Yonca Lodi

Yonca Lodi

Türk pop müzik şarkıcısı.   Hayatı   Çocukluğu ve ilk yılları İstanbul doğumlu olan Lodi'nin çocukluğunun büyük bir kısmı Beşiktaş'ta geçti. İlk ve Ortaokulu yine bu semtte bitiren sanatçı, kariyerinin temelini lise yıllarında attı. Okul orkestrasıyla çeşitli yarışma ve konserlere katıldı, lise 2. sınıfta Çağdaş Müzik Merkezi'ne kaydoldu. İki yıl süreyle, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden Mine Mater ve Timur Selçuk’tan şan, solfej ve armoni dersleri alarak, 1992 yılında yetenek sınavını birinci olarak geçmiş, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Opera-Şan Bölümü’nde eğitimine devam etti. Prof. Dr.Güzin Gürel, Yekta Kara, Selçuk Uraz gibi hocalarla şan, solfej, piyano, armoni, sahne ve mim çalıştı. 1993'te arkadaşlarıyla kurduğu müzik grubuyla profesyonel olarak sanat hayatında yerini almaya başlayan Lodi, 1996 yılında Sony Müzik ile albüm anlaşması imzalayarak 1999 yılı Mayıs ayında, kendi adıyla ilk albümünü çıkardı. 1999 yılı Kasım ayında, Metin Altıoklar'ın Asansör filminde, başrol oyuncularından Mustafa Uğurlu ile Budur Abi adlı parçayı seslendirdi. 2000 yılı Eylül ayında, Yavuz Bingöl'ün Üşüdüm Biraz albümünde yer alan Aşar Gidersin ve Yalnız Şarkı adlı parçasında düet yaptı. Aşkta ve Ayrılıkta Sanatçının kariyerinde önemli bir yere sahip olan, Kasım 2001 tarihinde çıkardığı, Sony Müzik etiketli Aşkta ve Ayrılıkta albümünün ilk klibini Yunan sanatçı George Alkeos’a ait olan Anlatma adlı parçasına çekti. Albümde Sezen Aksu’ya ait bir şarkı olan Büklüm Büklüm'ü yeniden yorumladı. 2007'den Günümüze   Sanatçının 2007 yılı Ocak ayında çıkan albümünün adı "Yolumu Bulurum"du. Yonca Lodi, Melih Kibar'la da çalıştı. 2008 Nisan ayında, Aysel Gürel'in anısına çıkan Çınar Vol. I albümünde Yalan Gibi adlı parçayı seslendirdi. 2007 yılında yayınladığı "Yolumu Bulurum" adlı albümü sonrasında dijital platformlarda yayınladığı "Yeter" adlı söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait teklisi ile kariyerine devam eden sanatçı Kasım ayına yeni klip şarkısı "Emanet" ile girdi. Emanet Söz yazarı Zeki Güngör'ün En özel şarkılarımdan biri ‘Emanet’ ve bu şarkıyı gözüm kapalı Yonca’ma ‘Emanet’ ettim. Onu bir ömür hak ettiği gibi taşıyacağına eminim, Yonca bu camiadaki en vefalı dostlardan biri ve en özel seslerden biridir. İyi ki tanışmışız onunla. diyerek Yonca Lodi'ye verdiği "Emanet" şarkısı, Lodi tarafından Milat albümünde ve ayrıca tekli olarak seslendirildi. Tekli dijital platformda yayınlandı. Diskografi   Albümleri 26 Mayıs 1999: Yonca Lodi 17 Kasım 2001: Aşkta ve Ayrılıkta 29 Ocak 2007: Yolumu Bulurum 7 Eylül 2010: Milat Müzik videoları[değiştir | kaynağı değiştir] "Sana Birşey Olmasın" "Anlatma" "Hıçkırmalısın" "Sende Yaram Var" Teklileri[değiştir | kaynağı değiştir] 17 Haziran 2008: Yeter 2009: Emanet 2011: Tenden Tene 2012: Ton Farkı 2013: Edebiyat

Yonca Lodi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 202 yonca lodi haberi bulunmuştur.
Ünlü isimler ölüm yıl dönümünde Aysel Gürel'i andı
Ünlü isimler ölüm yıl dönümünde Aysel Gürel'i andı Türk müziğinin unutulmaz söz yazarlarından Aysel Gürel'in, vefatının üzerinden 16 yıl geçti. Ünlü isimler, 17 Şubat 2008'de 79 yaşındayken hayatını kaybeden Gürel'i andı.
19.02.2024 Cadde
Ata’yı andılar
Ata’yı andılar Ünlü isimler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yıl dönümünde sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla andı.
11.11.2023 Cadde
Ünlü isimlerin 10 Kasım paylaşımları
Ünlü isimlerin 10 Kasım paylaşımları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde anılıyor. Magazin dünyasının ünlü isimleri de sosyal medya hesapları üzerinden 10 Kasım mesajları paylaştılar.
10.11.2023 Cadde
Özkan Uğur'un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu!
Özkan Uğur'un ölümü sanat dünyasını yasa boğdu! Usta sanatçı Özkan Uğur'un vefat etmesinin ardından sanat dünyasının ünlü isimleri de taziye mesajları paylaştı.
8.07.2023 Cadde
Konak’ta müzik ziyafeti
Konak’ta müzik ziyafeti Konak Belediyesi Popüler Müzik Korosu, sezonun ilk konserini Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi‘nde verdi.
28.11.2022 Ege
"Utanç içindeyim"!
"Utanç içindeyim"! Son dönemde kalitesiz işler yapıldığını belirten Yonca Lodi, “Utanç içindeyim, müzik mi bu?” dedi.
24.11.2022 Cadde
Dostluk düeti
Dostluk düeti Zeki Güner ve Yonca Lodi, söz ve müziği Güner’e ait ‘Yelkovan’ isimli şarkıya düet yaptı.
29.09.2022 Cadde
Masal gibi gala
Masal gibi gala Nilay Deniz ve Ekin Mert Daymaz’ın başrolünü paylaştığı romantik komedi ‘Masal’ filminin galası, Kıbrıs’taki bir otelde yapıldı.
11.06.2022 Cadde
Dünya MS Günü'nde farkındalık için çaldılar
Dünya MS Günü'nde farkındalık için çaldılar Türkiye Multipl Skleroz Derneği 30 Mayıs Dünya MS Günü özelinde Multipl Skleroz (MS) hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak adına klasik müzik konseri düzenlendi. Kendisi gibi MS ile mücadele eden müzisyen dostlarının orkestrada yer almasının MS'li bireylere de moral verdiğini ifade eden Şef Aytuğ Ülgen, "Bizler MS hastası sanatçılar olarak buradayız, hayatın içindeyiz. Mesleğimizi icra etmenin yollarını arıyor, o yolları buluyor ve bunu yapabildiğimiz için kendimizi şanslı sayıyoruz" diye konuştu.
1.06.2022 Genel Sağlık
Farkındalık için sahnede
Farkındalık için sahnede Yonca Lodi, 30 Mayıs Dünya MS Günü’nde söylediği şarkılarla farkındalık oluşmasına katkıda bulundu
1.06.2022 Cadde
Aysel Gürel kimdir, neden öldü? Aysel Gürel ne zaman, kaç yaşında öldü, nereli? Aysel Gürel şarkıları ve hayatı...
Aysel Gürel kimdir, neden öldü? Aysel Gürel ne zaman, kaç yaşında öldü, nereli? Aysel Gürel şarkıları ve hayatı... Aysel Gürel, 7 Şubat 1929'da doğdu ve 17 Şubat 2008'de hayatını kaybetti. Söz yazarı ve oyunculuğuyla tanınan Aysel Gürel neden öldü? Aysel Gürel kimdir? İşte Aysel Gürel'in hayatı hakkında merak edilenler...
16.02.2022 Gündem
'Gözümde canlanır koskoca mazi'
'Gözümde canlanır koskoca mazi' Bir dönemin ünlü gazinoları, geride anılar bırakarak hayattan çekilirken başka konseptlerle devam eden sahne dünyası pandemide büyük yara aldı. Aşı sayesinde koronavirüsle savaş güçlenirken, binlerce kişiye istihdam sağlayan sahne dünyası da şimdi yeni bir gazino anlayışıyla hizmet veriyor
6.02.2022 Gündem
Serdar Ortaç'ın 'kürtaj' itirafı gündem oldu!
Serdar Ortaç'ın 'kürtaj' itirafı gündem oldu! 2014'te nikah masasına oturduğu İrlandalı model Chloe Loughnan'dan 2019'da tek celsede boşanan, meslektaşı Seçil Gür'le ilişkisi geçtiğimiz yıl biten Serdar Ortaç, son dönemde şarkıcılık kariyerinden çok özel hayatı ve borçlarıyla adından söz ettiriyor. Her fırsatta baba olma isteğinden bahseden 51 yaşındaki popçu, "Bütün borçlarımı ödedim" dediği eski eşine tepki gösterirken, magazin gündemine bomba gibi düşücek açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
30.01.2022 Cadde
Akustik seri
Akustik seri Yonca Lodi, dört aydır her perşembe müzikseverlerle buluşturduğu ‘Akustik’ projesine devam ediyor.
21.01.2022 Cadde
Narlıdere’de Lodi’yi duygulandıran konser
Narlıdere’de Lodi’yi duygulandıran konser Narlıdere Belediyesi, 2022’yi erken karşıladı. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Yonca Lodi ve Narlıdere Belediyesi Popüler Müzik Korosu, Yeni Yıl Konseri’nde birlikte sahne aldı.
21.12.2021 Ege
Yonca Lodi: Maço erkek seven kadınlara saygı duymuyorum!
Yonca Lodi: Maço erkek seven kadınlara saygı duymuyorum! Ağaoğlu Maslak 1453 içerisinde yer alan Yeni Gazino'da sahne alan Yonca Lodi, performansından önce gazeteciler ile bir araya geldi. Hem kıyafet seçimleriyle hem de aşk hayatıyla ilgili soruları cevaplayan Lodi, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.
6.12.2021 Cadde
‘Maço sevene saygı duymam’
‘Maço sevene saygı duymam’ Yonca Lodi, maço erkek sevmediğini belirterek, “Bana göre kaba demek, ‘Maço erkek seviyorum’ diyen hiçbir kadına saygı duymuyorum” dedi.
6.12.2021 Cadde
‘Ne dertli çocukmuşum’
‘Ne dertli çocukmuşum’ Yonca Lodi, Etiler Uluorta’ta konser verdi.
5.10.2021 Cadde
‘Sahne virüsü içime girdi’
‘Sahne virüsü içime girdi’ İpek Açar’ın TRT Müzik’te yayınlanan ‘İpek Yolu’ programının önceki gün konuğu Yonca Lodi oldu.
30.09.2021 Cadde
Akustik serüven
Akustik serüven Yonca Lodi, yeni dijital projesi ‘Akustik’in çekimlerini tamamladı.
7.09.2021 Cadde
Oğluyla sahnede
Oğluyla sahnede Yonca Lodi, Pet’N Play’de konser verdi.
12.07.2021 Cadde
Sahil şenlenecek
Sahil şenlenecek Türkiye’nin Evcil Hayvan ve Yaşam Festivali Pet’N Play, İBB iştiraklerinden Kültür AŞ desteğiyle, 9-10-11 Temmuz’da Caddebostan Sahili ve 24-25-26 Eylül’de Bebek Parkı’nda gerçekleşecek.
7.07.2021 Cadde
‘Bizi  artık  sal korona!’
‘Bizi artık sal korona!’ Yonca Lodi, Enes Hergüneş’in sunduğu podcast’e konuk oldu.
8.04.2021 Cadde
Yonca Lodi: Bizi bir sal korona!
Yonca Lodi: Bizi bir sal korona! Şarkıcı Yonca Lodi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile ilgili dikkat çeken itirafta bulunurken, "Aşk her şeyi affeder mi?" sorusuna da net bir yanıt verdi.
7.04.2021 Cadde
Sanatçılardan öğretmenlere destek
Sanatçılardan öğretmenlere destek Tan Taşçı’nın atanamayan öğretmenler için başlattığı farkındalık hareketine sanatçı dostları da destek verdi
29.03.2021 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

Yonca Lodi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.