SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yeni Nesil iPhone: iPhone 8 ve iPhone 8 Plus

iPhone, yeni cam ve alüminyum tasarıma, Retina HD ekranlara, A11 Bionic çipe, portre ışığı destekli yeni tek ve çift kameraya ve kablosuz şarj özelliğine sahip olmasının yanı sıra artırılmış gerçeklik için optimize edildi.

|

Apple bugün iPhone’un yeni nesli olan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ı duyurdu. Yeni iPhone, bir akıllı telefonda kullanılan en dayanıklı camdan üretilmiş üç harika renkte yeni bir cam ve alüminyum tasarıma, Retina HD ekranlara ve A11 Bionic çipe sahip. Yeni iPhone ayrıca üst düzey artırılmış gerçeklik deneyimi için tasarlandı. Dünyanın en popüler kamerası, iPhone 8 Plus’ta Portre Işığı’na sahip tek ve çift kameralarla birlikte daha iyi hale geliyor. Kablosuz şarj özelliği ise iPhone’a yeni ve güçlü bir yetenek kazandırıyor. Her iki aygıt için de 15 Eylül Cuma günü 25’ten fazla ülkede ve bölgede ön sipariş verilebilecek. 22 Eylül Cuma gününden itibaren de mağazalarda satışa sunulacak.

“iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, iPhone hakkında sevdiğimiz her şeyi daha da geliştiren yeni bir iPhone nesli,” diyen Apple’ın Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta yeni cam ve alüminyum tasarımlar, yeni Retina HD ekranlar ve bir akıllı telefonda kullanılan en akıllı çip olan A11 Bionic bulunuyor. Portre modu, Portre Işığı özelliklerine ve bir akıllı telefonla yapılabilecek en kaliteli video kaydı imkanına sahip daha gelişmiş kameraların bulunduğu iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, kablosuz şarj özgürlüğü ve daha önce hiçbir telefonun sunmadığı artırılmış gerçeklik optimizasyonu sunuyor.

Yeni Büyüleyici Cam ve Alüminyum Tasarım

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus; uzay grisi, gümüş ve altın renkleri olmak üzere üç yeni renk seçeneğine sahip ve bir akıllı telefonda kullanılan en dayanıklı camdan üretilen harika bir arka tasarıma yer veriyor. Hassas ton ve matlık için yedi katmanlı bir renk süreciyle üretilen cam kaplama, zengin renk derinliği, havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında aynı renkte alüminyum çerçeve suya ve toza karşı dayanıklılık sunuyor. (1)

Yeni Retina HD Ekranlar

Yeni 4.7 inç ve 5.5 inç Retina HD ekranlar, True Tone ile birlikte ekranın beyaz dengesini çevre ışığına göre ayarlayarak kağıt gibi doğal bir izleme deneyimi oluşturuyor. Canlı ve geniş bir renk yelpazesine sahip olan Retina HD ekran, akıllı telefon dünyasında bugüne kadar gördüğünüz en iyi renk doğruluğunu sunuyor. Yeniden tasarlanan stereo hoparlörler yüzde 25’e kadar daha yüksek ses verebiliyor ve daha derin baslar sunabiliyor. Böylece müzik, video ve görüşmeler ses kalitesi açısından daha zengin hale geliyor.

Karşınızda A11 Bionic

Bir akıllı telefondaki en güçlü ve akıllı çip olan A11 Bionic, yüzde 25 daha hızlı iki adet yüksek performanslı çekirdek ve A10 Fusion’dan yüzde 70 daha hızlı olan dört adet yüksek verimli çekirdekten meydana gelen toplam altı çekirdeğiyle sektör lideri performans ve enerji verimliliği sunuyor. Yeni, ikinci nesil performans kontrol birimi altı çekirdeğin tümünden eş zamanlı olarak faydalanarak çok parçacıklı iş yüklerinde yüzde 70’e kadar daha yüksek performans gösteriyor. Bu sayede müşteriler daha fazla güce aynı harika pil ömrüyle kavuşabiliyor. A11 Bionic ayrıca, bir önceki nesle göre yüzde 30’a kadar daha hızlı grafik performansı sağlayan Apple tasarımı üç çekirdekli bir GPU’ya da sahip. Tüm bu güç sayesinde inanılmaz yapay öğrenme teknolojisi, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve sürükleyici 3D oyunlar mümkün hale geliyor.

Artırılmış Gerçeklik için Tasarlandı

iPhone 8 Plus’ta yer alan kamera üst düzey artırılmış gerçeklik deneyimi için özel olarak ayarlandı. Her kamera, hassas hareket takibi için yeni jiroskoplar ve ivmeölçerlerle kalibre edildi. A11 Bionic CPU coğrafi takip ve ortam algılamayı, GPU da 60 fps’de inanılmaz grafikleri hallederken, görüntü sinyali işlemcisi de gerçek zamanlı aydınlatma tahmini yapıyor. ARKit sayesinde iOS geliştiricileri, ekranın da ötesine taşarak sürükleyici ve akıcı deneyimler sunan oyunlar ve uygulamalar oluşturmak için TrueDepth kamera ve arka kameralardan yararlanabiliyor.

Daha İyi Fotoğraflar ve Video için Yepyeni Kamera

Dünyanın en popüler kamerası daha geniş ve hızlı bir sensör, yeni bir renk filtresi ve daha derin piksellere sahip gelişmiş bir 12 megapiksel kamerayla daha da iyi hale geldi. Apple tarafından tasarlanan yeni görüntü sinyali işlemcisi; gelişmiş piksel işleme, geniş renk yakalama, düşük ışık altında daha hızlı otomatik odaklama ve daha iyi HDR fotoğraf imkanı sunuyor. Yavaş Senkron özelliğine sahip dört LED’li yeni True Tone Flash ise daha eşit aydınlatılmış arka ve ön planlar oluşturmayı sağlıyor. Tüm bunlar sayesinde canlı, gerçekçi renklere sahip ve daha detaylı etkileyici fotoğraflar elde ediliyor.

Yeni kamera ayrıca, bir akıllı telefondaki en yüksek kaliteli video çekimini yapabiliyor. Daha iyi video sabitlemeyle birlikte saniyede 60 kareye kadar 4K video ve saniyede 240 kareye kadar 1080p yavaş çekim kaydedilebiliyor. Apple tarafından tasarlanan video kodlayıcısı ise optimum video kalitesi için gerçek zamanlı görüntü ve hareket analizi yapıyor. Hem iPhone 8 hem de iPhone 8 Plus, iOS 11 ile iki kata kadar sıkıştırma ve iki kat daha fazla fotoğraf ve video depolama için HEIF ve HEVC desteği sunuyor.

İki adet 12 megapiksel kameraya sahip olan iPhone 8 Plus, Portre Işığı ile Portre modunu sunarak dramatik stüdyo efektlerini iPhone’a taşıyor. Böylece müşteriler, beş farklı aydınlatma tarzında düşük alan derinliği efektiyle etkileyici porteler çekebiliyor.

Portre Işığı, temel fotoğraf aydınlatması prensipleri ve portre ressamlığı sanatı ve bilimi üzerine yapılan araştırmaları temel alıyor. Çift kamerayı ve Apple tarafından tasarlanan görüntü sinyali işlemcisini kullanarak sahneyi tanıyıp bir derinlik haritası oluşturarak süjeyi arka plandan ayırıyor. Ardından yapay öğrenme teknolojisiyle yüz işaretleri oluşturuluyor ve yüzün konturları aydınlatılıyor. Her biri gerçek zamanlı olarak yapılan bu işlemler sayesinde müşteriler fotoğraflarıyla kendilerini daha güçlü bir şekilde ifade edebiliyor. (2)

Kablosuz Bir Gelecek için Tasarlandı

Cam arka tasarımı birinci sınıf bir kablosuz şarj çözümü sunuyor. Kablosuz şarj, Belkin ve mophie’den Apple.com ve Apple Store’larda bulunabilen iki yeni kablosuz şarj matının da yer aldığı Qi ekosistemiyle birlikte çalışıyor.

Apple; iPhone 8, iPhone 8 Plus veya iPhone X müşterilerinin, Apple Watch Series 3 ve AirPods için isteğe bağlı sunulan yeni kablosuz şarj kılıfları da dahil olmak üzere, aynı anda üç adede kadar aygıtı şarj edebilecek geniş bir alan sunan ve 2018’de piyasaya çıkacak olan Apple tasarımı AirPower hakkında ön bilgileri paylaştı.

Karşınızda Dünyanın En Gelişmiş Mobil İşletim Sistemi iOS 11

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, Portre modunda inanılmaz yenilikleri sunan ve yeni efektlerle Live Photos’u daha eğlenceli ve canlı hale getiren iOS 11’le birlikte geliyor.

iOS 11 ayrıca, geliştiricilerin gerçek dünya sahnelerinin üzerine sanal içerik yerleştirerek uygulamalar meydana getirmesini sağlayan yeni bir platformla birlikte milyonlarca iOS aygıtına artırılımış gerçekliği getiriyor. Yeni erkek ve kadın seslerine sahip Siri, İngilizce kalıpları Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca veya İspanyolca’ya çevirebiliyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

• iPhone 8 ve iPhone 8 Plus; uzay grisi, gümüş rengi ve yepyeni altın rengi seçenekleriyle, artırılmış 64 GB ve 256 GB kapasiteli modeller şeklinde, 699 ABD Doları (ABD) fiyatla, Apple.com ve Apple Store’larda ve ayrıca Apple Yetkili Satıcıları ve seçkin iletişim operatörlerinde bulunabilecek (fiyatlar değişiklik gösterebilir).
• Müşteriler iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ı Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, BAE, Birleşik Krallık, ABD ve ABD Virgin Adaları’nda 15 Eylül Cuma gününden itibaren sipariş edebilecek ve 22 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.
• Farklı renklerde deri ve silikon kılıflar dahil olmak üzere Apple tarafından tasarlanan aksesuarlar 169 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Renk uyumlu metalik Lightning Dock’lar ise 229 TL fiyatla satışa sunulacak.
• Apple’dan iPhone 8 veya iPhone 8 Plus satın alan tüm müşteriler mail kurulumunu, App Store’da yeni uygulamaların gösterilmesini ve daha fazlasını içeren, iPhone’larını özelleştirmelerine yardımcı olacak ücretsiz Kişiye Özel Kurulum’dan Apple Store’larda veya online olarak yararlanabilir. (3)
• Yeni iPhone 8, iPhone 8 Plus veya iOS 11’in temellerini öğrenmek ya da daha fazlasını yapmak isteyenler Apple.com/tr/today adresinden ücretsiz Today at Apple atölye çalışmalarına kayıt olabilir.

(1) iPhone 8 ve iPhone 8 Plus sıvı sıçramasına, suya ve toza dayanıklıdır ve kontrollü laboratuvar koşullarında IEC 60529 standardı altında IP67 derecesi almıştır. Suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık kalıcı durumlar değildir ve dayanıklılık normal kullanımın sonucu olarak azalabilir. Islak bir iPhone’u şarj etmeyi denemeyin, temizleme ve kurulama yönergeleri için kullanıcı kılavuzuna başvurun. Sıvı hasarı garanti kapsamında değildir.
(2) Portre Işığı beta sürümüyle çıkacaktır.
(3) Birçok ülkede.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.