Ekonomi Yemek Sepeti’ne kuryeli rakip: Getir Yemek!

Yemek Sepeti’ne kuryeli rakip: Getir Yemek!

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Mobil ticaret uygulaması Getir, yeni girişimi “Getir Yemek” ile yemek siparişi sektörüne adım attı. Yemek sektörüne yeni bir soluk getiren uygulama, yemeği 10-20 dakika içinde kullanıcılara sıcak servis edilmesini sağlıyor.

Yemek Sepeti’ne kuryeli rakip: Getir Yemek

Getir, “Getir Yemek” seçeneği ile market ürünleri dışında yemek de getiriyor.

Haberin Devamı

Düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Getir’in kurucusu Nazım Salur, müşterilerine yalnızca Getir kuryelerinin hizmet verdiğini ve özel izolasyona sahip “Thermobox” sepetlerde taşınan yemeklerin sıcaklıklarını koruduğunu söyledi.

Sipariş durumunun canlı olarak takip edilebildiğini ve kullanıcıların harita üzerinden siparişlerinin kendisine ne zaman ulaşacağını da anlık olarak takip edebildiklerini ifade eden Salur, 7 Şubat’ta faaliyete geçen Getir Yemek’e 1000’in üzerinde restoran iş ortağı olduğunu, 2000 kişilik ekiple hizmet verdiklerini ve bu yeni girişimle 500 kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

Fark şeffaflık...

Getir’in İstanbullular’a 7/24 sıcak yemek hizmeti vereceğini belirten Nazım Salur şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“1000’e yakın motora ek olarak 100 tane de “Mitu” marka 3 tekerlekli elektrikli bisiklet hizmete girecek. Getir, hızıyla İstanbullular’a 728 yıl vakit kazandırdı. Getir’in % 90 kısmı Türk girişimcilere ait, yalnızca % 10’luk kısmı yabancıların. Getir için yurt dışında yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladık. Hedefimiz Türkiye’nin her yerine uygulamayı getirmek. Yemek Sepeti ile aramızdaki en büyük fark zaman, şeffaflık ve motor takip sistemi. Getir’de yemekleri restoran çalışanları değil Getir’in kendi elemanları getiriyor. Motor kuryelerimizi testlerden geçip işe alınıyoruz.”

Salur, Getir’in 2018’de 5 milyon sipariş ile önceki yıla göre 2.6 büyüdüğünü ve cirosunu 300 milyon TL’ye çıkardığını söyledi. Salur, “İstanbul’un % 95’inde hizmet veren uygulamamız, bayilik anlaşmalarıyla da istihdam oranının ikiye katladı. 2019’da % 150 oranında büyüme hedefliyoruz” dedi.

Getir kullanıcıları gece 00.00 ve sabah 06.00 arasında en çok su, ekmek, maden suyu, gazlı içecek ve gofret siparişi verirken erkeklerin % 53’ü kadınların % 47’si Getir kullandı. Getir’de vegan ürünleri de bulunuyor.

Yemek Sepeti’ne kuryeli rakip: Getir Yemek

Hangi semt ne istedi?

Bahçelievler-Şişli: Dergi-Kitap

Bomonti-Moda: Evcil hayvan ürünleri

Beylikdüzü-Küçükçekmece: Bebek bakım ürünleri

Beşiktaş: Cinsel sağlık ürünleri