Yoksa Siz Hala Avokado ile Tanışmadınız mı?

Avokado, son zamanlarda adını çokça duyduğumuz popüler ve çok faydalı bir besindir. Evet tadı öyle aman aman sevilmese de sağlık açısından oldukça yararlı olduğu söyleyebiliriz.

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU:

Avokado, enerji değeri yüksek, yağ ve protein açısından da oldukça zengindir. A,B,C, E ve K vitaminleri ve fosfor, demir, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri içermektedir.

KALP DOSTU, KOLESTEROL DÜŞMANI:

Glutatyon ve lutein gibi antioksidanlar ve tekli doymamış yağ içeriği ile LDL kolesterolün düşmesine katkı sağlayıp, sizi kalp hastalıklarından da korumaktadır.

Haberin Devamı

POSA KAYNAĞI:

Avokado hem çözünür hem de çözünmez lif içerir. Ortalama bir avokado yüzde 25 çözünür lif, yüzde 75 çözünmez lif içerir. Avokado da bulunan lif içeriği sindirim sistemine dost olup, kabızlığa karşı da oldukça etkilidir. Vücut dokularının ve cildin yenilenmesine destek olup yaşlanma etkilerini geciktirmektedir.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN:

İçeriğinde ki A vitamini ve Lutein gözlerinizi ileri yaşlarda oluşabilecek katarakt problemine karşı korumaktadır.

Ne kadar tüketeceğiz bu besinden diyenlere ise; 1/4 avokado 1 tatlı kaşığı yağ yerine geçmektedir mesela salatalarınıza zeytinyağı yerine tercih yarım avokado tercih edebilirsiniz.

NOT: Küçük bir not düşmeliyim ki avokadonun potasyum içeriğinden dolayı böbrek hastalarının kısıtlı ve doktor kontrolünde kullanmalarında fayda olacaktır.