Dünya Yemek seyyahı intihar etti!

Yemek seyyahı intihar etti!

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü ABD’li şef, yazar ve program sunucusu Anthony Bourdain, Fransa’nın başkenti Paris’te bir otel odasında intihar ederek yaşamını sonlandırdı.

Yemek seyyahı intihar etti

ABD’li şef, Emmy ödüllü televizyon programcısı ve yazar Anthony Bourdain 61 yaşında yaşamını yitirdi. Bourdain’in, ödüllü CNN serisi “Anthony Bourdain ile Dünyadan Lezzetler”e yeni bölüm çekmek için gittiği Fransa’da yakın arkadaşı Fransız şef Eric Ripert tarafından otel odasında kendisini asmış halde bulundu. 61 yaşındaki ünlü şefin intiharını doğrulayan CNN International televizyonu yaptığı açıklamada, “İş arkadaşımız Anthony Bourdain’in ölümünü müthiş bir üzüntü duyarak bildirmekteyiz. Macera severliği, iyi yemek sevgisi ve güzel hikayeleri Bourdain’i eşsiz bir hikaye anlatıcısı yapmıştı. Yeteneği bizleri her zaman etkilerdi. Onu çok özleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Tatların izini sürdü

2013 yılında programları CNN’de yayınlanmaya başlayan Bourdain, önce mutfakta daha sonra medyada var ettiği işlerle bir usta olarak görülüyordu. Televizyon şovları ve yazdığı kitaplarla insanlara yemek ve seyahat konularında farklı bir açıdan bakabilme yetisi kazandırdığına inanılan Bourdain’in, 3 adet Emmy olmakla beraber çok sayıda ödülü bulunuyordu. 2000’de yazdığı “Kitchen Confidential” (Mutfak Sırları) adlı kitabı en çok satanlar listesinde yer alan Bourdain, “gastronomi dünyasının kötü çocuğu” olarak tanınıyordu. Yemeğe olan ilgisi genç yaşta ailesiyle Fransa’ya yaptığı bir gezide başlayan Bourdain, burada ilk defa istiridyeyi tadarak kendini dünya üzerinde iyi veya kötü her türlü değişik tadlar bulmaya adamıştı.

Haberin Devamı

Yemek seyyahı intihar etti

Program için defalarca Türkiye’ye gelen Bourdain, İstanbul’da dürüm ve ıslak hamburger, Mardin’de ise kaburga dolması lezzetlerini tatmış ve tanıtmıştı.

‘Şahsına münhasır’

Sosyal medyada çok sayıda ünlü yazar ve gazeteci tarafından Bourdain’in ölümü hakkında paylaşımlar yapılırken, ABD Başkanı Donald Trump da, Kanada yapılacak olan G7 zirvesine gitmeden önce Bourbain’in ölümüyle ilgili, “Çok üzücü. O oldukça şahsına münhasır biriydi” şeklinde konuştu.

Yemek seyyahı intihar etti