Siyaset Yılmaz ve Erol’a televizyon cezası

Yılmaz ve Erol’a televizyon cezası

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’u “yetkili organ kararlarına aykırı davranmak” suçundan, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

Yılmaz ve Erol’a televizyon cezası

CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu, dün Yılmaz ve Erol’un son dönemdeki faaliyetlerini değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda, iki ismin kesin ihraç talebiyle ve önlemli olarak CHP TBMM Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verildi. Karar metninde iki ismin tüzüğün 70/A maddesinde yer alan “yetkili organ kararlarına aykırı davranmak” suçunu işlediği belirtildi. Alınan bilgilere göre iki isim “önlemli” olarak disipline sevk edildikleri için haklarında karar verilinceye kadar CHP TBMM grubu üyelerinin yararlandığı haklardan faydalanamayacak. Yılmaz, 5 Kasım’da katıldığı televizyon programında ezanın Türkçe okunmasına yönelik tartışma yaratan açıklamalarda bulunmuştu. Alınan bilgilere göre toplantıda Yılmaz’ın programa katılacağı bilgisini ilgili grup başkanvekiline verdiği ancak program sırasında bilgi verdiği konuların dışına çıktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Erol’un da katıldığı üç programa katılırken grup başkanvekillerine bilgi vermediği kaydedildi. Erol, 24 Haziran seçimlerinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırmış ve genel merkez önünde oturma eylemi yapacağını duyurmuştu. Erol, bunun üzerine Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve kınama cezası almıştı.