SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yeni yılda hedeflerinize ulaşmada size yardımcı olacak uygulamalar

Hayatımızın her anına değer katan sayısız uygulama, hayal edilen hedeflere ulaşmak için size yardımcı oluyor. App Store’da bulunan ve yeni yıl hedeflerini gerçekleştirmeye yardımcı olacak çeşitli uygulamaları fikir vermesi için sizin için derledik:

|

Yeni bir yıla tüm heyecanımızla başladık ve yine bu sene daha iyi yapacaklarımızla ilgili, hayatımızı daha iyiye doğru değiştirmek için planlar yapıldı, hatta bazıları not alındı. Bu sene bu planların gerçekleşmesi, daha sağlıklı, daha üretken, daha sportif, yeni şeyler öğrendiğimiz, daha planlı olduğumuz, daha çok seyahat ettiğimiz kısaca herseyi daha iyi yapacağımız yeni bir dönem için desteğe ihtiyaç duyuyor olabiliriz. Hayatımızın her anına değer katan sayısız uygulama, hayal edilen hedeflere ulaşmak için size yardımcı oluyor. App Store’da bulunan ve yeni yıl hedeflerini gerçekleştirmeye yardımcı olacak çeşitli uygulamaları fikir vermesi için sizin için derledik:

Daha ‘sağlıklı’ olmak için!

Bedenini yenilemeye ihtiyaç duyuyor ve yeni yıla detoks ile adım atmak istiyorsan Detoksa Davetlisin koleksiyonunda vücudunun sıvı ihtiyacını gidermene yardımcı olacak su hatırlatıcısı WaterMinder kullanabilir ya da Antioxidant Superfood: foods that fight aging ya da Green Smoothies by young &Raw gibi sağlıklı sıvıları hazırlamana yardımcı olacak uygulamalara göz atabilirsin. Kısa ama yoğun egzersizler yapmak istiyorsan Runtastic GPS Koşu Uygulaması, WeBurn:Women Home Workout ya da farklı egzersiz uygulamalarını deneyebilirsin. Sağlıklı beslenmene yardımcı olacak YAZIO Kalori Sayacı ya da 8fit Workouts & Meal Planer gibi uygulamalar sana istediğin beslenme programını yapmanda yardımcı olabilir.

Tabii ki iyi bir uyku da çok önemli; uyku kaliteni Sleep Cycle alarmlı saat uygulamasını kullanarak takip edebilirsin. Ancak sabahları kalkmakta zorlanan ve neredeyse 10 farklı alarm kuranlardansan çalar saatlere olan nefretinin önüne geçmeni sağlayacak ve seni kus cıvıltılarıyla uyandıracak Dawn Chorus uygulamasını deneyebilir; alarmı kapatmak için her sabah matematik problemi çekmekten, selfie çekmeye, telefonu sallamaya değişen bir görevi yerine getirmeni isteyen Rocket Alarm uygulaması ile güne tamamen uyanmış başlayabilirsin.

Antrenor eşliğinde evde egzersiz hikayesi, bu soğuk havalarda spor yapmak istemesine rağmen spor salonuna gitmeye üşenenler için evde yapılabilecek egzersizler için çeşitli uygulamalar öneriyor: Örnek vermek gerekirse: dünyaca ünlü fitness eğitmenlerinden Sweat: Kayla Itsines Fitness ya da My Fitness by Jilian Michales gibi uygulamalarla öneriler alabilir, Sworkit- kişisel Antrenör uygulaması ile antrenman ve fitness planları yapabilirsin.

Bölgesel egzersizlerle ilgileniyorsan, App Store’da farklı koleksiyonlar içinde uygulamala göz atabilirsin; Örnek olarak 'Görevimiz Kol Kasları' diyorsan, Strong Workout Tracker Gym Log, Runtastic Push-Ups Trainer , FitnessBuilder ve daha pek çok uygulamaya özel hazırlanan koleksiyon içinden ulaşabilirsin.

Güçlü ve formda olduğunu düşünüyor ve seni zorlayacak yeni egzersiz programları denemek istiyorsan da App Store’un en zor egzersiz programları hikayesi senin için istediğin zorlu egzersizleri biraraya getiriyor. Vücut ağırlığı ile egzersiz yaptıran beş uygulamanın geliştiricisiyle konuşup ve en zor programlarını derleyen bu koleksiyon uyarıyor; düzenli olarak yüksek şiddetli antrenmanlar konusunda deneyimliysen bu programlar sana göre: Freeletics Bodyweight uygulamasında bulunan ve 150ser tekrar gerektiren ‘Aphrodite’ programı; Summfit-Bodyweight Workouts uygulamasının ücretsiz versiyonunun en zorlu programı olan ‘Ampato’; Full Control Bodyweight uygulamasının güçlü kaslar kadar denge ve dayanıklılık gerektiren ‘Floyd-Abs Workout’ programı; Gettoworkout Fitness App uygulamasının kasları son derece yoran ‘Lima’ programı ve Madbarz:Bodyweight Workouts uygulamasının birkaç kas grubunu aynı anda çalıştıran ‘Push Up Hell’ ya da ‘Can’t Walk’ programları ileri seviye fitness meraklılarının bu sene ilgisini çekecek.

Kötü alışkanlıklardan arınmak için!

Bu sene sigarayı bırakmaya karar verdin! Quit Genious- quit smoking uygulaması iradeye dayanan bir programdan çok daha fazlasını, Bilişsel Davranışçı Terapi tekniklerini kullanarak bu yıl bu hedefe ulaşmana destek olabilir.

Stresten arınmak için!

Bu sene kararlısınız, stresi hayatınızdan çıkaracaksınız… yani mümkün olduğunca! Meditasyon uygulaması ile nefes, uyku, stres egzersizleri yapabilir, Headspace : Guided Meditation ile sadece bir kaç dakika içinde hayatınıza sakinlik ve dingilinlik getirebilir ya da Zen: coloring book for adults ile zihninizi boyama yaparak dinlendirebilirsin.

Yeni Şeyler öğrenmek için!

Öğrenmenin yaşı ve zamanı yok, bu sene yeni bir dil ya da yeni bir hobi, yepyeni bir alışkanlık vs öğreneceğim diyorsanız uygulamalar farklı pek çok alanda sana yardımcı olabilir. Yeni bir dil öğrenmek için Duolingo ya da Hello7: İngilizce kelimeler ygulamalarına bakabilir, birbirinden farklı konularda uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini paylaştığı TED konuşmalarından ilham alabilir, ya da Daily Art ygulaması ile her gün klasik, modern ve çağdaş sanat başyapıtlarından esinlenebilir ve eserler hakkında hikayeler okuyabilirsin.

Daha verimli olmak için!

Zaman hızlı geçiyor, hele de bu aralar herkes 10 yıl öncesini hatırlıyorken:) Bu sene zamanı daha efektif kullanmak istiyorsan Productive-Görev Yöneticisi uygulaması ile belirlediğiniz hedeflere ilerlemenizi takip edebilir ve zirveye ulaşmak icin motive olabilirsiniz. Todoist: Hayatını Organize et uygulaması ile basit günlük işlerden büyük projelere her konuda takibinizi kolaylaştırarak size yardımcı olur. iTranslate Translator uygulaması ile farklı dile çevirmek istediğiniz metni hızlıca düzenleyebilir;

Daha iyi seyahat etmek için!

Bu sene daha çok seyahat etmek, ama daha önemlisi daha verimli ve keyifli seyahat etmeyi planlıyorsan Trivago uygulaması ideal otelinizi bulurken tasarruf edebilir, kullanıcıların yorumları ile gelişen Kampp uygulaması ile bulunduğunuz konuma yakın kamp alanlarını keşfedebilir ve daha maceralı bir seyahati planlayabilir; ya da gittiğiniz yeri daha iyi tanımak için Piri Guide- Sesli Tur Rehberi uygulaması ile tecrübeli rehberlerin anlatımı ile gittiğiniz yeri daha yakından tanıyabilirsiniz.

Yeni yıl hedeflerini belirledin! Şimdi sıra gerçekleştirmekte! Bir işe başlamak kolay, tamamlamaksa ne yazık ki zor. Bazen de hedefleri tamamlamak için eğlence faktörünü unutmamak gerekiyor. Hedeflerini Oyunlaştır hikayesinde forma girmekten, yeni alışkanlıklar edinmeye, yeni bir dil öğrenmeye farklı pek çok hedefi oyun oynayarak gerçekleştirmeni sağlayacak uygulama önerileri bulunuyor.

Bu sene kararlar çok, yapılacak çok şey var ve neredeyse hepsi için App Store’da bir uygulama var. Ayrıca App Store uygulama sekmesinde Yeni Yıl, Yeni Sen başlığı altında üretkenlik, sağlık, eğitim gibi konularda hedeflerine ulaşmak isteyenler için uygulamalarda sınırlı sureli teklifler ve indirimli üyelik fırsatları sunuluyor!

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.