Tunca Bengin

Tunca Bengin

tunca.bengin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Firari FETÖ’cülerde panik butonu var
Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturmalar ve açılan davalar sebebiyle yurt dışına kaçan ve haklarında yakalama kararı olan çok sayıda kişi var. Ve bunların hepsi de kendilerine kucak açan ülkelerin hamiliğinde Türkiye aleyhine faaliyetlere devam ediyorlar. Dolayısıyla da FETÖ temizliğinin yurt içinde TSK başta olmak üzere devletin tüm kadrolarına sızan kriptoları bulmanın yanı sıra yurt dışına tüyen hainleri getirmek boyutu da var. Ki bu bağlamda bugün son gününü yaşadığımız 2018’de MİT nefes kesen operasyonlar yaptı. Tabii daha çok ABD, Almanya ve İngiltere dışındaki ülkelerde... Bu da doğrudan bu ülkelerin gizli servisleri ve güvenlik güçleriyle FETÖ’cülere kol kanat germeleriyle bağlantılı bir durum. Yani bulundukları yerleri, adresleri belli olan hainler bu ülkelerde alenen koruma altındalar. Özellikle de hainlerin ensesinde olan MİT’in olası paketleme operasyonlarına karşı... Nasılını ve niyesini Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok anlatıyor:

Haberin Devamı

“Bunlar o ülkelerin adamlarıydı. Onların Türkiye’deki haber kaynaklarıydı. Silahlı Kuvvetler içerisinde kullandıkları elemanlardı. Ekonominin, yargının içinde, medyada onların adamlarıydı. Şimdi de şimdi onları koruyorlar. Yani ABD olsun Almanya, İngiltere olsun kendi adamını koruyor aslında. Bu insanları kullanan ülkeler belli o yüzden de o ülkelerde koruma altındalar.”

MİT de enselerinde ama?

“Ben şunu öğrendim Almanya’daki bütün FETÖ’cülere Zekeriya Öz de dahil olmak üzere bileklik gibi panik butonu takmışlar. En küçük bir müdahalede ya da takipte adam butona basacak ve polis anında bunların yanına gelecek. Bu kadar koruma altındalar.”

Hepsinde mi?

“Gerçek bu. Hepsinde panik butonu var. Kendilerine yönelen herhangi bir kaçırma, saldırma olursa diye kollarına takmışlar saat gibi. Böyle bir değerleri var o ülkelerin nezdinde ve aman bunları kaçırmasınlar diye tetikteler. Çünkü onlar bugüne kadar o FETÖ’cülerle Türkiye’de istedikleri her kurumda istedikleri her kararı aldırabildiler. Şimdi bunlar temizlendikçe kamu anlamında yaklaşık 200 bin ajanlarını kaybettiler. O yüzden oraya gidenleri de koruma altında tutuyorlar. Çünkü onlar ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti adına değil ABD’nin, Almanya’nın, İngiltere’nin çıkarına çalışan insanlardı. O yüzden bu devletler de kaçırılırlar diye kollarına panik butonu takarak onları güvenceye alıyor..

Haberin Devamı

Pakistan Yüksek Mahkemesi’nin, FETÖ’nün ülkede terör örgütü ilan edilmesi kararının yurt dışındaki mücadelede Türkiye’nin elini güçlendirdiğini belirten Üçok, bunun Türk Dışişleri Bakanlığı’nın başarısı olduğuna dikkat çekerek, devam ediyor:

“ABD başta olmak üzere dünyada hiç kimse bunu terör örgütü olarak kabul etmiyordu. Şimdi Pakistan’ın bu kararı hukuki açıdan elimizi çok güçlendirdi. Bunun arkasının da geleceğini düşünüyorum. Yakında belki Azerbaycan da böyle bir karar alabilir.”

CIA’nın kulakları tıkanıyor yani?

“CIA’nın haber elemanı olan öğretmenlerin FETÖ’nün okullarında çalıştığı somut olarak tespit edildi ve Azerbaycan devleti bunları sınır dışı etti. Bu Azerbaycan’da oluyorsa dünyanın diğer ülkelerinde de benzer faaliyetler vardır.. Bu okulların Maarif Vakfı’na devredilmesiyle bu elemanlar mutlaka uzaklaştırılacak ve ABD’nin haber alma kaynakları kısıtlanacak. Yani CIA, MOSSAD, BND ve MI6’nın kulakları önemli ölçüde tıkanacak...”