Yaman Törüner

Yaman Törüner

yaman.toruner@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Hükümet ekonomiyle ilgili var gücü ile çalışıyor. Enflasyonla mücadele işliyor. İndirim ve teşvikler yapılıyor. Şimdi israftan kaçınmayı hatırlatan afişlerin gündeme gelmesi lazım’

Ekonomik kriz ve enflasyonla topyekûn mücadele başladı. Ekonomi yönetimi ve Sayın Bakanımız Berat Albayrak arka arkaya bu konularda tedbirler alıyor. Gün geçmiyor, bir yeni karar açıklanıyor.

Otomobil, beyaz eşya, mobilya, gayrimenkul gibi birçok konuda, vergi indirimleri ve teşvikler gündeme getirildi. Fırsattan istifade aşırı zam yapanlar, anında zabıtalarca denetleniyor. Şirketler, yaptıkları indirimleri birbiri arkasına açıklıyorlar. Kurulan enflasyonla mücadele birimi çalışıyor. Sayın Bakanımız, neredeyse her gün iş adamları ile görüşüyor; yurt dışında, ülkemizdeki gelişmeleri anlatıyor.

Haberin Devamı

Enflasyonla mücadele doludizgin ilerliyor

Kiralar dahil her konuda, Türk Lirası ile fiyat verilmeye başlandı. Kimse farkında değil ama bu atılım, başlı başına bir devrim oldu. Kriz ve enflasyonla sıkı mücadeleye rağmen, döviz hesaplarına bir dondurma veya kısıtlama getirilmedi; getirilmeyecek. Zaten, döviz fiyatları da düşmeye başladı. Bu gidişle, daha da düşecek.

İlişkiler düzeliyor

Hükümetimiz var gücü ile çalışıyor. Yeni bakanlar, kendi konularına tam hakim kişiler arasından seçildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza fikir üretecek komiteler belirlendi ve bu komitelere konularına tam hakim kişiler seçildi. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı konusunda, Hükümetimizin güttüğü politika şahane oldu. Yurt dışındaki herkes bizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki duruşundan bahsediyor.

ABD ile ilişkilerimiz düzelme yoluna girdi. Güney sınırımız teröristlerden temizleniyor. Bu gidişle, terör tehdidi tamamen bitecek. Üstelik, savaş halinde sayılmamıza rağmen, hiçbir mal yokluğu çekmiyoruz.

Enflasyonla mücadele doludizgin ilerliyor

Enflasyonla mücadele doludizgin ilerliyor

Herkes elinden geleni yapmalı

Bu sayfada, savaş ve ekonomik kriz sıralarında halkın yapması gerekenler konusunda, yabancı ülkelerde üretilmiş uyarı panoları yer alıyor. Bu panolarda, halkın nasıl giyinmesi gerektiğinden tutun, yemeklerini nasıl seçip, israftan kaçacakları anlatılıyor.

Haberin Devamı

Soldaki panoda, toplumda aşırı lüks giyinme ve davranışların hoş karşılanmaya-cağından; hatta bunun vatanseverlikle çelişeceğinden bahsediliyor. Bizde ise, sosyete partileri sürüp gidiyor.

Soldaki bu panoda ise, et ve ekmek tüketiminin azaltılması; yenecek kadar pişirilmesi ve atık bırakılmaması gerektiği anlatılıyor. Buna benzer, afişlerin ekonomi yönetimimiz tarafından da gündeme getirilmesi lazım. Bir zamanlar “Alın Verin Ekonomiye Can Verin” propagandası çok başarılı olmuştu.