Yaman Törüner

Yaman Törüner

yaman.toruner@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ara Güler’i 1992 yılının başında tanıdım. O zamanlar, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı idim. Başkan Yardımcım rahmetli Erhan Çayhan, Sayın Ara Güler’in yakın dostu idi. Rıhtım Caddesi’deki Borsa’nın ELİT Salonu’nda başlattığımız “Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi”, o sırada Devlet Bakanı olan Sayın Tansu Çiller tarafından açıldı. Sayın Ara Güler de açılışı fotoğraflamayı kabul etti ve birçok resim çekti. Sayın Güler’in çektiği aşağıdaki imzalı fotoğrafta, Bilgisayar Sisteminin açılışı sırasında ben konuşuyorum; televizyonlar çekim yapıyor. Sayın Tansu Çiller ve Borsa üyeleri konuşmayı dinliyor.

Haberin Devamı

ARA GÜLER

Borsa’nın eski hali böyle idi

Sayın Güler, bilgisayar sistemine geçmeden önce borsa işlemlerinin yapıldığı “Tahta Sistemi”ni de fotoğrafladı. Aşağıdaki imzalı fotoğraf, sanırım Tahta Sistemini ve orada yaşanan heyecanı çok net anlatıyor.

ARA GÜLER

Merkez Bankası’nda da beraber olduk

1995 yılı başında Merkez Bankası Başkanı olarak atandığımda, Sayın Ara Güler Merkez Bankası’na geldi. Orada da birçok fotoğraf çekti. Kendisine nasıl oluyor da küçücük bir kamera ile bu kadar güzel fotoğraflar çekebildiğini sordum. Bana verdiği tüyolar şöyle idi:

- Leica gibi kolay bozulmayan, çok kaliteli lensi olan ve özellikle hafif olan bir kamera alacaksın.

- Resmin en hareketli anını hissedeceksin.

- Resme başkalarının gözünden bakacaksın.

- Çekilen obje ile resmin bütünü arasında bir geçirgenlik bulacaksın.

- Işığı da göz ardı etmeyeceksin.

- Aynı konuda 15-20 resim çekip en iyisini seçeceksin.

O, ölümsüzler arasına katıldı…