essl, Maurizio Giambra, Miju, Mike Galeli, Mitzii, Sportalm ve Wolford’un özgün modelleri büyük beğeni topladı.

Moda yolculuğu

Yeniköy’deki Avusturya Başkonsolosluğu’nun, Boğaz’a nazır ihtişamlı salonunda gerçekleşen defilede top modeller sezon trendlerinden özel seçkiler sundu. Parti kıyafetlerinden gece elbisesine, kayak kıyafetlerinden aksesuarlara kadar uzanan koleksiyonları podyumda Ece Gürsel, Şebnem Schafer, Günay Museyeva ve Wilma Elles başta olmak üzere ünlü modeller tanıttı.

Avusturya Büyükelçisi

Dr. Ulrike Tilly, Avusturya İstanbul Başkonsolosu Gerhard Lutz,
Ticari Konsolos Georg Karabaczek, Süleyman Orakçıoğlu, Gülsüm Azeri, Burak Hakkı, Ferhan İstanbullu gibi isimlerin izlediği defile, modaseverleri büyülü bir yolculuğa çıkarttı. Gecede konuşan Ticari Konsolos Georg Karabaczek duygularını, “Avusturya bir kayak, çikolata ve müzik ülkesi olarak biliniyor. Bunlar doğru fakat yanı sıra Avusturya yüksek teknolojiye sahip bir endüstri ülkesi. Bugün burada Avusturya’dan gelen çok önemli markalar ve tasarımcıları var. Avusturya ve Türk ekonomisi birlikte çok iyi işler çıkarıyor. İki ülke arasındaki ilişkiler çok güçlü ve iki kültür birbirini daha da zenginleştiriyor. Bu etkinliği burada yapmamızın en önemli nedenlerinden biri işte bu” sözleriyle anlattı.

Havada karada komik

Gecede, Avusturya modasının yanında İstanbul Başkonsolosu Gerhard Lutz’un (sağda) tarzına ayrıca bayıldım. Siyah tişörtünün üzerine giydiği deri ceketi ve hafif sakallarıyla sanki bütün günü kağıtların arasındaki ofisinde geçirmemiş de bir doğa yolculuğunun ardından kapıda Harley Davidson motorunu bırakıp gelmiş gibiydi.

Haremlique’e tık tık!

Haremlique Istanbul, 2007’de ailesinin tekstil sanayisinde yüz yıla dayanan uzun bir geçmişi bulunan Caroline Koç ve tasarımcı Banu Yentür tarafından, özellikle ev tekstili alanında yüksek kalitede ürünleri temelleri sağlam bir marka altında müşterileriyle buluşturmak üzere yola çıktı. Türkiye’de başlayan yolculuk yurt dışında devam etti. Markanın yurt dışına açılması Ortadoğu pazarıyla başladı, bunu Miami mağazası izledi. Kurucu ortak Banu Yentür, yabancı müşterilerden ve farklı lokasyonlardan gelen yoğun talep nedeniyle online mağazalarını açtıklarını söyledi.

Havada karada komik

Hızlı büyüyor

Online mağazacılık kavramı zaten tüm dünyada alışveriş alışkanlıklarını hızla değiştiriyor. Online perakende ise son yıllarda e-ticaret pazarının en hızlı büyüyen alanları arasında. Online perakendenin toplam perakende içindeki payına bakıldığında Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler ortalamasına giderek yaklaştığı görülüyor.

Geniş ürün gamı

Açılan yeni online mağazaların ürün gamına bakıldığında Haremlique.com’da nevresimlerden havlulara, bornozlardan banyo aksesuarlarına, masa örtülerinden gümüş kaplama ürünlere Haremlique Istanbul mağazalarında bulabileceğiniz koleksiyonlar satışa sunuluyor. Haremliquealamer.com’da ise zarif işleme detaylarıyla öne çıkan kaftanlar, kimonolar, tunik ve gömlek elbiselerin yanı sıra seyahat & plaj çantaları, clutch’lar ve
peştamaller bulunuyor.

Yeni açılan sitelerde her iki marka da, yıllardır beğeni toplayan kişiselleştirme hizmetlerini online mağazalarına taşımışlar. Haremliqueistanbul.com’da nevresimlere, havlu ve bornozlara, Haremliquealamer.com’da ise seyahat ve makyaj çantaları ile peştamallere isteğinize uygun renk seçeneklerinde monogram işlenebiliyor. Haremlique Istanbul ve Haremlique
à la mer koleksiyonları yeni açılan siteleri sayesinde, ocak ayı itibarıyla da Amerika, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden de satın alınabilecek.

Her iki web sitesinde online alışverişin yanı sıra renkli içerikleriyle öne çıkan iki farklı blog da yer alıyor. Haremlique.com bloğunda tasarımcı röportajları, ev dekorasyonuna ilişkin öneriler, hediye alternatifleri gibi konular yer alırken, haremliquealamer.com’da ise seyahat yazılarından stil söyleşilerine birçok keyifli içerik paylaşılıyor. Markanın tutkunları, kampanyaları için #haremliqueonline hashtag’ini takip edebilir...

Havada karada komik

Kalyon lezzete demir attı

Yarım asrı deviren Kalyon Hotel ve restoranı, yıllardır basın, siyaset ve sanat camiasından çok önemli isimlerin buluşma mekanı oldu. Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan gibi Türkiye tarihine damgasını vurmuş siyasetçiler burada önemli toplantılar yaptı. Önemli kararların alındığı yemekler yedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlığı döneminde birçok basın toplantısını burada yaptı. Metin Akpınar gibi unutulmaz sanatçıların ve Tarık Minkari gibi önemli cerrahların mekanda daimi masaları vardı. Basın dünyasından Sedat Simavi ve basından diğer önemli kalemler Kalyon Restoran’ın müdavimleri arasında yer alıyordu.

İkinci kuşakla...

Geçen hafta arayıp davet edince kalkıp gittim. İşin başında ikinci kuşak Cengiz Tecmen var. Yenikapı’da önce balık tuttuk, sonra getirip balıkları pişirip yedik!

Cengiz Tecmen, Kalyon Restoran’ı yenilemiş. İddialı bir menünün olduğu, yenilenen mekanın adını Falyanos by Kalyon olarak değiştirip misafirlerini ağırlıyor. Mekan, balık tutkunlarının favori adresi olacak gibi. Mutfakta şef Murat Taşarer var. Marmara manzarasını Tarihi Yarımada’nın büyüleyici atmosferiyle buluşturan Falyanos by Kalyon, tamamen artizan ürünlerden hazırlanan İstanbul ve Anadolu mutfağından mezelerin yanı sıra yaratıcı tatları ve birbirinden lezzetli taze deniz ürünlerinin sunulduğu özgün menüsüyle unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Vişneli pazı sarma, manda kaymaklı kuru cacık, midyeli lahana sarma, balık çorbası, tahin soslu börek güzeldi. Yıllar boyu mekanla özdeşleşmiş olan karides kokteyl ve fırın sütlaç ile de zamanda lezzetli bir yolculuk yapmak mümkün.

Havada karada komik