Ekonomi Yerli ve akıllı cep’e 100 milyon TL

Yerli ve akıllı cep’e 100 milyon TL

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

General Mobile, İstanbul’da kurduğu dev cep telefonu tesisiyle yerli milli üretime destek verecek.

Yerli ve akıllı cep’e 100 milyon TL

Türk cep telefonu markası General Mobile, 100 milyon TL yatırımla İstanbul İkitelli’de bölgenin en büyük akıllı telefon üretim tesisini kurduğunu açıkladı. 16 bin metrekarelik fabrikada, 1 milyon adet üretim kapasitesi var. 1.300 kişi istihdam ediliyor.

General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük akıllı telefon fabrikasını kurduklarını belirterek, “Büyük hayallerle yola çıktık. Türkiye hızlı büyüyecek. Bu büyüme hızlı teknoloji ile olacak. Bu ülkenin gençleri Türkiye’de hayallerini gerçekleştirecek. Ülkeyi yüksek teknoloji üretim merkezi haline getirip tersine beyin göçünü sağlamak istiyoruz. Üniversitelerle de işbirliğimizi artıracağız” dedi. Yerli üretim için her şeyi yaptıklarını dile getiren Yaman, “Ar-Ge merkezi, tasarım merkezi ve fabrikamız var. Yerli cep markası yarattık. Yedek parçayı yurtdışından sağlıyoruz. Ama bu parçaların da ülkemizde üretilmesi için çalışıyoruz.

Marka değeri önemli

Dünyada hiçbir cep markası da yedek parçasını kendi üretmiyor. Bu ekosistemin de Türkiye’de oluşması hedefimiz var. Bugün ‘Made in Turkey’ yazan telefonlarımızı 33 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu ülke sayısını 45’e çıkaracağız. Şu anda yedek parçanın yüzde 6-7’si burada üretiliyor. Bunu yüzde 85’lere çıkarabiliriz. Ama bunlar değil marka değeri yaratmak daha önemli” diye konuştu.

Yaman, bir soru üzerine de “Krizler fırsat anlamına da geliyor. Ülkenin geleceğine inanıyoruz. Hava açtığında bir adım önde olacağız. Şirket tarihimizde krizlerde hep büyüme kaydettik” değerlendirmesini yaptı.

General Mobile, fabrika açılışında yeni cep telefon modeli GM 9 Pro’yu da lanse etti. General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü de, GM 9 Pro’nun Türkiye’de tasarlandığını ve yüzde yüz yerli üretim olduğunu kaydetti.

Yerli ve akıllı cep’e 100 milyon TL

6.01 inç ekranı var

GM 9 Pro’nun teknik özellikleri şöyle:

- 6.01 inç Amoled ekran

- 12+8 MP arka kamera, 8 MP ön kamera

- 4 GB Ram

- 64 GB dahili hafıza, 256 GB’a yükseltilebiliyor

- Android 8.1 işletim sistemi

- Qualcomm Snapdragon 660 işlemci

- 4+4 octa core 2.2 GHz işlemci hızı

- 3.800 mAh batarya

- Üç renk seçeneği

- 2.899 TL fiyat