Yorgun Bakışlara Elveda!

Yüzün ifadesini veren, genç bir görünüm sağlayan önemli yapılardan biri olan gözler, zamanın etkilerine bağlı olarak ya da sadece genetik faktörler sebebiyle yaşlı bir görünüme sahip olabiliyorlar.

Özellikle göz kapaklarında meydana gelen sarkmalar ya da alt göz kapağında bulunan yağ dokusunun yoğunlaşmasına bağlı olarak meydana gelen gözaltı torbaları estetik açıdan istenmeyen bir manzaranın ortaya çıkmasına neden oluyor.

Göz kapaklarının sarkması bazı durumlarda kişilerde görme bozukluklarına bile yol açabiliyor. Bakışların yorgun ve cansız görünmesine neden olan bu sorun, kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun bir ifadeye sahip olmasına sebebiiyet veriyor.

Haberin Devamı

Estetik Cerrahi tekniklerindeki gelişmeler sayesinde artık göz kapağı estetiği ameliyatları kolaylaşırken, iyileşme süreci de oldukça kısalıyor.

Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği alt veya üst kapakta meydana gelen sarkmalar için uygulanabilir. Aynı anda iki göz kapağında da düzeltme yapmak mümkün. Üst göz kapağında göz kapağı çizgisi boyunca bir kesi yapılır, alt göz kapağında ise kirpik altından açılan kesi ile işlem yapılır. Bu sayede herhangi bir iz kalsa bile göz kapağı çizgisinde gizlenmiş olur.

Operasyon lokal anestezi ile veya sedasyon anestezisi altında yapılabilir. Sarkmış ve elastikiyetini kaybetmiş olan fazla deri ve göz kapaklarında torbalanmaya neden olan yağ dokusu bazı durumlarda alınır ya da bulunduğu bölgede yeniden şekillendirilir. Böylece bu işlemler sonrasında kişinin hem bakışlarının hem de görüntüsünün daha iyi bir hale gelmesi sağlanır.

Göz Kapağı Estetiği Sonrasında İyileşme Süreci

Operasyon lokal anestezi ya da sedasyon anestezisi altında yapıldığı için kişi aynı gün evine dönebilir. Operasyon yaklaşık olarak bir veya bir buçuk saat sürer.

Operasyondan sonra göz çevresinde hafif ödem (şişlik) oluşması ve morlukların ortaya çıkması normaldir. Ödem iki üç günde geçer, morluklar ise beş yedi gün içinde kaybolur. Gözlerde kuruma meydana gelebilir, yanma hissi oluşabilir.

Gözün kendini koruma mekanizmasının devreye girmesi ile birlikte göz yaşı salgısı artar. Tüm bu sorunlar bir hafta içerisinde ortadan kalkar. Operasyonda kullanılan dikişler 5-7 günden sonra alınır.

Haberin Devamı

Operasyonun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle uzun sürelidir. Sarkmaların ya da fıtıklaşmış yağ dokusunun oluşması kısa sürede beklenmez. Ancak kişinin cilt yapısına bağlı olarak yeniden sarkmalar meydana gelebilir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar