Gündem Seçmen listeleri askıdan kaldırıldı! Nerede oy kullanacağım belli oldu mu?

Seçmen listeleri askıdan kaldırıldı! Nerede oy kullanacağım belli oldu mu?

18.01.2019 - 12:52 | Son Güncellenme:

YSK tarafından 4 Ocak'ta askıya çıkarılan seçmen listeleri 17 Ocak'ta askıdan kaldırıldı. Seçmen listelerinin askıdan kaldırılması ile nerede oy kullanacağım sorusu da yanıt buldu. Buna göre 2019 yerel seçimlerinde nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar Şubat ayı içerisinde bu soruya yanıt bulabilecek.

Seçmen listeleri askıdan kaldırıldı Nerede oy kullanacağım belli oldu mu

YSK seçmen listeleri askıdan kaldırıldı. YSK resmi sitesi üzerinden ve muhtarlıklardan 4-17 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri vatandaşlarını bilgisine sunuldu. Bu süre zarfında seçmen listelerinde adı yer almayan vatandaşlar nüfüs müdürlükleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirdi. Öğrencilere bulundukları illerde oy kullanabilme şansı sunulurken Görme engelli vatandaşlara da kolaylık sağlandı.

Haberin Devamı

NEREDE OY KULLANACAĞIM SORUSU NE ZAMAN YANIT BULACAK?

Muhtarlık bölgesi askı listeleri bugün saat 17.00'da askıdan indirilmiştir. Seçmen kütükleri 31 Ocak 2019 Perşembe günü kesinleştirilecek olup, sandık atamaları yapıldıktan sonra, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacağınız sandığa ait bilgiler ile ilgili duyuru web sitemizde ilan edilecektir.