Geri Dön

Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası tarifi

Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası tarifi hem besleyici hem de lezzetli olması nedeniyle en çok beğenilen çorba tarifleri arasında yer alıyor. Henüz yoğurtlu yeşil mercimek çorbasını denemeyenler aşağıda vermiş olduğumuz tarifimize göz atabilirler. İşte her kaşığını severek içeceğiniz yoğurtlu yeşil mercimek çorbası tarifi.

Yoğurtlu yeşil mercimek çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 su bardağı yeşil mercimek
-2,5 su bardağı su
-2 su bardağı kaymaksız yoğurt
-1 adet yumurta -1 tatlı kaşığı kepekli un
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-1/2 çay bardağı köy eriştesi

Yoğurtlu Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle suyumuzu tencereye koyuyoruz, kaynamaya başladığı anda yeşil mercimeklerimizi atıyoruz ve ateşi kısık hale getiriyoruz.

30-35 dakika tenceremizde yeşil mercimeklerimiz haşlanırken, bir yandan bir kabın içinde 1 tatlı kaşığı kepekli un ile 1 yumurta ve 2 su bardağı kaymaksız yoğurdu yarım su bardağı su ile çırpıyoruz.

Bu karşımı haşlanmış olan yeşil mercimeğimizin üzerine yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bir yandan karıştırmayı ihmal etmiyoruz.

1 çay kaşığı silme tuzumuzu atalım. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz. Bir 10 dakika da böyle kaynatıyoruz ve yarım çay bardağı köy eriştelerimizi ilave ediyoruz. Son olarak 10-15 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.

Bu çorbamızı ister sıcak ister soğuk şekilde servise sunabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber