Yeşil Mercimek

Yeşil Mercimek

Son dakika yeşil mercimek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yeşil mercimek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yeşil mercimek haber sayfamızda...

Yeşil Mercimek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 791 yeşil mercimek haberi bulunmuştur.
900 yıldır bozulmayan gelenek! Bu köyde herkes Ramazan'ın ilk günü aynı yemeği yiyor
900 yıldır bozulmayan gelenek! Bu köyde herkes Ramazan'ın ilk günü aynı yemeği yiyor Bursa'nın Kestel ilçesinde Osmanlı köyü olarak bilinen Kozluören köyünde yüzyıllardır tüm köy halkı Ramazan ayının ilk gününde aynı yemeği yiyor.
11.03.2024 Gündem
Kelle paçadan bile daha faydalı! İçine et suyu da eklenirse faydasını ikiye katlıyor
Kelle paçadan bile daha faydalı! İçine et suyu da eklenirse faydasını ikiye katlıyor Kelle paça çorbasından daha faydalı olduğu söylenen mercimek çorbası uzmanlar tarafından da öneriliyor. Halk arasında 'kara şimşek' olarak bilinen mercimek çorbasına et suyu da eklenince faydası ikiye katlanıyor. İşte faydalı etkileri.
5.03.2024 Genel Sağlık
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası Tutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.
1.03.2024 Yemek
“Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı”
“Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon, 18 lira 36 kuruşa markette satıldı” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticide 2 lira 50 kuruş olan limon 18 lira 36 kuruşa, 3 lira 50 kuruş olan portakal 23 lira 53 kuruşa, 115 lira olan kuru incir 506 lira 20 kuruşa, 13 lira 33 kuruş olan kabak 47 lira 90 kuruşa markette satıldı” dedi.
1.03.2024 Ekonomi
Enflasyonla mücadele  için fiyatı dondurdu
Enflasyonla mücadele için fiyatı dondurdu Türkiye’nin önde gelen pirinç ve bakliyat şirketlerinden Reis Gıda, enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl da fiyatlarını dondurma kararı aldı.
19.02.2024 Ekonomi
Mercimek gelecek ama gidemeyecek!
Mercimek gelecek ama gidemeyecek! Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi sıfıra indirilirken, ihracatına da kısıtlama getirildi. Alınan kararla birlikte tüketicinin yeşil mercimeğe daha ucuza ulaşabileceği belirtiliyor.
15.02.2024 Ekonomi
Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi
Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi geçici bir süreyle sıfıra indirildi
13.02.2024 Ekonomi
“Baklagillere verilen prim desteği kiloya 50 kuruş olarak veriliyor”
“Baklagillere verilen prim desteği kiloya 50 kuruş olarak veriliyor” Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, “Baklagillere verilen prim desteği kiloya 50 kuruş olarak veriliyor. Ancak bu destek 2018 yılından bu yana değişmedi. Verilen desteklerin amacına uygun olması için günün şartlarına göre artırılmalıdır” dedi.
10.02.2024 Ekonomi
Yeşil mercimeğin kararmasını önlüyor! Yıllardır büyüklerimiz bu yöntemi uyguluyormuş
Yeşil mercimeğin kararmasını önlüyor! Yıllardır büyüklerimiz bu yöntemi uyguluyormuş Lif ve protein bakımından oldukça zengin olan yeşil mercimek yemeği yaparken kararma problemleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Ancak yeşil mercimeğin kararmasını önlemek için büyüklerimiz bu tekniği uyguluyormuş.
7.02.2024 Püf Noktası
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor Kış aylarında artan grip hastalıklarına karşı çorbalar hiç şüphesiz birebir. 4 Kaşık Çorbası kış aylarında sizi kendinize getirecek bir tarif. Tam bir şifa deposu olan bu çorbayı yapması da bir o kadar kolay…
29.01.2024 Yemek
TZOB Başkanı Bayraktar, üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi
TZOB Başkanı Bayraktar, üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023 yılında ve aralık ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını değerlendirdi.
3.01.2024 Ekonomi
MASTERCHEF DOKUNULMAZLIK OYUNUNU KİM KAZANDI? MasterChef son bölüm eleme potasına giden kim oldu, takım oyununu hangi takım kazandı, eleme adayı kim oldu?
MASTERCHEF DOKUNULMAZLIK OYUNUNU KİM KAZANDI? MasterChef son bölüm eleme potasına giden kim oldu, takım oyununu hangi takım kazandı, eleme adayı kim oldu? MasterChef All Star'da heyecan dorukta. Yeni haftada tam 9 yarışmacı finale adını yazdırmak için mücadele etti. Salı akşamı haftanın ilk dokunulmazlık oyunu oynandı. Peki, kazanan takım hangisi olacak? MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 12 Aralık MasterChef son bölüm takım oyununu hangi takım kazandı, mavi takım mı kırmızı takım mı? İşte tüm detaylar...
13.12.2023 Bilgi Rehberi
Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi! Meğer sırrı buymuş
Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi! Meğer sırrı buymuş Muhteşem bir mercimek çorbası yapmanın anahtarları doğru malzemeleri seçmek ve özenle uygulanan püf noktalarına dikkat etmektir. İşte bu tarifi takip ederek lokanta usulü nefis bir mercimek çorbası yapabilirsiniz.
6.11.2023 Yemek
Üretici ile market arasındaki fiyat farkı büyüyor
Üretici ile market arasındaki fiyat farkı büyüyor Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 683 ile limonda görüldüğünü belirterek, “Limondaki fiyat farkını yüzde 234 ile kuru soğan, yüzde 214,8 ile marul, yüzde 200,4 ile maydanoz, yüzde 197,8 ile kırmızı mercimek ve yüzde 191,4 ile elma takip etti” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Bağışıklık sistemini güçlendirip akciğerleri temizliyor! Şifa deposu sebze çorbası tarifi
Bağışıklık sistemini güçlendirip akciğerleri temizliyor! Şifa deposu sebze çorbası tarifi Kış aylarının baş göstermesi ile birlikte gribal enfeksiyonlar artıyor. Bu hastalıklardan kurtulmak ve hastalanmayı önlemek için bağışıklık sistemini güçlendirmek şart. Size önereceğimiz sebze çorbası hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve akciğerleri temizliyor.
31.10.2023 Yemek
Koşari nasıl yapılır? Masterchef'te koşari yapılıyor! İşte adım adım Koşari yapılışı, malzemeleri ve tarifi...
Koşari nasıl yapılır? Masterchef'te koşari yapılıyor! İşte adım adım Koşari yapılışı, malzemeleri ve tarifi... Koşari, Mısır'ın yemekleri arasında bulunuyor. Masterchef'te bu akşam Mısır mutfağından yemekler yapılacak. Koşari ise bu akşam Masterchef'te yarışmacılar tarafından hazırlanacak. Peki koşari nasıl yapılır? İşte koşari malzemeleri ve tarifleri...
18.10.2023 Bilgi Rehberi
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin Düzenli ve sağlıklı bir hayat için vücut metabolizması çok önemli rol oynar. Eğer sağlığını koruyan besinler ile beslenebiliyorsan Ömrünü uzatacak ve daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besini birlikte incelemek gerekiyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.08.2023 Alternatif Tıp
'Kara Şimşek' ete meydan okudu! Haftada 3 gün yetiyor, yüzde 19'u protein
'Kara Şimşek' ete meydan okudu! Haftada 3 gün yetiyor, yüzde 19'u protein İçindeki bitkisel protein oranıyla bulunmaz bir nimet olan ve ‘Kara Şimşek’ diye anılan yeşil mercimeğin 100 gramında 19 gram protein bulunuyor. Bu durum günlük vücuda alınması gereken protein ihtiyacının yaklaşık yüzde 38'ini karşılıyor. Uzmanlar, haftada en az üç gün tüketilmesini öneriyor. İşte ete meydan okuyan 'Kara Şimşek'in faydaları.
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin...
Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapabilecek besinler! Ulaşımı kolay bu yiyecekleri mutlaka deneyin... Günün rutin koşuşturmalarının yanı sıra gün içerisinde aldığımız besinlerin vücuda olan olumlu etkilerini artırmak oldukça önemlidir. Yorulan vücudunuzda doping etkisi yapacak bir çok besinler bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bu besinleri alarak hem kendimizi daha enerjik ve zinde hissederiz hem de bağışıklık sistemimizi güçlü tutarak daha sağlıklı olmayı sağlarız. Yorulan vücut sinyalleri nasıl okunmalıdır? Destek için neler yapılmalıdır sizler için derledik.
5.08.2023 Sağlık
Normal görünen o besinler şekeri yükseltiyor! Yükselen şekeri düşüren birbirinden etkili 10 besin
Normal görünen o besinler şekeri yükseltiyor! Yükselen şekeri düşüren birbirinden etkili 10 besin Tüketilen bazı besinler masum gibi görünseler bile yüksek oranda şeker içermeleri söz konusu olabilmektedir. Bu durumda ise tüketilen yiyecekler, özellikle şeker hastaları tarafından özenli bir şekilde seçilmelidir. Normal gibi görünen birçok besin, şekeri yükseltici bir etkiye sahip olabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
31.07.2023 Genel Sağlık
Yumurta ve eti geride bırakan besin: Tam bir protein deposu! Haftada en az üç gün tüketilmeli
Yumurta ve eti geride bırakan besin: Tam bir protein deposu! Haftada en az üç gün tüketilmeli Yumurta ve etten daha çok protein içeren o besin. Haftada en az üç gün tüketilmesi öneriliyor.
29.07.2023 Sağlık
Aylıkları 30 bin liraya geliyor ancak sayıları her geçen gün azalıyor
Aylıkları 30 bin liraya geliyor ancak sayıları her geçen gün azalıyor Yozgat’ta günlüğü 800 ila 1000 lira arasında değişen ancak her geçen gün sayıları azalan tırpan işçilerinin yeşil mercimek hasadı mesaisi başladı.
14.07.2023 Haberler
Aylıkları 30 bin liraya geliyor ancak sayıları her geçen gün azalıyor
Aylıkları 30 bin liraya geliyor ancak sayıları her geçen gün azalıyor Yozgat’ta günlüğü 800 ila 1000 lira arasında değişen ancak her geçen gün sayıları azalan tırpan işçilerinin yeşil mercimek hasadı mesaisi başladı.
14.07.2023 Ekonomi
TZOB, ramazan ayı öncesi üretici-market fiyatlarını açıkladı
TZOB, ramazan ayı öncesi üretici-market fiyatlarını açıkladı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayı öncesinde fiyatı en fazla artan ürünün markette lahana, üreticide sivri biber; fiyatı en fazla düşen ürünün ise market ve üreticide patlıcan olduğunu açıkladı.
20.03.2023 Ekonomi
TZOB Başkanı Bayraktar: Markette fiyatı en çok artan ürün domates oldu
TZOB Başkanı Bayraktar: Markette fiyatı en çok artan ürün domates oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, şubat ayında fiyatı en fazla artan ürünün markette domates, üreticide patlıcan; fiyatı en fazla düşen ürünün ise markette ıspanak, üreticide patates olduğunu açıkladı.
1.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeşil Mercimek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.