Yıl

Yıl

Son dakika yıl haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yıl gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yıl haber sayfamızda...

Yıl

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 543.239 yıl haberi bulunmuştur.
Bir damla yağmur düşmezken sel vurdu! Dubai'de çakan şimşeklerin sırrı: 'Drone yaptı'
Bir damla yağmur düşmezken sel vurdu! Dubai'de çakan şimşeklerin sırrı: 'Drone yaptı' Geçtiğimiz salı günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde yaşanan sel felaketinin ardından ortaya çıkan görüntüler tüm dünyayı şoke etti. Normal koşullarda 1,5 ila 2 yıl arasında yağması gereken yağmurun yaklaşık 24 saat içinde yağmış olması, Dubai’de hayatı tam anlamıyla felç etti. Peki, hayatı durma noktasına getiren yağışların, gökyüzünde beliren şimşeklerin ardındaki neden tam olarak ne?
20.04.2024 Yaşam
Boşanmalarda 3 yıl bekleme şartı iptal
Boşanmalarda 3 yıl bekleme şartı iptal AYM, boşanma davası reddedilen çiftlerin “evlilik birliğinin temelden sarsıldığı” gerekçesiyle yeniden dava açmaları için 3 yıl beklemesini öngören kuralı iptal etti. Kararda 3 yıllık bekleme süresinin makul olmadığı, taraflara katlanamayacakları külfet yüklediği vurgulandı
20.04.2024 Gündem
Kulüpler Birliği'nden TFF seçimine dair açıklama!
Kulüpler Birliği'nden TFF seçimine dair açıklama! Kulüpler Birliği, TFF'de seçimin haziran ayının ilk haftasında yapılması gerektiğini açıkladı.
19.04.2024 Süper Lig
Selçuk Bayraktar paylaştı! İki Bayraktar TB3 havada
Selçuk Bayraktar paylaştı! İki Bayraktar TB3 havada Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı. Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.
19.04.2024 Gündem
Ayhan Bora Kaplan'ın ifadesi ortaya çıktı: Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz
Ayhan Bora Kaplan'ın ifadesi ortaya çıktı: Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz Ankara'da, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, mahkeme başkanının, yakalandığı aracın neden zırhlı olduğunu sorması üzerine, "Biz ticaret yapıyoruz, para taşıyoruz. Duyuyoruz haberlerde, adamı çevirmişler onu gasbetmişler, öldürmüşler. Benim arabama bomba atsanız dahi işlemez. Suç işlemek amaçlı değil bu araç. Kendimi tamamen savunma amaçlı" dedi.
19.04.2024 Gündem
Tokat'taki depremde 10 bina yıkıldı, 20 bina ağır hasar gördü
Tokat'taki depremde 10 bina yıkıldı, 20 bina ağır hasar gördü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, dün Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Tuzcuoğlu, deprem nedeniyle Tokat'ta 5 binanın yıkıldığını, 15 binanın ağır hasar gördüğünü, Yozgat'ta da 5 binanın yıkıldığını ve 5 binanın ağır hasar gördüğünü söyledi.
19.04.2024 Gündem
Galatasaraylı Dries Mertens'ten Napoli itirafı! 'Heyecan verici'
Galatasaraylı Dries Mertens'ten Napoli itirafı! 'Heyecan verici' Galatasaray'ın Belçikalı on numarası Dries Mertens, Napoli ile ilgili konuştu. Yıldız futbolcunun kullandığı ifadeler dikkat çekti.
19.04.2024 Galatasaray
Fethiye'de Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı
Fethiye'de Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL’den satışa sunuldu.
19.04.2024 Gündem
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak
Bilim insanı ekosistemi gözlemlemek için ıssız adada 8 ay tek başına kalacak Bilim insanı, 8 aylık macerası boyunca balıkçılık ve adacıktaki bitki kaynakları sayesinde besin ihtiyacını karşılayacak.
19.04.2024 Dünya
Turistik Diyarbakır Ekspresi'nden ilk sefer!
Turistik Diyarbakır Ekspresi'nden ilk sefer! Ankara- Diyarbakır hattında işletilecek olan Turistik Diyarbakır Ekspresi, ilk seferi için Ankara'dan uğurlandı.
19.04.2024 Ekonomi
Kastamonu Üniversitesi kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı
Kastamonu Üniversitesi kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adım attı Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi, akredite edilen lisans programlarıyla kalite standartlarını yükselterek başarılı bir adıma imza attı.
19.04.2024 Eğitim
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Pınar'ın birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu. Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.
19.04.2024 Çocuk
'Ucuz Roman'ın yıldızları 30 yıl sonra buluştu!
'Ucuz Roman'ın yıldızları 30 yıl sonra buluştu! Sinema tarihinin kült yapımları arasında yer alan, 1994 yapımı 'Pulp Fiction'ın (Ucuz Roman) yıldızları John Travolta, Uma Thurman, Harvey Keitel ve Samuel L. Jackson, filmin 30'uncu yılında bir araya geldi.
19.04.2024 Cadde
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı.
19.04.2024 Gündem
Türkiye ile Irak arasında bir ilk! Erdoğan'ın ziyaretinin perde arkası
Türkiye ile Irak arasında bir ilk! Erdoğan'ın ziyaretinin perde arkası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik Irak ziyaretinin iki ayağı olacak. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Erdoğan'ın ziyaretinin detaylarını aktardı.
19.04.2024 Gündem
Hızla yaygınlaşıyor! Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra risk yarı yarıya iniyor
Hızla yaygınlaşıyor! Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra risk yarı yarıya iniyor Kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olmaya devam ediyor ve günümüzde tüm küresel ölümlerin yaklaşık 1/3’ünü oluşturuyor. Ülkemizde ise bu oranın daha yüksek olduğu biliniyor. Öyle ki ülkemizde her 5 kalp krizinden 1’i 45 yaş altında görülüyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Karakuş, toplumda kalp sağlığı hakkında doğru sanılan 7 hatalı bilgiyi anlatarak, uyarılarda bulundu.
19.04.2024 Genel Sağlık
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
4 cana umut olmuştu! 22 yaşındaki Melek'e acı veda
4 cana umut olmuştu! 22 yaşındaki Melek'e acı veda Yalova’da 12 nisan tarihinde geçirdiği trafik kazası sonrasında 5 günlük yaşam savaşını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 cana umut olmuştu. Organları Ankara, Bursa ve Çanakkale’de hastalara ulaştırılan Melek, sevenlerinin gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
19.04.2024 Gündem
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı Demirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.
19.04.2024 Kültür Sanat
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak Hepsiburada müşterilerine kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunduğu “Link Gelir” programı ile Türkiye’de tavsiye ekonomisini büyütecek. Hedef 2024 içinde programa katılanlara toplamda 1 milyar TL kazandırmak.
19.04.2024 Advertorial
Uyuşturucu partisini 'anı olarak kalsın' diyerek kaydetmişlerdi! 2 kadınla ilgili yeni gelişme
Uyuşturucu partisini 'anı olarak kalsın' diyerek kaydetmişlerdi! 2 kadınla ilgili yeni gelişme Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yaklaşık iki buçuk yıl önce bir evin içerisinde ‘anı olarak kalsın’ diye kaydedilen uyuşturucu partisinin görüntülerinde yer alan 2 kadın da yakalandı.
19.04.2024 Haberler
“Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi”
“Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi” Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İki ülke arasından yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizin 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
SIRADAKİ TATİL HABERLERİ 📌 23 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ? 🎈 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil mi sayılıyor? Okuyanlar ve çalışanlar 23 Nisan 2024 Salı günü izinli mi?
SIRADAKİ TATİL HABERLERİ 📌 23 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ? 🎈 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil mi sayılıyor? Okuyanlar ve çalışanlar 23 Nisan 2024 Salı günü izinli mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili araştırmalar başladı. Bu yıl hafta içine denk gelmesiyle birlikte gündeme gelen 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda okullar, üniversiteler ve iş yerleri resmi tatil mi? İşte 2024 Resmi tatiller takviminde 23 Nisan var mı, yok mu sorusunun cevabı...
19.04.2024 Bilgi Rehberi
'Hiçbir sorun olmasa da altıncı ayda terk ediyordum!'
'Hiçbir sorun olmasa da altıncı ayda terk ediyordum!' Son olarak final yapan Kanal D dizisi 'Dilek Taşı'nda 'Figen' karakterine hayat veren Hazal Subaşı, Atakan Başsavcı ile ilişkisi hakkında konuşurken, geçmiş birlikteliklerine dair dikkat çeken bir itirafta bulundu.
19.04.2024 Cadde
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır”
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır. Hedefimiz ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” dedi.
19.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yıl ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.