Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bodrum'da, Regnum Golf&Country projesi kapsamında inşa ettikleri 55 villayı, kimsenin ev almak istemediği bir ortamda ağırlıkla Türk işadamlarına sattıklarını söyleyen Nurten ve Fikret Öztürk, "Bu bizim çılgın projemiz" dedi

İŞ DÜNYASI GOLF AŞKIYLA EV ALIYOR

Türkiye’nin 21’inci golf sahası geçtiğimiz hafta sonunda Regnum imzasıyla Bodrum’da açıldı. Öztürk Şirketler Grubu’nun gayrimenkul firması Regnum tarafından hayata geçirilen proje sadece golf sahası değil, tamamlandığında 300’e yakın villadan oluşacak bir yaşam merkezi olacak.

Haberin Devamı

Yaşam merkezinde yapımı tamamlanan 55 villa satıldı. Regnum Golf&Country Bodrum’un açılış töreni, üç gün süren Fikret Öztürk Başkanlık Turnuvası ile birleştirilerek yapıldı. Türkiye’nin en büyük golf organizasyonuna imza attıklarını belirten Regnum Onursal Başkanı, Öztürk Grup ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, yatırımın detaylarını anlattı.

BAŞKAN KOCADON İKNA ETTİ

Regnum Golf&Country Bodrum’un yatırım hikayesinin 15 yıl önce bireysel olarak golfe merak sarmasıyla başladığını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada Florida ve golfle öne çıkan diğer bölgelerdeki konseptten etkilendik. Oralara gider, neden bizde de olmadığını düşünürdük. Bodrum’da bu araziyi görünce aynı konsepti burada hayata geçirmeye karar verdik.

Burası 1500 dönümlük bir alan. Yaklaşık 1.000 mülk sahibinden arazi aldık. Birtakım zorluklar nedeniyle yatırımdan vazgeçmiştim ama sonra Belediye Başkanı Mehmet Kocadon devam etmem için beni ikna etti.”

80 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Projeye 60 milyonu bina ve golf sahasına ait olmakla birlikte toplam 80 milyon euro yatırım yaptıklarını vurgulayan Öztürk, bunun aynı zamanda Bodrum için de katma değer yaratacağını ifade etti.

Öztürk, “Bodrum’da bir değil 3-4 golf sahası olsa ve her biri için 100 kişi gelse, onlar Bodrum akşamlarına çıksa bölge ekonomisine ciddi katkı sağlar. Bizim projemizden de genellikle çevremizdeki insanlar, yurtdışında yaşayan Türkler ev satın aldı. Gelir düzeyi yüksek bir kitleden bahsediyoruz” dedi.

WELLNESS OTELİ DE YAPILACAK

Haberin Devamı

Regnum Golf&Country Bodrum’da 55 villadan oluşan ilk etapta yaşam başladı. Ev alanlar arasında Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Tatil Sepeti’nin patronu Kaan Karayal gibi iş dünyasından isimler var.

Güvercinlik’in Çamlık bölgesinde yer alan proje alanında uluslararası standartlarda 600 dönümlük 18 delikli bir golf sahası yer alıyor. Villaların tamamlanmasının ardından proje içine bir de ‘wellness’ oteli yapılacak.

İŞ DÜNYASI GOLF AŞKIYLA EV ALIYOR

SIRADA ANKARA VAR

Regnum olarak Ankara’da da bir golf yatırımı planladıklarını belirten Fikret Öztürk, “Orada 2 bin dönümlük bir arazi var. Belediyeden ihaleyle satın almıştık. Sözleşmemiz gereği 2019’un altıncı ayına kadar golf sahasını tamamlamak durumundayım. Beş yıl sonra da binaları yapmaya başlarım. Önce sahayı bitireceğiz, çünkü golf bir bölgenin çehresini değiştiriyor” dedi.

İNGİLTERE'Yİ DE İNCELEDİ

Yatırımın ufku Florida ile sınırlı değil. Golf ve yaşam kompleksi yatırımında İngiltere modeli ile Florida modeli birleştirilmiş. Ailenin ikinci kuşak temsilcisi Ufuk Öztürk, Londra'da yaşıyor. Buradaki tüm konseptleri incelemiş. Nurten Öztürk, İngiltere boyutunu şöyle detaylandırdı:

Haberin Devamı

"İngiltere'de bu tarz yatırımları inceledik. Villaların inşaatının tamamlanmasının ardından iki yıl içinde 360 derece çam ormanlarıyla çevrili 1500 dönümlük golf tesisinde bir de wellness oteli açacağız." Öztürkler, arazide ayrıca 15 bin zeytin ağacı dikerek, zeytinyağı üretimine de başlamış. Organik tarıma elverişli olması nedeniyle arazinin bir bölümünde de tarım yapılıyor.

TURİZMDE UMUTLAR TAZELENDİ

Öztürk sattıkça yap modeli ile devam eden projenin üçte birinin tamamlandığını dile getirdi. Golf projelerinde gayrimenkullerin 2-3 kat daha fazla değerlendiğini belirten Öztürk, Antalya'daki golf turizmi yurtdışına yönelik çalışırken, Bodrum'daki alanın ise daha çok yerli turiste odaklandığını belirtti.

İŞ DÜNYASI GOLF AŞKIYLA EV ALIYOR

Türkiye'de 20, İngiltere'de 2 bin golf sahası olduğunu söyleyen Öztürk, “Burada sadece arazi maliyeti 20 milyon euro. Ticaretten ziyade değişik bir proje düşünüyorum burada. Şimdiye kadar 60 milyon euro'luk yatırım yaptık. Villa fiyatları 500 bin ile 1 milyon euro arasında değişiyor. Kimsenin ev almak istemediği bir ortamda ev sattık. Bu da bizim çılgın projemiz” diye konuştu.

Öztürk turizmdeki yeni dönemden umutlu olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

“Yeni bir Turizm Bakanı'mız var. Kendi sektörümüzden, sektörü biliyor. İnşallah kafasından geçen şeyleri yapabilir. Turizm konusunda bir risk görmüyorum. Bodrum'da bir golf sahası değil 3-4 saha olmuş olsa, her sahaya 100 kişi gelse ve bu kişiler her akşam Bodrum'a çıksa, 400-500 kişi bölge turizmine ciddi katkı sağlar.”

İŞ DÜNYASI GOLF AŞKIYLA EV ALIYOR

SİVASLI KAİ'NİN HEDEFİ ŞAMPİYONLUK

Regnum'da bir de 12 yaş kategorisinde, dünya şampiyonluğuna oynayan Kai ile tanıştık. Kai ailesi ile birlikte İsviçre’de yaşıyor. Turnuvaya davet edilmişti. Sivaslı bir annenin çocuğu olan 8 yaşındaki Kai Notteboom, kendi yaş grubundaki turnuvalarda dünyada ilk 10 içine girmiş. Golf sahasında büyüklere ter döktürüyordu. Kai'nin hedefinde dünya şampiyonluğu var.

İŞ DÜNYASI GOLF AŞKIYLA EV ALIYOR

ÖNCE OYUNCU SONRA YATIRIMCI OLDU

Projenin yapım aşamasında yağmur sularını toplamak için bir baraj gölü, bir ana sulama gölü ve üç tane de görsel göl yapıldı. 300 villanın yer alacağı 80 milyon euroluk yatırımın ilk etabı ve golf sahasının yapımı tamamlanınca, geçen hafta sonu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un da katılımıyla Başkanlık Turnuvası ile Regnum Golf&Country Club Bodrum'un açılış turnuvası birlikte gerçekleştirildi. Türkiye'de ağırlıklı olarak golf sahaları son yıllardaki önemli yatırımlarla Antalya bölgesinde hayata geçmişti.

Ancak bizdeki 20 golf sahasına karşılık, İngiltere'de 1923, Almanya'da 727, Fransa'da 590 golf sahası bulunduğu düşünülünce, gidilecek yolun da uzun olduğu açık. Açılış konuşmaları esnasında Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Portekiz'in golf turizminden 4 milyar euro, İspanya'nın ise 6 milyar euro gelir elde ettiğini söylüyor ve Türkiye'nin hâlâ 160 milyon euro seviyesinde kaldığını, yatırımların artması halinde bu gelirin katlanacağını söyledi.

Golf turizmi için seyahat edenlerin bir ülkeye bıraktıkları parayla, normal turistlerin bıraktığı para arasında katbe kat fark olduğu düşünülecek olursa, Türkiye'de açılan her golf sahasının turizm gelirlerine olacak pozitif etkisi de daha iyi anlaşılıyor.

Fikret Öztürk, 2004 yılında golf oynamaya başlamış, ardından da Antalya'da hem golf sahası hem de yanında otel yatırımını yapmıştı. Golf tutkusunu yatırıma dönüştüren Öztürk'ün en büyük destekçisi de Opet'i de birlikte kurduğu, Regnum'un da kurucularından olan eşi Nurten Öztürk.

Fikret Öztürk, yurtdışında özellikle Florida bölgesindeki golf tesislerinde çok zaman geçirdiklerini ve kendi tesislerini kurarken buralardan esinlendiklerini söylüyor. Regnum Golf Country, Öztürkler'in sahibi olduğu Regnum'un Bodrum'daki üçüncü projesi.