SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Yumurta akı maskesi nasıl yapılır?

Yumurta akı maskesi cilt için doğal olarak hazırlanmış en iyi maskelerden bir tanesidir. Yumurta akı içerisinde bulunan yüksek protein ve kalsiyum sayesinde cildinizin nemlenmesine ve canlanmasına yardımcı olmaktadır. Yumurta akı aynı zamanda gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olarak pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olabilir.

|

Cildinizde tıkanmış gözeneklerden ve ölü hücrelerden şikâyetçiyseniz yumurta akı size oldukça fayda sağlayacaktır. Yumurta akı, güzel bir cilt ve saç elde etmek için Mısır, Çin ve Arap Yarımadası gibi eski uygarlıklarda aynı zamanda dünyanın her yerinde kullanılmaktadır.
Yumurta akı maskesinin cildimize, saçlarımıza birçok faydası bulunmaktadır. Yumurta akı maskesinin faydalarını saymak gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz:

Gözenekleri küçültür
Yumurta akını kullanarak büyümüş gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. Yumurta akı maskesş, cildi sıkılaştırarak gözenekleri küçültmeye yardımcı olan büzücü özelliklere sahiptir. 1 tatlı kaşığı yumurta akı ve 1 sıkma taze limon suyu karıştırın. Bunu tüm yüzünüze veya geniş gözenekli bölgelere uygulayın. Ilık su ile durulamadan önce 15 dakika bekleyin. Sonrasında ılık su ile durulayın. Yumuşak bir havluyla kurulayın ve bu maskeye haftada iki kez devam edin.

Kırışıklıkları azaltır

• Kusursuz pürüzsüz ve yumuşak bir cilde kavuşmak için yumurta akı maskesi kullanabilirsiniz. Yumurta akı maskesi kırışıklıkları azaltarak, cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olur.
Cildinizi korur

Güneş yanıklarından korur

•Yumurta akı maskesi ayrıca cildi güneş yanıklarından, alerjik reaksiyonlardan ve kabarcıklardan korunmasını sağlayan koruyucu bir tabaka oluşturur.

Yumurta akı sadece parlak bir cilde kavuşmanızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda ipeksi ve hacimli hale getirmek için saçınızı da şekillendirir. Yumurta akında bulunan protein içeriği saçlarınızın sağlıklı büyümesine ve saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur.
Cildinizin nemlenmesini ve gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlamak için sizin için açıklamış olduğumuz yumurta akı maskesi tarifine göz atabilirsiniz.

Yumurta akı maskesi nasıl yapılır?

Malzemeler

- 1 adet olgun cennet hurması
- 1 adet yumurta akı
- 1 çorba kaşığı üzüm pekmezi yoksa bal olur
- 1 çorba kaşığı yulaf unu

Yumurta akı maskesi yapımı

1. Adım: İlk olarak cam kâsesinin içinde olgunlaşmış hurmayla yumurta akını püre haline getirin, sonra yulaf un ve pekmezi katıp güzelce karıştırın.

2. Adım: Hurma kabuklarını çöpe atmayın. Mutlaka dolabınızda saklayın, cildinizi kuru hissettiğinizde acil olarak kullanabilirsiniz ya da ellerinize, dudaklarınıza kullanabilirsiniz.

3. Adım: Bal ve yulaf unu karıştırıp güzelce macun haline getirelim.

4. Adım: Çok kurutmadan yumurta akı maskesini yıkayın. Fazla bekletince çıkarması çok zor olabilir. 15 – 20 dk bekletirseniz cildinizin nemlenmiş gözeneklerinizin de sıkılaşmış olduğunu göreceksiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.