Siyaset Yeni sisteme uyum için mevzuat güncellenecek

Yeni sisteme uyum için mevzuat güncellenecek

14.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı, tüm mevzuatın elden geçirilerek yaşanan sıkıntıları çözmek için çalışma başlattı.

Yeni sisteme uyum için mevzuat güncellenecek

Mevzuattan kaynaklanan olası sıkıntı ve çakışmaları önlemek için yapılabilecek düzenlemelere dair çalışma kapsamında yerel seçimlere kadar Mevzuat Bilgi Sistemi’nin yeni sisteme uyarlanması ve güncellenmesi hedefleniyor. Sistemdeki tüm dokümanlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uygun hale getirilmesi çalışması sürerken tüm kanunlar, yönetmelikler, tebliğler, tüzükler yeni sistem kapsamında güncellenecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, mevzuat bilgi sisteminin yeni sisteme uyarlanarak güncellenmesi çalışması yürütüyor. Çalışma kapsamında tüm mevzuat yeni hükümet sistemine uygun ve güncel hale getirilerek tek internet sitesi üzerinden yayınlanacak.

Binlerce sayfa

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine resmen geçilen 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren çıkarılan tüm Cumhurbaşkanlığı kararname ve kararlarına uygun olarak yeni sistem öncesinde çıkarılan tüm kanun, yönetmelik ve tebliğler taranıyor. Bu kapsamda 913 kanun, 71 KHK, 130 tüzük, 838 Bakanlar Kurulu kararı, 7756 yönetmelik, 3516 tebliğ üzerinde çalışma yapılıyor. Son dönem çıkarılan mevzuat haricindekiler de taranarak eksiklikler varsa raporlaştırılıyor. Bu kapsamda taranan ve elden geçirilen mevzuat çalışmasının 30 bin sayfayı aşacağı kaydediliyor. Çalışma sonunda tüm kanunlar, yönetmelikler, tüzükler, tebliğler, kararlar yeni sistem kapsamında, eğer gereklilik varsa güncellenmesi için ilgili kuruma bildirilecek. Bazı düzenlemelerin de Cumhurbaşkanlığı karar ve kararnameleri ile yapılabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığında Mevzuattan kaynaklanan olası sıkıntı ve çakışmaları önlemek için yapılabilecek düzenlemeler de geçtiğimiz günlerde bir toplantıda görüşüldü. Meclis gündeminde bulunan kanun tekliflerinin de değerlendirildiği toplantıda bu tekliflerin de iyileştirmeleri için atılabilecek adımlar ve öneriler de değerlendirildi.